طرز تهیه نخودپلو به چند روش؛ از شمالی تا شیرازی
به گزارش سیکانیوز، نخودپلو برترین انتخاب برای کسانی ست که از خوردن غذاهای تکراری خسته شده اند و دل شان می خواهد که یک غذای متفاوت را امتحان نمایند. شهر های مختلف ایران این غذا را به روش خودشان درست می نمایند و عطر و طعم متفاوتی از آن می سازند. بنابراین ما در ایران انواع مختلفی از نخودپلو داریم که همه آن ها خوشمزه و مقوی هستند. بعضی می گویند این غذا اصالتش به ترکیه برمی شود. مردم ترکیه به نخود پلو نوهوتلو پیلاو می گویند و آن را به عنوان یک غذای خوشمزه و راحت می شناسند. ما می خواهیم در این مطلب از خبرنگاران مگ طرز تهیه نخودپلو در جاهای مختلف را آموزش دهیم و بگوییم که چطور می توانید این غذا را به خوشمزه ترین شکل ممکن درست کنید. پس تا سرانجام همراه مان بمانید.
خواص نخود؛ 13 خاصیت عجیب نخود برای پوست، مو و سلامتی را بشناسید.
طرز تهیه نخود پلو
ترکیب نخود، برنج و گوشت یک غذای ساده و در عین حال مقوی می سازد که می تواند گزینه خوبی برای یک وعده اصلی محسوب گردد. اگر دنبال یک دستور کلی و خوشمزه برای این غذا هستید، ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم | میزان |
برنج | 2 پیمانه |
نخود | 1 پیمانه |
گوشت | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد |
روغن یا کره | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه نخود پلو ساده: برای درست کردن این غذا مراحل زیر را قدم به قدم پیش بروید:
مرحله اول: نخودها را از شب قبل در آب خیس و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. سپس در یک قابلمه مناسب با میزانی آب روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزد و نرم گردد. بسته به نوع نخود، این کار ممکن است بین 2 تا 3 ساعت زمان ببرد.
مرحله دوم: پیاز را به صورت ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس گوشت را به آن اضافه کنید و با زردچوبه و فلفل تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. میزانی آب اضافه کنید و بگذارید گوشت به آرامی بپزد و نرم گردد.
مرحله سوم: برنج را پس از شستن، به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. حالا در یک قابلمه دیگر میزانی آب بریزید و روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا کاملا به جوش بیاید. سپس برنج را در آن بریزید و اجازه دهید تا چند دقیقه بماند و کمی نرم گردد.
مرحله چهارم: در یک قابلمه مناسب میزانی روغن یا کره بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ گردد؛ سپس کف قابلمه را با یک لایه برنج بپوشانید، در لایه بعد میزانی نخود و گوشت بریزید و مجددا روی آن را با میزانی برنج بپوشانید. این مراحل را تکرار کنید تا همه مواد مصرف گردد. در آخر، زعفران دم نموده را روی برنج بریزید و حرارت را ملایم کنید. می توانید زیر قابلمه ته دیگ نان یا سیب زمینی بگذارید.
مرحله پنجم: روی قابلمه یک دم کنی بگذارید و اجازه دهید تا به مدت 30 تا 40 دقیقه پلو نخود روی حرارت ملایم دم بکشد. در آخر آن را در یک ظرف مناسب بکشید و با سالاد یا ماست سرو کنید.
بیشتر بخوانید؛ خواص عجیب آرد نخود برای سلامتی بدن، پوست و مو
طرز تهیه نخود پلو شیرازی
این نخود پلو ترکیبی از نخودفرنگی و شوید است. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
گوشت چرخ نموده (یا مرغ) | 250 گرم |
نخودفرنگی | 1 پیمانه |
شوید خشک | به میزان لازم |
برنج | 2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد میانه |
نمک، فلفل و آویشن | به میزان لازم |
طرز تهیه نخود پلو با شوید:
نخودپلوی شیرازی را با شوید و نخودفرنگی درست می نمایند؛ یک غذای راحت، خوشمزه و مقوی که می تواند یک وعده کامل محسوب گردد. برای درست کردنش بر طبق مراحل زیر پیش بروید:
روش اول:
مرحله اول: نخود فرنگی را با آب و نمک در یک ظرف مناسب روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزد.
