طرز تهیه کیک ساده در توستر با ترفندهای پف زیاد
به گزارش سیکانیوز، کیک و شیرینی میان ایرانی ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند چراکه با آن به برترین شکل می توانند پذیرایی شان را پیش ببرند. مهم نیست شما کیک را برای پذیرایی عصرانه می خواهید یا صبحانه، تنها احتیاج به قابلمه یا توستر دارید. در مطالب قبلی به دستور تهیه کیک اسفنجی در توستر اشاره نموده ایم حال طرز تهیه کیک ساده در توستر را با ترفندهای آن خواهیم گفت. با ما همراه باشید تا بتوانید این کیک ساده خوشمزه را با پف زیاد برای عزیزان تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده در توستر
- شیر یک فنجان
- آرد همه منظوره 360 گرم
- شکر یک و یک دوم فنجان
- تخم مرغ بزرگ شش عدد
- کره بدون نمک 10 قاشق غذاخوری
- وانیل دو قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر دو قاشق چای خوری
- جوزهندی یک دوم قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک ساده در توستر
1. مخلوط کره و شکر را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ساده در توستر احتیاج است که همچون دیگر دستورهای تهیه کیک ساده، مواد اولیه مانند تخم مرغ را بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسند. بعد از گذشت 30 دقیقه می توانید قالب 25 سانتی متری خود را کمی چرب نموده و داخل آن را آردپاشی کنید. حال در یک کاسه بزرگ یا همان کاسه هم زن کره و شکر گفته شده را با یکدیگر خوب مخلوط کنید تا پفکی گردد. در صورت استفاده از هم زن باید آن را با سرعت میانه به مدت پنج دقیقه هم بزنید. حال تخم مرغ ها را یکی یکی به مخلوط کره و شکر اضافه نموده و تا یک دست شدن آن هم بزنید. وانیل را هم داخل مواد کاسه ریخته و با دیگر مواد ترکیب کنید.
2. آرد و شیر را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده باید همچون دیگر دستورهای تهیه کیک ساده مخلوط آرد را آماده کنید. برای این کار باید میزان آرد گفته شده را با بیکینگ پودر و جوزهندی آسیاب شده خوب در یک کاسه جداگانه سه بار الک و مخلوط کنید. حال یک سوم از آرد را به مخلوط کیک تان اضافه نموده و خوب هم بزنید. در ادامه نیمی از شیر را هم داخل کاسه بریزید و با دیگر مواد مخلوط کنید. مجدد نیمی از آرد به جای مانده را اضافه و هم بزنید سپس به جای مانده شیر را هم داخل کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوطی یک دست داشته باشید. به یاد داشته باشید که مخلوط را تا جایی باید هم بزنید که دیگر آرد خشکی در ظرف تان نبینید.
3. کیک ساده را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده مایه کیک را داخل قالب تان بریزید. قالب را دو بار به آرامی روی سطح کارتان بزنید تا حباب های اضافه آن گرفته گردد. توستر را در دمای 150 درجه روشن و روی 10 دقیقه تنظیم کنید. در نهایت المنت بالایی را خاموش و پایینی را روشن نگه دارید. توستر را روی 45 دقیقه تنظیم کنید و قالب کیک را در بالاترین نقطه آن قرار دهید. برترین دما برای پخت کیک بدون فر 150 درجه است، این نکته را همواره به یاد داشته باشید. با گذشت 30 دقیقه از زمان پخت، در توستر را باز و قالب را بچرخانید تا پخت یکنواختی داشته باشد. کیک را بعد از پخت از توستر بیرون بیاورید. حال که آن را از قالب بیرون آورده و در ظرف موردنظر سرو نموده اید با خواندن مطلب تزئین کیک ساده، آن را با سلیقه خودتان تزئین کنید.
نکات تکمیلی پخت کیک ساده در توستر
شما همواره به فر دسترسی ندارید پس باید برای تهیه کیک دلخواه تان به فکر یک راه دیگر باشید. برترین راه پخت کیک در قابلمه یا توستر است. طرز تهیه کیک ساده در توستر را در بالا برایتان گفته ایم حال در ادامه به نکاتی اشاره خواهیم کرد که ممکن است در حین پخت به آن ها برخورد کنید.
پخت کیک ساده در فر
دستور تهیه کیک در فر ساده تر از آن است که فکرش را بکنید. باید مراحل تهیه را همچون بالا پیش بروید سپس مایه کیک را در قالب بریزید. قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 30 تا 45 دقیقه بگذارید. در نهایت قالب را بیرون بیاورید و بعد از خنک شدن آن را تزئین کنید.
