12 نکته طلایی پیراشکی مرغ و بادمجان رستورانی را بلدی؟
به گزارش سیکانیوز، پیراشکی مرغ و بادمجان یک مدل پیش غذا و یک است. این پیراشکی مجلسی و خوشمزه نیز مانند بقیه پیراشکی ها یک خمیر مخصوص دارد و داخل آن با مرغ و بادمجان پر می گردد. خمیر پیراشکی به همراه مواد داخل آن را می توانید در فر بپزید یا در قابلمه و به همراه روغن سرخ کنید. البته شما این پیراشکی را با خمیر نانوایی و خمیر یوفکا هم می توانید درست کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان به چند روش مختلف می پردازیم و فوت و فن های خوشمزه شدن این پیراشکی مرغ را نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.

طرز تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان در یک نگاه
برای تهیه پیراشکی مرغ و بادمجون ابتدا خمیر مایه، شکر و میزانی آب ولرم را در یک لیوان بریزید و هم بزنید. ده دقیقه فرصت دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید. آرد را الک کنید و آن را به ترکیب خمیر مایه، تخم مرغ زده شده و روغن به تدریج اضافه کنید. خمیر را ورز دهید تا جایی که دیگر به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و آن را در دمای محیط به مدت یک ساعت قرار دهید تا حجم آن زیاد گردد.
در این فاصله یک عدد سینه مرغ را به همراه پیاز و ادویه بپزید و سپس آن را ریش ریش کنید. تلخی بادمجان را بگیرید و آن را به صورت نگینی خرد کنید. بادمجان نگینی را سرخ کنید. گوجه فرنگی را نیز نگینی کنید و با بادمجان ترکیب کنید. در ادامه مرغ ریش ریش شده را نیز به این ترکیب اضافه کنید.
به میزان یک نارنگی از خمیر بردارید و آن را با وردنه باز کنید. میزانی از مایه پیراشکی را داخل آن بریزید و لبه های خمیر را بهم بچسبانید.
پیراشکی را می توانید در میزانی روغن و روی حرارت سرخ کنید تا دو سمت آن طلایی گردد. بعلاوه شما می توانید پیراشکی را در فر و با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزید و در دقایق پایانی روی آن را گریل کنید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و ادامه مراحل طرز تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی مرغ و بادمجان
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آرد سفید | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب ولرم | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 3 عدد |
خمیر مایه فوری | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای تهیه مواد میانی پیراشکی مرغ و بادمجان
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
سینه مرغ | 1 عدد |
بادمجان | 3 عدد میانه |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
سس دلخواه | برای سرو با پیراشکی |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پیراشکی مرغ و بادمجان: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان
پیراشکی مرغ و بادمجان یک وعده غذای کامل است که شما می توانید به جای پیش غذا آن را به عنوان ناهار یا شام نیز سرو کنید.
مرحله اول: خمیر مایه را به عمل بیاورید
در اولین مرحله از طرز تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان، میزان لازم از خمیرمایه و شکر را در یک لیوان بریزید و هم بزنید. سپس آب ولرم را به آنها اضافه کنید. روی لیوان را با یک پارچه، نایلون یا درپوش پلاستیکی بپوشانید. لیوان را به مدت 10 دقیقه در دمای محیط بگذارید تا خمیر مایه عمل کند و روی آن کف ایجاد گردد.
در صورت تمایل می توانید شکر را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: آرد را الک کنید
در فاصله ای که خمیر مایه به عمل بیاید آرد را الک کنید تا ذرات درشت آن پشت الک بماند. آرد را 2 تا 3 بار الک کنید تا کاملا صاف و یکدست گردد.
شما می توانید برای تهیه آرد به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: خمیر پیراشکی مرغ و بادمجان را آماده کنید
خمیر مایه را بعد از آنکه به عمل آمد در یک ظرف گود و مناسب بریزید. روغن مایع را به آن اضافه کنید. تخم مرغ ها را بشکنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا زرده و سفیده با هم مخلوط شوند و سفیده ها از لختگی بیرون بیایند.
به این مخلوط، آرد را به تدریج اضافه کنید. بعد از هر بار افزودن آرد، آنها را هم بزنید تا در نهایت یک خمیر منسجم داشته باشید که به دست نمی چسبد.
تخم مرغ و روغن مایع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله چهارم: خمیر پیراشکی را استراحت دهید
زمانی که خمیر بافت یکدستی پیدا کرد و دیگر به دست نچسبید آن را در وسط کاسه جمع کنید. روی ظرف را با یک پارچه یا سلفون بپوشانید و در جای گرم یا در دمای محیط بگذارید. حدود 1 ساعت صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر گردد.