مرحله دوم: برنج را به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید؛ سپس روی آن آب بریزید؛ طوری که به میزان یک بند انگشت روی برنج را آب بگیرد. البته میزان دقیق آب به نوع برنج هم بستگی دارد.
مرحله سوم: پس از اینکه کمی جوشید، روغن، شوید خشک و نخودفرنگی را به آن اضافه کنید و وقتی آب آن تمام شد، درب قابلمه را به همراه یک دم کنی روی آن بگذارید تا کاملا دم بکشد.
مرحله چهارم: پیاز را رنده و به گوشت چرخ نموده اضافه نمایید. نمک، فلفل، آویشن و زردچوبه بریزید و با دست ورز دهید. سپس ترکیب گوشت چرخ نموده را به شکل کوفته های کوچک درست کنید. کوفته ها را در یک تابه به همراه کمی روغن تفت دهید.
مرحله پنجم: پس از اینکه برنج دم کشید، آن را در یک دیس مناسب بکشید و کوفته ها را لابه لای برنج بگذارید.
روش دوم:
تنها تفاوت این روش در درست کردن برنج است؛ می توانید برنج را به صورت آبکش درست کنید. به این صورت که در یک قابلمه میزانی آب بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت زیاد به جوش بیاید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از آنکه کمی برنج قد کشید و نرم تر شد، آن را آبکش کنید. حالا در یک قابلمه میزانی روغن بریزید، کمی نان به عنوان ته دیگ ته قابلمه بگذارید، یک لایه برنج بریزید و لایه بعد را با شوید خشک و نخودفرنگی پخته شده پر کنید. این کار را لایه به لایه انجام دهید و درب قابلمه را به همراه یک دم کنی بگذارید تا کاملا دم بکشد.
نکته: نخودپلو با شوید را می توانید با مرغ هم درست کنید.
با طرز تهیه آش کشک به 7 روش مختلف آشنا شوید.
طرز تهیه نخود پلو شمالی
نخودپلوی شمالی ها از آن غذاهای مقوی است که می تواند شما را ساعت ها سیر نگه دارد. برای پخت این غذا باید از ترکیب نخود و کشمش استفاده کرد که یک ترکیب خوشمزه و مقوی است. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
برنج | 2 لیوان |
نخود | 2/3 لیوان |
کشمش | 2/3 لیوان |
گوشت چرخ نموده گوسفندی | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد میانه |
زعفران دم نموده غلیظ | 3 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1/3 قاشق چایخوری |
پودر زیره | 1/3 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی:
مرحله اول: نخود را از شب قبل در آب خیس و چندبار آب آن را عوض کنید. سپس با میزانی آب روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزد و نرم گردد. در آخر آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: کشمش را در میزانی آب به مدت 1 ساعت خیس و سپس آبکش کنید. پیازها را به صورت نگینی برش بزنید و در میزانی روغن تفت دهید. وقتی پیازها سرخ شدند، کشمش را به آن اضافه نمایید. زعفران دم نموده، دارچین و پودر زیره را هم در همین مرحله بریزید و پس از این که همه مواد کمی تفت خوردند، زیر آن را خاموش کنید.
مرحله سوم: یک پیاز دیگر را رنده کنید و آب آن را با دست بگیرید. سپس این پیاز را با گوشت چرخ نموده، نمک و زردچوبه مخلوط کنید و با دست ورز دهید. پس از آن، این ترکیب را به شکل کوفته های کوچک و هم میزان درآورید. حالا این کوفته ها را در میزانی روغن تفت دهید تا به رنگ طلایی دربیایند.
مرحله چهارم: برنج را با میزانی نمک به آب درحال جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج کمی قد بکشد و نرم گردد؛ سپس آبکش کنید. کف یک قابلمه را کمی روغن، نمک، زردچوبه یا زعفران دم نموده بریزید و سیب زمینی های حلقه شده یا میزانی نان را کف آن بچینید. سپس برنج را به همراه نخود، پیاز داغ، کشمش و گوشت های قلقلی لایه به لایه در قابلمه بچینید. در آخر روی برنج میزانی زعفران دم نموده، دارچین و زیره اضافه کنید و درب آن را به همراه یک دم کنی بگذارید تا برنج دم بکشد.
