طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه
به گزارش سیکانیوز، حلوا زرده از سوغاتی های شهر همدان است و مواد تشکیل دهنده آن به قدری پرکالری هستند که اغلب به عنوان دسری مقوی و با خواص بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - حلوا از شیرینی های سنتی ایرانیان است و تنوع بسیار بالایی دارد. حلوای هویج، حلوای زعفرانی، حلوای گل سرخ، حلوای لبو و حلوا سه آرد سه نمونه از حلواهای معروف ایرانی هستند. حلوا زرده نیز یکی از انواع حلوا و از سوغاتی های شهر همدان است که مردم این شهر اغلب آن را به عنوان دسر مورد استفاده قرار می دهند. زرده تخم مرغ و زعفران دو ترکیب اصلی این حلوا هستند که باعث رنگ زرد مایل به نارنجی آن شده و نقش مهمی در خواص و میزان کالری آن دارند. در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه این نوع حلوا بپردازیم.
طرز تهیه حلوا زرده همدان
مواد لازم | |
تخم مرغ | 10 عدد |
شکر آسیاب شده | 1/2 پیمانه |
گلاب | 1/4 پیمانه |
روغن حیوانی یا کره ذوب شده | 3 قاشق سوپخوری |
زعفران دم نموده | 3 قاشق غذاخوری |
خلال پسته، بادام و دارچین برای تزیین | به میزان لازم |
دستور تهیه
- تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و زرده و سفیده آن ها را از هم جدا کنید.
- شکر را آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید.
- زرده های تخم مرغ را خوب بزنید و به تدریج شکر آسیاب شده را به آن اضافه کنید.
- به هم زدن مخلوط زرده تخم مرغ و شکر ادامه دهید تا شکر در زرده ها حل شده و مخلوطی کرم رنگ و کمی پف نموده حاصل گردد.
- سپس محلول زعفران را به اندازه ای به مخلوط اضافه کنید که به رنگ زرد مایل به نارنجی درآید.
- روغن حیوانی یا کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب گردد، سپس مخلوط تخم مرغ را در آن ریخته و به سرعت آغاز به هم زدن کنید.
- موقع هم زدن مواد در تابه باید سرعت عمل داشته باشید و مرتب مواد را هم بزنید، در غیر اینصورت تخم مرغ گلوله گلوله شده و حلوایی بی کیفیت و ناصاف حاصل می گردد.
- پس از چند دقیقه که حلوا سفت شد، گلاب را به آن اضافه نموده و اجازه دهید مواد 10 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشند.
- وقتی حلوا زرده یکدست و کشدار شده و از نظر غلظت کمی سفت تر از فرنی شد، حرارت را خاموش کنید.
- حلوا زرده را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.
- حلوا زرده را می توانید 1 الی 2 روز در یخچال نگهداری نموده و مورد استفاده قرار دهید ولی به دلیل وجود زرده تخم مرغ در ترکیب آن نگهداری این حلوا برای مدت زمان بیشتر توصیه نمی گردد.
خواص حلوا زرده همدان
- زعفران موجود در حلوا زرده دارای خواص شادی آور و ضد افسردگی بوده و به همین دلیل با مصرف آن احساس سرزندگی و شادی در فرد به وجود می آید.
- زعفران یکی از مواد کاهنده چربی و کلسترول مضر خون بوده و وجود آن در حلوا زرده می تواند اثرات منفی چربی موجود در زرده تخم مرغ و روغن حیوانی را خنثی کند.
- زعفران نقش مهمی در هضم غذا داشته و به همین دلیل پس از خوردن حلوا زرده، احساس سنگینی به سراغ شما نمی آید. همچنین عطر بی نظیر آن می تواند در کاهش بوی زهم تخم مرغ موثر باشد.
- زرده تخم مرغ از منابع مهم ویتامین های A، E، D، K، B6، B12 و سرشار از مواد معدنی ضروری برای بدن نظیر کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، سدیم و سلنیوم است.
- وجود کاروتنوئید های موجود در زرده تخم مرغ برای سلامت چشم مفید بوده و خطر ابتلا به آب مروارید ناشی از افزایش سن را کاهش می دهد.
- کولین موجود در زرده تخم مرغ در سلامت قلب موثر بوده و باعث بهبود عملکرد قلبی عروقی می گردد.
- ویتامین های موجود در زرده تخم مرغ از آسیب دیدگی مو ها جلوگیری نموده، مو های خشک را مرطوب می نمایند و باعث رشد و درخشندگی مو ها می شوند.
- املاح و ویتامین های موجود در زرده تخم مرغ تاثیر چشمگیری در لطافت و زیبایی پوست دارند.
کالری حلوا زرده همدان
میزان کالری حلوا زرده با مقدار مواد ارائه شده در این دستور در جدول ذیل ارائه شده است:
مواد | میزان کالری واحد | میزان کالری حلوا زرده با مقدار مواد ارائه شده |
زرده تخم مرغ | 1 عدد 50 کالری | 500 |
روغن حیوانی | 100 گرم 890 کالری | 534 |
شکر | 100 گرم 400 کالری | 400 |
میزان کالری کلی | 1434 |
آیا حلوا زرده در دسته حلواهای مورد علاقه شما واقع شده است؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید
منبع: setare.com