طرز تهیه اسفناج پلو مجلسی؛ نکات کلیدی در خوشمزه تر شدن آن

به گزارش سیکانیوز، اسفناج یکی از پرخاصیت ترین سبزی هاست که متاسفانه در مقایسه با ارزش غذایی در سبد غذای خانوادگی نقش کمرنگی داره و شاید بورانی ماست اسفناج و یا نرگسی از مهم ترین خوراکی هایی باشند که با این سبزی ارزشمند درست می شه. البته آش اسفناج نیز وجود دارد که ما طرز تهیه آش اسفناج را در مجله اینترنتی خبرنگاران آموزش داده ایم. اما با استفاده از این پلوی خوشمزه می تونین نقش این سبزی پرخاصیت و تو سبد غذایی خانواده پر رنگ تر کنین خصوصا بخاطر ارزش غذایی بالا این پلوی مجذوب کننده و خوشمزه گزینه خوبی برای بچه ها حساب می شه. در ادامه شما را با طرز تهیه اسفناج پلو آشنا می کنیم.

طرز تهیه اسفناج پلو مجلسی؛ نکات کلیدی در خوشمزه تر شدن آن
مواد لازم اسفناج پلو:
اسفناج 800 گرم
برنج 5 پیمانه
گشنیز خرد شده 200 گرم
پیاز 5 عدد میانه
گوشت چرخ نموده 400 گرم
سیر 4-6 حبه
زردچوبه 2 قاشق چایخوری
ادویه پلویی1 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
دارچین 1 قاشق چایخوری
زعفران دمنموده به مقدار لازم
سیب زمینی برای ته دیگ

1- در ابتدای کار برنج را شسته و در مقدار مناسبی آب آنرا خیس می کنیم. 3 عدد پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و تفت می دهیم تا کمی سرخ و طلایی گردد. بعد از اینکه پیاز مقداری سرخ شد، گوشت چرخ نموده را به آن اضافه می کنیم. گوشت را به صورت مداوم با سر قاشق هم می زنیم تا گوشت هنگام سرخ شدن ار هم باز گردد.

2- بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد و خامی آن گرفته شد، ادویه ها را اصافه نموده و مجددا کمی تفت می دهیم. برای خوشمزه تر شدن مخلوط گوشت 2 قاشق غذاخوری زعفران دمنموده به آن اضافه می کنیم همراه با نصف پیمانه آب و بعد از هم زدن درب ماهیتابه را گذاشته و اجازه می دهیم برای مدت حدود 10 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.

3- در این فاصله اسفناج ها را آماده می کنیم. برای اینکار ساقه اسفناج ها را بصورت ریز و برگ اسفناج ها را کمی درشت تر خرد می کنیم. در ماهیتابه ای دیگر دو پیاز نگینی شده را تفت می دهیم تا سبک و طلایی گردد.

4- بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدند، سیر رنده شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا عطر سیر آزاد گردد سپس اسفناج های خرد شده را اضافه می کنیم و و فقط در حد حرارت تماشا و حدود یکی دو دقیقه تفت می دهیم زیاد تفت دادن اسفناج باعث تیره شدن و بعلاوه از دست رفتن خاصیت اسفناج می گردد.

5- بعد از حرارت دادن اسفناج ها ماهیتابه را خاموش می کنیم گشنیز خرد را اضافه می کنیم و هم می زنیم. زیر حرارت گوشت چرخ نموده را نیز خاموش می کنیم و مخلوط اسفناج را به آن اضافه نموده و هم می زنیم و این مخلوط را کنار می گذاریم.

6- این پلو بصورت کته دم گذاشته می گردد اما با روشی متفاوت. برای اینکار برنج ها با حدود 6 -7 پیمانه آب (بسته به نوع برنج) و مقدار مناسبی کره یا روغن و نمک روی حرارت می گذاریم و تا برنج را تقریبا با روشی مشابه کته بپزیم اجازه می دهیم آب برنج کشیده گردد و تقریبا به مرحله دم گذاشتن برسد.

7- در این مرحله وقتی آب برنج کشیده شد برنج را بجای دم گذاشتن از روی حرارت برمی داریم و مخلوط اسفناج و گوشت را به آن اضافه می کنیم. و به آرامی هم می زنیم تا خوب باهم ترکیب شوند. کف قابلمه مورد نظر کمی روغن می ریزیم و بعد از داغ شدن روغن 1 قاشق غذاخوری زعفران دمنموده و مقداری کنجد به آن اصافه می کنیم.