مرحله پنجم: سینه مرغ را آماده کنید
تا زمانی که خمیر پیراشکی آماده گردد به سراغ آماده کردن مواد میانی پیراشکی مرغ و بادمجان بروید. برای این کار یک عدد سینه مرغ را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد. یک عدد پیاز را نیز پوست بگیرید و بشویید و به صورت چهار قاچ خرد کنید.
سپس یک قابلمه را تا نصفه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. وقتی که به جوش آمد، سینه مرغ را به همراه پیاز به قابلمه اضافه کنید. میزانی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه نیز به مرغ بزنید. درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و حدود دو ساعت زمان بدهید تا مرغ کاملا بپزد.
بعد از دو ساعت مرغ را از قابلمه بیرون بیاورید. اجازه دهید کمی خنک گردد سپس با چنگال آن را ریش ریش کنید یا با استفاده از چاقو و تخته آشپزخانه آن را برش بدهید.
شما می توانید برای تهیه سینه مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام نمائید.
مرحله ششم: بادمجان را آماده کنید
در ادامه طرز تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان، به سراغ بادمجان ها بروید. بادمجان ها را پوست بگیرید و کلاهک آنها را جدا کنید. بادمجان ها را به صورت نگینی خورد کنید. روی بادمجان ها میزانی نمک بپاشید و اجازه دهید چند دقیقه ای در این حالت بمانند و تلخی شان گرفته گردد.
مرحله هفتم: بادمجان ها را سرخ کنید
بعد از اینکه آب قهوه ای از بادمجان ها خارج شد، آنها را بشویید و کمی فشار دهید تا آب سیاه و نمک آنها خارج گردد. بادمجان های شسته شده را روی یک پارچه تمیز بچینید تا رطوبت آنها گرفته گردد.
سپس در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس بادمجان ها را در روغن داغ بریزید و به زمان بدهید تا کاملا سرخ گردد. را بلد هستید؟ اگر بادمجان تازه ندارید از بادمجان سرخ نموده منجمد بهره ببرید. در این صورت صبر کنید یخ بادمجان باز گردد و سپس آن را خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید روغن سرخ کردنی، بادمجان سرخ نموده منجمد و نمک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله هشتم: گوجه و مرغ ریش ریش را اضافه کنید
سه عدد گوجه را بشویید و سپس آنها را به صورت نگینی خورد کنید. گوجه های نگینی را به بادمجان روی حرارت اضافه کنید و اجازه دهید آب آنها کشیده گردد. سپس مرغ را که از قبل آماده و ریش ریش نموده اید به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد پیراشکی به خوبی با هم ترکیب شوند. در این مرحله میزان نمک و فلفل را میزان کنید و اگر احتیاج است به مواد میانی پیراشکی ادویه اضافه کنید.
مرحله نهم: خمیر پیراشکی را شکل دهید
بعد از گذشت مدت زمان لازم، روی خمیر را باز کنید و دوباره کمی ورز دهید تا حباب های آن خارج گردد. به میزان یک نارنگی از مایه خمیر بردارید. روی یک سطح را آردپاشی کنید. خمیر را بین دست هایتان گلوله کنید و روی سطح بگذارید. با وردنه خمیر را باز کنید تا نازک گردد. قطر هر خمیر پیراشکی را 20 سانتی متر در نظر بگیرید. این کار را تا جایی ادامه دهید که همه خمیر پیراشکی تمام گردد.
مرحله دهم: خمیر را با مواد میانی پیراشکی پر کنید
در ادامه طرز تهیه پیراشکی بادمجان با مرغ، برای هر خمیر پیراشکی 2 تا 3 قاشق غذاخوری مایه مرغ و بادمجان را روی خمیر بریزید و لبه های خمیر را به هم بچسبانید. برای این که لبه های خمیر خوب به هم بچسبند نوک انگشتانتان را با آب خیس کنید و لبه های خمیر را به هم بچسبانید.
مرحله یازدهم: پیراشکی مرغ و بادمجان را سرخ کنید
یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید. داخل آن روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ گردد. هر عدد پیراشکی را در روغن داغ بیندازید و روی شعله ملایم گاز سرخ کنید. زمانی که یک سمت پیراشکی سرخ شد، بچرخانید تا سمت دیگرش نیز سرخ گردد. برای سرخ شدن هر طرف پیراشکی 4 دقیقه زمان کافی است.
مرحله آخر: پیراشکی مرغ و بادمجان را سرو کنید
وقتی که هر دو سمت خمیر طلایی شد پیراشکی را از تابه خارج کنید و روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی پیراشکی گرفته گردد. پیراشکی مرغ و بادمجان را به صورت گرم و با سس دلخواه () خود سرو کنید.