استفاده از قابلمه در پخت کیک ساده
کیک ساده با ساده ترین دستور و مواد درست می گردد پس شما در صورت نبود فر نباید ناراحت باشید چراکه با قابلمه می توانید آن را درست کنید. در طرز تهیه کیک ساده مانند کیک اسفنجی در قابلمه، بعد از پیش بردن مراحل پخت، یک قابلمه بزرگ تر از قالب خود انتخاب کنید. میزانی آب درون آن بریزید. در ادامه پایه ای فلزی درون قابلمه قرار دهید تا قالب کیک را روی آن بگذارید. اجازه دهید کیک در قابلمه مدت 40 تا 45 دقیقه بپزد. در پایان سیخ چوبی را در میانه کیک فرو کنید و در صورت تمیز بیرون آمدن، کاغذ روغنی آن را بردارید. در نهایت اجازه دهید که خنک گردد تا بتوانید آن را تزئین کنید.
استفاده از طعم دهنده برای تهیه کیک ساده
با توجه به ساده بودن دستور این کیک به راحتی از انواع طعم دهنده ها می توانید بهره ببرید. پیشنهاد ما به شما استفاده از دارچین، هل، پوست پرتقال، سیب و کاکائو است. می توانید با اضافه کردن پوست و آب پرتقال به مایه کیک، به راحتی یک کیک پرتقالی همه پسند درست کنید. از سویی دیگر با اضافه کردن پودرکاکائو هم می توانید یک کیک خیس کاکائویی برای عصرانه تان داشته باشید.
علت پوسته پوسته شدن کیک ساده
علت پوسته پوسته شدن روی کیک، ریختن بیش از حد مایه خمیر در قالب کیک تان است. نبود قالب مناسب برای پخت، کیک را تحت فشار قرار می دهد در نتیجه روی آن پوسته پوسته می گردد. در نهایت به زمان پخت هم دقت داشته باشید که بیشتر از زمان گفته شده نگردد که روی ظاهر کیک خیس تان تاثیر می گذارد. با توجه به علاقه تان به شکلات و کاکائو حتما کیک شکلاتی اسفنجی را هم برای روزهای تعطیل تان امتحان کنید.
علت چسبناکی کیک
چسبناکی کیک به علت بیش از حد مخلوط کردن خمیر کیک است پس احتیاج است مواد خشک و تر را تنها تا زمانی که ترکیب می شوند هم بزنید. از درست کردن کیک خیس شکلاتی غافل نشوید.
علت خشکی کیک ساده در توستر
در دستور پخت کیک ساده با شیر که زرده و سفیده تخم مرغ از یکدیگر جدا نمی شوند هنگام مخلو ط کردنشان باید خیلی مراقب بود. آن ها را نباید با هم زن زیاد با یکدیگر مخلوط کرد چون باعث سفتی و از دست رفتن رطوبت کیک می گردد. هم چنین اگر زرده و سفیده را با سرعت هم بزنید خشکی بافت کیک اسفنجی را به همراه دارد. در طرز تهیه کیک ساده اسفنجی با پف زیاد این نکات به خوبی گفته شده است. از سویی دیگر دمای زیاد فر هم می توانید خشکی کیک را با خود به همراه داشته باشد.
خراب شدن یا خام ماندن کیک ساده با شیر
خراب شدن کیک های ساده اسفنجی دلایل زیادی می تواند داشته باشد. یکی از مهم ترین دلایل آن مخلوط کردن بیش از حد تخم مرغ و شکر است که هوای زیادی وارد مایه کیک می گردد. علت دیگر خام بودن کیک این است که احتمالا احتیاج است چند دقیقه دیگر در فر بماند. دقت داشته باشید که در مراحل اولیه پخت کیک در فر را باز نکنید.
جایگزین شیر در طرز تهیه کیک ساده
مهم نیست شما کیک ساده را در فر درست می کنید یا در توستر و قابلمه اما استفاده از مواد تازه و با کیفیت بسیار اهمیت دارد. در دستور تهیه کیک ساده با شیر حتما احتیاجی به استفاده از شیر نیست چراکه شما مانند هزارن دستور دیگر در شیرینی پزی می توانید آن را با ماست جایگزین کنید بی آن که مسئله ای پیش بیاید.
روش نگه داری کیک ساده
نگهداری کیک به دو صورت است؛ یا آن را در یک ظرف پلاستیکی درب بسته قرار دهید یا کامل دورش پلاستیک بپیچید تا هوا درون آن نفوذ نکند. با این کار آن را تا یک هفته در دمای محیط می توانی قرار دهید اما پس از خنک شدن کامل کیک آن را می توانید برای سه ماه در فریزر نگه داری کنید، به شرط آن که مراحل زیر را کامل انجام دهید:
- پلاستیک دور کیک را محکم تر بپیچید.
- روی آن فویل بپیچید.
- حالا کیک پیچیده شده را دوباره درون یک پلاستیک فریزر قرار دهید و با فشار دادن پلاستیک، هوای اضافه آن را بگیرید.
- در نهایت آن را در فریزر قرار دهید.
- برای استفاده از این کیک فریزری آن را شب قبل از فریزر در آورید و در یخچال قرار دهید تا بتوانید طی یک هفته از آن بهره ببرید.