8- سیب زمینی های اسلایس شده را کف قابلمه می چینیم هرکدام را بعد از گذاشتن کف قابلمه مقداری بچرخانید تا با زعفران آغشته گردد و روی آن ها مقداری نمک می پاشیم. بعد مخلوط برنج را روی ته دیگ های سیب زمینی می ریزیم. و کته پلو را روی حرارت ملایم دم می گذاریم.

می توانید بعد از دم کشیدن اسفناج پلو روی آن را به مقداری سس گوشت چرخ نموده و پیاز داغ تزیین و آنرا سرو کنید.

نکات اسفناج پلو

  1. برای پلوهای مخلوط توصیه می گردد که 1 پیمانه از مقدار برنج مورد نظر را بردارید و بجای آن 1 پیمانه برنج دودی بهره ببرید. با این کار عطر و طعم پلوی مخلوط شما بسیار مجذوب کننده تر و خوشمزه تر می گردد. به عنوان مثال برای 5 پیمانه برنج 4 پیمانه برنج ایرانی و 1 پیمانه برنج دودی استفاده می کنیم.
  2. طبق سلیقه خود می توانید از مرغ مکعبی شده هم برای اسفناج پلو بهره ببرید و بعد از تفت دادن پیازها آن را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید.
  3. در صورت دلخواه بجای گوشت چرخ نموده می توانید این پلو را با گوشت قلقلی سرو کنید برای اینکار گوشت، پیاز رنده شده، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و کمی آرد نخودچی کاملاً با دست ورز دهید و بعد از یکساعت استراحت در یخچال از گوشت به مقدار گردو بر می داریم در دستمان فرم می دهیم و سپس در ظرف مورد نظر چند قاشق روغن بریزید و روی حرارت میانه رو به بالا قرار دهید و قلقلی ها را تفت می دهیم. و در نهایت آن ها روی پلو سرو می کنیم.
  4. اسفناج ها را در حد حرارت تماشا تفت می دهیم تا فقط مقداری آب آن تبخیر گردد. تفت دادن زیاد آن باعث از بین رفتن ارزش غذایی و هم چنین تیره شدن آن ها در پلو می گردد.
  5. این روش طبخ پلو به نوعی مشابه کته می باشد با این تفاوت که در آن ته دیگ هم وجود دارد. در واقع تلفیقی از کته و آبکشی.
  6. می توانید این پلو را به روش ساده و به صورت آبکشی دم بگذارید برای اینکار بعد از آبکش کردن برنج آنرا بصورت لایه لایه با مواد اسفناج پلو داخل قابلمه می ریزیم و دم می گذاریم اما مخلوط کردن کامل مایع اسفناج پلو با برنج و سپس دم گذاشتن آن باعث خوشمزه تر شدن این پلو می گردد.
  7. برای مجلسی تر شدن می توانید از فیله مرغ حلرونی زعفرانی نیز بهره ببرید.و هنگام از سرو انرا روی پلو قرار دهید.

    فیله های مرغ را نواری برش می دهیم با پیاز، نمک ، فلفل سیاه، زعفران، آبلیمو، روغن زیتون مزه دار می کنیم و اجازه می دهیم چند ساعت در یخچال بماند. سپس فیله ها را بصورت حلزونی رول می کنیم و با یاری خلال دندان فیکس می کنیم داخل تابه چند قاشق روغن بریزید فیله ها را در آن قرار می دهیم و با حرارت ملایم سرخ می کنیم تا کاملا بپزد و روی اسفناج پلو از آن ها استفاده می کنیم.

  8. سیر را حذف نکنید طعم آن با اسفناج و گشنیز مکمل است و باعث خوشمزه تر شدن پلو می گردد. اما می توانید مقدار آنرا نسبت به ذائقه خود تنظیم کنید.
  9. گشنیز و اسفناج نیز به نوعی از طعم های مکمل حساب می شوند. پس بهتر است از این دو سبزی در کنار هم استفاده گردد.

این غذای خوشمزه را برای ناهار درست کنید و از خوردن ان لذت ببرید.

منبع: اُکالا
انتشار: 13 دی 1400 بروزرسانی: 13 دی 1400 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 963

به "طرز تهیه اسفناج پلو مجلسی؛ نکات کلیدی در خوشمزه تر شدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اسفناج پلو مجلسی؛ نکات کلیدی در خوشمزه تر شدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید