2 طرز تهیه پاستا گنوچی مقرون به صرفه و لذیذ ، چرا گنوچی شل یا سفت میشه؟

به گزارش سیکانیوز، پاستا گنوچی، پاستا نیوکی یا پاستا کنوگی یکی از ایتالیاییه که ظاهر ساده ای داره ولی حسابی خوشمزه ست. این پاستا بیشتر شبیه کوفته های کوچیکه که با سیب زمینی آبپز یا با پودر نان درست می شه و هر کدوم بافت و مزه خاص خودشون رو دارن. خیلی ها گنوچی رو به خاطر لطافت و سبکی ش دوست دارن، چون با هر سسی که سرو بشه، طعمش رو چند پله ارتقا می ده. از سس گوجه کلاسیک گرفته تا سس پستو و … همگی با گنوچی یه ترکیب بی نظیر می سازن. ما هم توی این مطلب از در ما طرز تهیه پاستا گنوچی به روش های مختلف و سس پاستا رو به شما یاد می دیم.

2 طرز تهیه پاستا گنوچی مقرون به صرفه و لذیذ ، چرا گنوچی شل یا سفت میشه؟

طرز تهیه پاستا گنوچی در یک نگاه

برای تهیه پاستا گنوچی اول آرد سفید الک شده یا پودر نان خشک (یا ترکیبی از هر دو) رو داخل کاسه بریزین و شیر گرم رو کم کم اضافه کنین تا حالت خمیری پیدا کنه. بعد، تخم مرغ، پنیر پارمزان، نمک و فلفل رو اضافه کنین و مخلوط کنین تا خمیر یکدست بشه. سپس روی سطح آردپاشی شده خمیر رو به شکل رول های باریک دربیارین و با چاقو به قطعات کوچیک برش بزنین.

هر قطعه از گنوچی رو با پشت چنگال فشار بدین تا شیارهای ریز روی سطحش ایجاد بشه. حالا گنوچی ها رو داخل آب جوش و نمک بریزین. وقتی روی آب شناور شدن با کفگیر سوراخ دار اون ها رو خارج کنین و توی آبکش بریزین. سپس یا مستقیم با سس دلخواه سرو کنین یا کمی در کره تفت بدین تا طلایی بشن. در نهایت گنوچی ها رو داخل سس بریزین، چند دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنین و با پنیر پارمزان و ریحان تازه تزئین و سرو کنین.

شما می تونین جزئیات مربوط به مقدار مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه پاستا گنوچی رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه پاستا گنوچی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد سفید یا پودر نان خشک2 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر (گرم)1 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ1 عدد
پنیر پارمسان (رنده شده)3 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
فلفل سیاهبه مقدار لازم
کره (اختیاری)برای تفت دادن گنوچی
سس (دلخواه)برای سرو با پاستا گنوچی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پاستا گنوچی: 5 تا 7 دقیقه

مراحل طرز تهیه پاستا گنوچی ایتالیایی با پودر نان

درست کردن گنوکی یا گنوچی با پودر نان یا آرد سخت نیست، فقط کمی دقت و حوصله می خواد تا نتیجه همون چیزی بشه که توی رستوران های ایتالیایی می بینین. کافیه مراحل زیر رو دنبال کنین.

مرحله اول: شیر و پودر نان یا آرد رو با هم ترکیب کنین

برای درست کردن پاستا گنوچی، اول آرد سفید الک شده یا پودر نان خشک رو داخل یه کاسه بزرگ بریزین. بعد شیر گرم رو کم کم اضافه کنین و با قاشق مخلوط کنین تا مواد نرم بشن و حالت خمیری پیدا کنن. این کار رو تا وقتی ادامه بدین که مخلوط آرد و شیر، حالت خمیری به خودش بگیره.

در صورت تمایل می تونین انواع آرد و شیر رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله دوم: خمیر گنوچی رو درست کنین

وقتی مخلوط شیر و پودر نان، کمی سرد شد، تخم مرغ رو روی مواد بشکنین و به خوبی هم بزنین. بعد پنیر پارمزان رنده شده، نمک و فلفل رو اضافه و همه مواد رو با هم ترکیب کنین. در این مرحله باید یه خمیر یکدست و نرم داشته باشین. اگر دیدین خمیر خیلی شل شد، کمی آرد یا پودر نان اضافه کنین تا جمع تر بشه.

برای خرید تخم مرغ، پنیر پارمزان و انواع ادویه معطر غذا از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مرحله سوم: خمیر گنوچی رو فرم بدین

در ادامه، روی یه سطح تمیز رو آردپاشی کنین و خمیر رو روی سطح آردپاشی شده بذارین. با دست خمیر رو به شکل رول های باریک دربیارین. ضخامت رول ها بهتره مقدار ضخامت انگشت باشه تا گنوچی ها مقدار مناسبی پیدا کنن. بعد با چاقو رول ها رو به قطعات کوچیک حدود 33 سانتی متری برش بزنین.

مرحله چهارم: خمیر گنوچی رو شیاردار کنین

توی این مرحله از طرز تهیه پاستا خونگی، هر قطعه از خمیر گنوچی رو پشت چنگال فشار بدین تا شیارهای ریز روی سطحشون ایجاد بشه. بهتره بدونین این شیارها فقط برای زیبایی نیستن و باعث می شن سس بهتر به گنوچی بچسبه و طعم غذا کامل تر بشه.

مرحله پنجم: خمیر گنوچی رو آبپز کنین

یه قابلمه بزرگ آب رو روی حرارت بذارین تا آغاز به جوشیدن کنه. کمی نمک داخل آب بریزین. گنوچی ها رو به آرامی داخل آب جوش بریزین. پاستاها اول ته قابلمه می رن، اما وقتی پخته بشن، روی آب شناور می شن. این نشونه آماده شدن گنوچی هاست و معمولاً بین 5 تا 7 دقیقه طول می کشه.

مرحله ششم: گنوچی ها رو آبکش کنین

وقتی گنوچی ها آماده شدن، با کفگیر سوراخ دار، اون ها رو از روی سطح آب جمع کنین و داخل آبکش بذارین تا آب اضافی شون جدا بشه و کمی سرد بشن. می تونین همون لحظه گنوچی ها رو با سس دلخواه سرو کنین یا اینکه توی یه ماهیتابه کمی کره بریزین و روی حرارت بذارین تا گرم بشه. بعد گنوچی ها رو توی کره تفت بدین تا سطحشون طلایی و خوش عطر بشه.

انواع کره حیوانی و گیاهی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین بخرین.

مرحله آخر: گنوچی ها رو توی سس بریزین و سرو کنید

گنوچی ها رو بعد از آبکش کردن یا بعد از تفت دادن توی کره، مستقیم داخل سس دلخواهتون بریزین و چند دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنین تا مزه سس کامل جذبشون بشه. این کار باعث می شه طعم غذا حرفه ای تر و لذیذتر بشه. بعد گنوچی ها رو توی ظرف سرو بریزین و روش رو با پنیر پارمزان و ریحان تازه تزئین و سرو کنین.

انواع سس رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین بخرین.

مواد لازم برای تهیه پاستا گنوچی با سیب زمینی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
سیب زمینی5 عدد میانه
آرد سفیدحدود 1 تا 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ1 عدد
نمک1 قاشق چای خوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
پنیر پارمزان (رنده شده)2 تا 3 قاشق چای خوری
کره (اختیاری)برای تفت دادن گنوچی
سس دلخواهبرای سرو با پاستا گنوچی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 تا 40 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پاستا گنوکی: 5 تا 7 دقیقه

مراحل طرز تهیه گنوچی سیب زمینی

توی این روش، از سیب زمینی آبپز به همراه آرد برای درست کردن ماده اصلی گنوچی استفاده می شه و درست کردنش، شبیه روش بالاست فقط طعم عمیق تری داره.

مرحله اول: سیب زمینی ها رو آبپز کنین

برای درست کردن این مدل پاستا گنوچی با سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی ها رو بشورین و با پوست داخل قابلمه آب بذارین و بپزین تا کاملاً نرم بشن. این کار باعث می شه سیب زمینی ها کمتر آب جذب کنن و خمیر سبک تر بشه. وقتی سیب زمینی ها پختن، پوستشون رو سریع بگیرین و به صورت داغ له کنین تا بخار اضافی خارج بشه و بافت اون خشک تر بمونه.

مرحله دوم: بقیه مواد رو اضافه کنین

بعد سیب زمینی له شده رو داخل یه کاسه بزرگ بریزین و تخم مرغ رو اضافه کنین. نمک و فلفل رو هم بریزین و همه مواد رو مخلوط کنین. سپس آرد رو کم کم اضافه و با دست مخلوط کنین تا یه خمیر نرم و قابل حالت دادن داشته باشین. مراقب باشین خمیر رو زیاد ورز ندین چون باعث سنگین شدن بافت گنوچی می شه.

مرحله سوم: خمیر گنوچی رو فرم بدین

توی این مرحله، خمیر گنوچی سیب زمینی رو روی سطح آردپاشی شده بذارین و به شکل رول های باریک دربیارین. رول ها رو با چاقو به قطعات کوچیک ببُرین. هر قطعه رو با پشت چنگال فشار بدین تا شیارهای ریز روی سطحشون بیفته. همه گنوچی ها رو همین شکلی آماده کنین.

مرحله چهارم: گنوچی ها رو بجوشونین

سپس یه قابلمه بزرگ آب رو روی حرارت بجوشونین و کمی نمک داخلش بریزین. گنوچی ها رو به آرامی، داخل آب جوش بریزین. بهتره هر بار یه مشت از گنوچی ها داخل آب جوش بریزین تا به هم نچسبن. وقتی گنوچی ها پخته بشن، روی آب شناور می شن. این نشونه آماده شدن گنوچی هاست و معمولاً بین 5 تا 7 دقیقه طول می کشه.

مرحله آخر: پاستا گنوچی رو سرو کنین

وقتی گنوچی ها آماده شدن، با کفگیر سوراخ دار از آب دربیارین و داخل آبکش بذارین. می تونین همون لحظه با سس دلخواه سرو کنین یا اینکه گنوچی ها رو داخل ماهیتابه با کمی کره تفت بدین تا سطحشون طلایی و خوش عطر بشه. این کار یه بافت بیرونی مجذوب کننده و خوشمزه بهشون می ده. پاستا گنوچی رو توی ظرف سرو بریزین. تزئین و سرو کنین.

انواع سس برای سرو پاستا گنوچی

پاستا گنوچی رو می تونین با سس های مختلفی سرو کنین. یعنی در زمان جوشیدن و آماده شدن گنوچی، هر کدام از سس های دلخواه زیر رو درست کنین و بعد از آماده شدن گنوچی ها، اون ها رو به مدت 1 تا 3 دقیقه توی سس، روی حرارت ملایم تفت بدین تا طعم ها به خورد گنوچی ها برن. بعد پاستا گنوچی رو سرو کنین. در ادامه، طرز تهیه چند سس محبوب برای سرو گنوچی بهتون یاد می دیم.

1- طرز تهیه سس گوجه فرنگی کلاسیک

برای درست کردن این سس، اول 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون رو داخل ماهیتابه گرم کنین و 1 عدد پیاز میانه خردشده رو بریزین و تفت بدین تا نرم بشه. بعد 2 حبه سیر خردشده رو اضافه کنین و چند ثانیه هم بزنین.

در ادامه 2 لیوان فرانسوی دسته دار پوره یا گوجه فرنگی خردشده رو اضافه کنین و بذارین حدود 15 دقیقه بجوشه تا غلیظ بشه. در آخر نمک و فلفل رو به اندازه لازم اضافه کنین و چند برگ ریحون تازه داخل سس بندازین تا عطرش کامل بشه. این سس سبک و خوش طعم، انتخابی عالی برای گنوچی ست.

2- طرز تهیه سس پستو

برای تهیه پستو برای گنوچی، 2 لیوان فرانسوی دسته دار برگ ریحون تازه، 2 حبه سیر، نصف لیوان فرانسوی دسته دار مغز کاج یا گردو و نصف لیوان فرانسوی دسته دار پنیر پارمزان رنده شده رو داخل غذاساز بریزین.

بعد نصف لیوان فرانسوی دسته دار روغن زیتون رو کم کم اضافه کنین و همه مواد رو میکس کنین تا یه سس سبز و یکدست داشته باشین. اگر دیدین سس تون غلیظ شد، کمی روغن زیتون اضافه کنین. در آخر نمک و فلفل رو به اندازه لازم تنظیم کنین. این سس به خاطر عطر ریحون و بافت روغنی، خیلی خوب به گنوچی می چسبه.

3- طرز تهیه سس کره و مریم گلی

برای تهیه این سس ساده و خوش عطر، 50 گرم کره رو داخل ماهیتابه روی حرارت ملایم، ذوب کنین و 8 تا 10 برگ تازه مریم گلی رو داخلش بریزین. بذارین چند دقیقه روی حرارت بمونه تا رنگ کره، کمی قهوه ای و عطر گیاه آزاد بشه. بعد گنوچی های پخته رو مستقیما داخل این سس بریزین و هم بزنین تا طعم کره و مریم گلی به خوردشون بره. در آخر نمک و فلفل رو به اندازه لازم اضافه کنین. این ترکیب سنتی یکی از محبوب ترین روش های سرو گنوچی در آشپزی ایتالیاییه.

4- طرز تهیه سس خامه ای پارمزان

برای درست کردن این سس، 1 لیوان فرانسوی دسته دار خامه صبحانه رو داخل قابلمه کوچیک گرم کنین و 2 قاشق غذاخوری کره رو اضافه کنین. وقتی داغ شد، نصف لیوان فرانسوی دسته دار پنیر پارمزان رنده شده رو بریزین و هم بزنین تا سس غلیظ و کشدار بشه. در آخر کمی فلفل سیاه تازه آسیاب شده به اندازه لازم اضافه کنین. این سس بافتی نرم و طعمی غنی داره و گنوچی رو به یه غذای مجلسی و خوشمزه تبدیل می کنه.