برای خرید انواع سس آماده می توانید از فروشگاه های به روش های اینترنتی و حضوری اقدام کنید.
روش تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان در فر
اگر می خواهید این پیراشکی را به صورت رژیمی و بدون روغن تهیه کنید، برترین روش آن، استفاده از فر برای آماده کردن است. در این روش، خمیر پیراشکی را طبق دستور بالا تهیه کنید و بعد آن را با مواد میانی مرغ و بادمجان پر کنید.
در ادامه کف یک سینی فر را با کمی روغن چرب کنید یا کاغذ روغنی بیندازید. سپس پیراشکی ها را در سینی فر بچینید. فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. بعد روی پیراشکی ها را با برس آشپزی، کمی روغن مالی کنید. فر که گرم شد، سینی پیراشکی ها را در طبقه وسط آن بگذارید.
حدود 20 دقیقه صبر کنید تا پیراشکی ها بپزند. در 2 تا 3 دقیقه پایانی، گریل را روشن کنید تا روی پیراشکی ها طلایی گردد. سپس پیراشکی ها را از فر بیرون بیاورید و آن را به صورت داغ سرو کنید.
دستور تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان با خمیر آماده
اگر فرصت کافی برای تهیه خمیر پیراشکی ندارید، می توانید از خمیر آماده یا خمیر یوفکا بهره ببرید. در این روش خمیر آماده پیراشکی را از فریزر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا یخ آن باز گردد. مایه پیراشکی را آماده کنید و داخل خمیر آماده بریزید. خمیر را ببندید و پیراشکی ها را در روغن سرخ کنید و یا در فر آن را آماده کنید.
برای خرید انواع خمیر نیمه آماده می توانید از فروشگاه های به روش های اینترنتی و حضوری اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان به روش فست فودی
- به جای خمیر مایه می توانید از بیکینگ پودر بهره ببرید. بیکینگ پودر را در اواخر تهیه خمیر اضافه کنید تا خاصیت خود را از دست ندهد.
- در مایه پیراشکی مرغ و بادمجان می توانید از مواد دلخواه دیگر مانند سیب زمینی، قارچ و نخود فرنگی یا سبزی های معطر هم بهره ببرید.
- در طرز تهیه پیراشکی مرغ و سیب زمینی، کافی است بادمجان را حذف کنید و سیب زمینی را جایگزین آن کنید.
- در طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ نیز از قارچ اسلایس شده به جای بادمجان استفاده می گردد.
- استفاده از گوجه در طرز تهیه پیراشکی مرغ و بادمجان اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
- حتما قبل از سرخ بادمجان ها، به یاری نمک یا محلول آب و نمک به خوبی تلخی آنها را بگیرید تا پیراشکی که درست می کنید تلخ نگردد.
- خمیر پیراشکی باید نازک باشد. اگر خمیر آن ضخیم و کلفت باشد، پف نمی کند و سفت و خشک می گردد.
- خمیر پیراشکی مرغ و بادمجان را به مدت طولانی در هوای آزاد قرار ندهید. این کار باعث می گردد لایه های خمیر بعد از آنکه آنها را بهم چسبانید باز گردد.
- حتما صبر کنید تا خمیر مایه به عمل بیاید و بعد از آن بهره ببرید. در غیر این صورت خمیر پیراشکی خشک و سفت می گردد.
- دقت کنید مایه خمیری که تهیه می کنید کهنه و تاریخ گذشته نباشد، چون باعث می گردد کیفیت خمیر بسیار پائین بیاید.
- اگر به فر دسترسی ندارید و می خواهید پیراشکی را با توستر آماده کنید، آنها را در سینی توستر بچینید. توستر را از قبل گرم کنید. سینی حاوی پیراشکی را به مدت 25 دقیقه با دمای 160 درجه قرار بدهید.
- اگر از خمیر آماده استفاده می کنید، اجازه دهید یخ آن کاملا باز گردد. در غیر این صورت هنگام بستن خمیر، می شکند و مواد پیراشکی داخل آن قرار نمی گیرد.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن خوشمزه شدن پیراشکی مرغ و بادمجان در خانه
آیا می توان از خمیر نانوایی برای تهیه پیراشکی استفاده کرد؟
بله. شما می توانید خمیر را به صورت آماده از نانوایی تهیه کنید. خمیر نانوایی را روی یک سطح آردپاشی قرار دهید و با وردنه آن را باز کنید. داخل خمیر را با مواد پیراشکی پر کنید. سپس مطابق با توضیحات داده شدن در این مطلب، پیراشکی را سرخ کنید یا در فر آماده کنید.
منبع: افق کوروش