مرحله پنجم: بعد از گذشت یک ساعت غذا آماده است. می توانید کشمش و گوشت قلقلی ها را بین برنج نگذارید و موقع سرو در یک دیس روی نخودپلو بچینید.
بیتشر بخوانید؛ آنالیز خواص بی نظیر انواع کشمش برای سلامتی و زیبایی
طرز تهیه نخود پلو کرمانشاهی
نخود پلو کرمانشاهی را بهتر است با روغن کرمانشاهی درست کنید تا عطر و طعمی بی نظیر پیدا کند. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
برنج | 2 پیمانه |
نخود | 1 پیمانه |
گوشت گوسفندی | 200 گرم تکه ای |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
روغن کرمانشاهی | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
طرز پخت نخود پلو:
مرحله اول: نخودها را از شب قبل در آب خیس کنید و سپس بپزید تا کاملاً نرم شوند. پیاز را ریز خرد کنید و در میزانی روغن کرمانشاهی تفت دهید تا طلایی گردد. گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با زردچوبه، نمک و فلفل تفت دهید. سپس میزانی آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد تا نرم و خوشمزه گردد.
مرحله دوم: برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. سپس در قابلمه ای آب بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید؛ حالا برنج را اضافه کنید و بگذارید تا در آب در حال جوش نیم پز گردد و کمی بپزد. سپس برنج را آبکش کنید.
مرحله سوم: در یک قابلمه مناسب میزانی روغن کرمانشاهی بریزید. کف قابلمه را با یک لایه برنج آبکش شده بپوشانید. سپس میزانی از گوشت پخته شده و نخود را روی برنج پخش کنید و دارچین را روی آن بپاشید. این لایه ها را تکرار کنید تا همه مواد استفاده شوند. در سرانجام زعفران دم نموده را روی برنج بریزید.
مرحله چهارم: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید نخودپلو کرمانشاهی به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشد تا کاملاً جا بیفتد. در آخر این غذا را در یک دیس مناسب سرو کنید.
نخودپلو را می توانید با مرغ هم درست کنید. اتفاقا این غذا با مرغ خیلی هم خوشمزه می گردد و مناسب کسانی است که طعم گوشت را دوست ندارند. برای درست کردن این غذا به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
برنج | 2 پیمانه |
نخود | 1 پیمانه |
مرغ | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
مرحله اول: نخود را مثل مراحل قبل آماده کنید؛ پیازهای خرد شده را در میزانی روغن تفت دهید تا طلایی گردد. تکه های مرغ را به پیاز اضافه کنید و با زردچوبه، نمک و فلفل تفت دهید تا مرغ کمی طلایی گردد. سپس میزانی آب اضافه کنید و بگذارید مرغ به آرامی بپزد تا کاملاً نرم و پخته گردد.
مرحله دوم: برنج را مثل مراحل قبل بپزید و آبکش کنید. حالا کف یک قابلمه روغن بریزید و میزانی نان یا سیب زمینی به عنوان ته دیگ قرار دهید. روی آن را با یک لایه برنج بپوشانید و میزانی از نخود پخته شده و مرغ را روی لایه اول بگذارید. سپس لایه های بعد را هم به همین ترتیب بچینید.
مرحله سوم: روی هر لایه کمی دارچین بپاشید و در سرانجام روی برنج، زعفران دم نموده بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید نخود پلو به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشد تا همه مواد خوب با هم ترکیب شوند و طعم ها به خورد برنج بروند.
طرز تهیه جغور بغور رستورانی و خوشمزه به 4 روش مختلف را یاد بگیرید.
طرز تهیه نخود پلو با گوشت
نخودپلو را می توانید با گوشت چرخ نموده و گوشت تکه ای درست کنید که هر دو روش را بالاتر شرح دادیم. اگر طعم گوشت چرخ نموده را دوست دارید، از دستور پخت نخود پلو شمالی بهره ببرید. پیشنهاد می کنیم در این روش حتما کشمش هم بریزید تا غذایتان یک طعم عالی پیدا کند. اگر استفاده از گوشت تکه ای را ترجیح می دهید، پیشنهاد می کنیم از روش پخت نخودپلو کرمانشاهی بهره ببرید. برای پخت نخودپلو به این روش، روغن کرمانشاهی می تواند یک طعم فوق العاده به غذایتان ببخشد.
طرز تهیه نخود پلو ترکیه
مواد لازم | میزان |
برنج | 3 پیمانه |
نخود پخته شده | 1 پیمانه |
کره | 100 گرم |
مرغ | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
هویج | 1 عدد |
کرفس | به میزان لازم |
فلفل سیاه دانه درشت | به میزان لازم |
نعنا، ریحن و شوید | میزانی برای تزیین |
طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی بدون گوشت:
مرحله اول: برنج را از شب قبل خیس کنید. پوست هویج را بگیرید و به شکل حلقه ای برش بزنید. پیاز را به چهار قسمت و کرفس را به میزان های کوچک تقسیم کنید. حالا همه این مواد را به همراه مرغ و میزانی آب روی حرارت بگذارید، کمی فلفل سیاه دانه درشت و کمی نمک روی آن بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم به طور کامل پخته گردد.
مرحله دوم: آب مرغ را صاف کنید و مرغ را کنار بگذارید. سبزیجات پخته باید از آب مرغ به طور کامل جدا گردد. تکه های مرغ را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: در یک تابه میزانی کره بریزید تا روی حرارت ملایم ذوب گردد. حالا برنج ها را که از شب قبل خیس نموده اید، در تابه بریزید و تفت دهید تا عطر و طعم کره به خورد برنج ها برود.
مرحله چهارم: نخودهای پخته شده را داخل تابه بریزید و همراه برنج ها کمی تفت دهید. سپس آب مرغ را به این ترکیب اضافه کنید. آب مرغ باید به حدی باشد که برنج ها قد بکشند و نرم شوند. وقتی آب مرغ تمام شد، برنج را دم کنید و اجازه دهید تا غذا کاملا جا بیفتد.
مرحله پنجم: نخودپلو را در یک ظرف مناسب بریزید و مرغ های ریش شده را روی آن بچینید. سپس با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه روی برنج را تزیین کنید.
طرز تهیه آش شوربای خوشمزه را یاد بگیرید.
طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ نموده و شوید
نخودپلو را می توانید با گوشت چرخ نموده و شوید هم درست کنید. برای پختن به این روش به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
برنج | 1 پیمانه |
نخود | 1 پیمانه |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد |
شوید تازه | 1 پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه:
نخودها را طبق مراحلی که در بالا گفتیم، بپزید؛ پیاز را خرد و در میزانی روغن سرخ کنید. گوشت چرخ نموده را به آن اضافه نمایید و میزانی نمک، فلفل و زردچوبه بریزید. در آخر میزانی دارچین اضافه کنید و نخودهای پخته شده را در آن بریزید تا کمی تفت بخورد. سپس شوید ها را اضافه و همه مواد را کمی سرخ کنید. مانند مراحل قبل برنج آبکش شده و مواد گوشتی را به صورت لایه به لایه در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید تا به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
طرز تهیه پلو نخودفرنگی
پلو نخود فرنگی و شوید یک غذای خوشمزه است که بعضی آن را با نام نخود پلوی شیرازی می شناسند. در ابتدای مقاله طرز تهیه آن را به طور کامل شرح دادیم و گفتیم که چگونه می توانید این غذای خوشمزه را در مدت زمان کوتاهی درست کنید. بنابراین اگر از غذاهای تکراری خسته شدید، می توانید این غذای ساده را در فهرست غذاهای هفتگی تان قرار دهید.
طرز تهیه خاگینه سنتی به 7 روش آسان را از اینجا ببینید.
جمع بندی
در این مطلب طرز تهیه انواع نخودپلو را شرح دادیم و از فوت وفن های خوشمزه تر شدن آن گفتیم. مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه را می توانید با توجه به ذائقه تان تغییر دهید و در نهایت یک غذای خوشمزه و مقوی از آن بسازید. می توانید این غذا را بدون گوشت و مرغ بپزید و یا میزانی سیب زمینی هم به آن اضافه کنید. اگر در سرانجامی پخت، میزانی زعفران دم نموده و کره روی غذا بریزید، طعم غذا خیلی بهتر می گردد. بنابراین، نخودپلو را به روش خودتان درست کنید و از تجربه عطر و طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