نکات مهم در طرز تهیه پاستا گنوچی

  • بهتره از سیب زمینی های آردی و خشک مثل سیب زمینی سفید یا زرد برای تهیه پاستا گنوچی استفاده کنین. این نوع سیب زمینی آب کمتری جذب می کنه و باعث می شه خمیر سبک تر بشه.
  • سیب زمینی ها رو با پوست بپزین تا آب کمتری جذب کنن. بعد از پخت، سریع پوست بگیرین و داغ داغ له کنین تا بخار اضافی خارج بشه.
  • آرد یا پودر نان رو کم کم اضافه کنین. اگر به یکباره بریزین، گنوچی سنگین و سفت می شه و به خوبی فرم نمی گیره.
  • می تونین بخشی از آرد سفید رو با آرد سمولینا جایگزین کنین تا بافت گنوچی کمی کشدار بشه.
  • خمیر گنوچی رو زیاد ورز ندین، فقط تا جایی که مواد یکدست بشن کافیه. ورز دادن زیاد باعث می شه بافت گنوچی لاستیکی بشه.
  • فشار دادن خمیرهای گنوچی با چنگال یا تخته مخصوص گنوچی برای اینه که سس بهتر به سطح اون ها بچسبه.
  • برای پخت گنوکی، از یه قابلمه بزرگ و آب فراوان استفاده کنین تا گنوکی ها به راحتی توی آب حرکت کنن.
  • گنوچی ها رو دسته دسته داخل آب جوش بریزین تا به هم نچسبن.
  • اگر دوست دارین بافت بیرونی گنوچی ها طلایی و خوش عطر داشته باشه، گنوچی ها رو بعد از آبکش کردن، کمی در کره تفت بدین.
  • همواره گنوچی رو بعد از پخت مستقیم داخل سس بریزین و چند دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنین تا مزه سس، کاملا جذبشون بشه.
  • می تونین گنوچی خام رو روی سینی آردپاشی شده بچینین و فریز کنین. بعد هر وقت خواستین، مستقیم داخل آب جوش بریزین و بپزین.
  • توی برخی منطقه ها ایتالیا گنوچی رو با پنیر ریکوتا یا آرد سمولینا درست می کنن.
  • گنوکی های پخته شده رو می تونین به مدت 2 تا 3 روز در یخچال یا 1 تا 2 ماه در فریزر نگهداری کنین.

فوت و فن های خوشمزه شدن پاستا گنوچی

1- چرا گنوچی شل می شه؟

گنوچی وقتی شل می شه که سیب زمینی ها آب زیادی جذب نموده باشن یا آرد کافی به خمیر اضافه نشده باشه. برای جلوگیری از این اتفاق، سیب زمینی ها رو با پوست بپزین و بعد از پخت سریع پوست بگیرین و داغ داغ له کنین تا بخار اضافی خارج بشه. آرد رو هم کم کم اضافه کنین تا خمیر جمع بشه.

2- چرا گنوچی سفت و سنگین می شه؟

اگر آرد زیادی به خمیر گنوچی اضافه کنین یا خمیر رو بیش از حد ورز بدین، گنوچی سفت می شه. بهتره فقط تا جایی که خمیر یکدست بشه، اون رو ورز بدین و آرد رو به مقدار لازم استفاده کنین.

3- چرا گنوچی ها موقع پخت به هم می چسبن؟

چسبیدن گنوچی ها معمولاً به خاطر ریختن همه اون ها به صورت همزمان، داخل آب جوش اتفاق می افته. بهتره گنوچی ها رو دسته دسته داخل آب بریزین و قبل از پخت سطحشون رو کمی آردی کنین.

4- چطور بفهمیم گنوچی پخته شده؟

نشونه اصلی پخت گنوچی اینه که روی آب شناور می شن و معمولاً بین 5 تا 7 دقیقه طول می کشه. به محض اینکه بالا گنوچی ها اومدن، باید سریع خارجشون کنین تا بافتشون خمیری نشه.

5- برترین سس برای گنوچی چیه؟

گنوچی با سس های مختلف خوشمزه می شه. سرو گنوچی با سس گوجه فرنگی کلاسیک برای یه شام ساده عالیه. سس پستو طعم خاص تری بهش می ده. سس کره و مریم گلی یه سس سنتی و خوش عطره و استفاده از سس خامه ای پارمزان، گنوچی رو به یه غذای مجلسی تبدیل می کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 آذر 1404 بروزرسانی: 5 آذر 1404 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 1503

به "2 طرز تهیه پاستا گنوچی مقرون به صرفه و لذیذ ، چرا گنوچی شل یا سفت میشه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه پاستا گنوچی مقرون به صرفه و لذیذ ، چرا گنوچی شل یا سفت میشه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید