طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه

به گزارش سیکانیوز، حلوا زرده از سوغاتی های شهر همدان است و مواد تشکیل دهنده آن به قدری پرکالری هستند که اغلب به عنوان دسری مقوی و با خواص بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - حلوا از شیرینی های سنتی ایرانیان است و تنوع بسیار بالایی دارد. حلوای هویج، حلوای زعفرانی، حلوای گل سرخ، حلوای لبو و حلوا سه آرد سه نمونه از حلواهای معروف ایرانی هستند. حلوا زرده نیز یکی از انواع حلوا و از سوغاتی های شهر همدان است که مردم این شهر اغلب آن را به عنوان دسر مورد استفاده قرار می دهند. زرده تخم مرغ و زعفران دو ترکیب اصلی این حلوا هستند که باعث رنگ زرد مایل به نارنجی آن شده و نقش مهمی در خواص و میزان کالری آن دارند. در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه این نوع حلوا بپردازیم.

طرز تهیه حلوا زرده همدان

مواد لازم
تخم مرغ10 عدد
شکر آسیاب شده1/2 پیمانه
گلاب1/4 پیمانه
روغن حیوانی یا کره ذوب شده3 قاشق سوپخوری
زعفران دم نموده3 قاشق غذاخوری
خلال پسته، بادام و دارچین برای تزیینبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و زرده و سفیده آن ها را از هم جدا کنید.
  2. شکر را آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید.
  3. زرده های تخم مرغ را خوب بزنید و به تدریج شکر آسیاب شده را به آن اضافه کنید.
  4. به هم زدن مخلوط زرده تخم مرغ و شکر ادامه دهید تا شکر در زرده ها حل شده و مخلوطی کرم رنگ و کمی پف نموده حاصل گردد.
  5. سپس محلول زعفران را به اندازه ای به مخلوط اضافه کنید که به رنگ زرد مایل به نارنجی درآید.
  6. روغن حیوانی یا کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب گردد، سپس مخلوط تخم مرغ را در آن ریخته و به سرعت آغاز به هم زدن کنید.
  7. موقع هم زدن مواد در تابه باید سرعت عمل داشته باشید و مرتب مواد را هم بزنید، در غیر اینصورت تخم مرغ گلوله گلوله شده و حلوایی بی کیفیت و ناصاف حاصل می گردد.
  8. پس از چند دقیقه که حلوا سفت شد، گلاب را به آن اضافه نموده و اجازه دهید مواد 10 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشند.
  9. وقتی حلوا زرده یکدست و کشدار شده و از نظر غلظت کمی سفت تر از فرنی شد، حرارت را خاموش کنید.
  10. حلوا زرده را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.
  11. حلوا زرده را می توانید 1 الی 2 روز در یخچال نگهداری نموده و مورد استفاده قرار دهید ولی به دلیل وجود زرده تخم مرغ در ترکیب آن نگهداری این حلوا برای مدت زمان بیشتر توصیه نمی گردد.

خواص حلوا زرده همدان

  • زعفران موجود در حلوا زرده دارای خواص شادی آور و ضد افسردگی بوده و به همین دلیل با مصرف آن احساس سرزندگی و شادی در فرد به وجود می آید.
  • زعفران یکی از مواد کاهنده چربی و کلسترول مضر خون بوده و وجود آن در حلوا زرده می تواند اثرات منفی چربی موجود در زرده تخم مرغ و روغن حیوانی را خنثی کند.
  • زعفران نقش مهمی در هضم غذا داشته و به همین دلیل پس از خوردن حلوا زرده، احساس سنگینی به سراغ شما نمی آید. همچنین عطر بی نظیر آن می تواند در کاهش بوی زهم تخم مرغ موثر باشد.
  • زرده تخم مرغ از منابع مهم ویتامین های A، E، D، K، B6، B12 و سرشار از مواد معدنی ضروری برای بدن نظیر کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، سدیم و سلنیوم است.
  • وجود کاروتنوئید های موجود در زرده تخم مرغ برای سلامت چشم مفید بوده و خطر ابتلا به آب مروارید ناشی از افزایش سن را کاهش می دهد.
  • کولین موجود در زرده تخم مرغ در سلامت قلب موثر بوده و باعث بهبود عملکرد قلبی عروقی می گردد.
  • ویتامین های موجود در زرده تخم مرغ از آسیب دیدگی مو ها جلوگیری نموده، مو های خشک را مرطوب می نمایند و باعث رشد و درخشندگی مو ها می شوند.
  • املاح و ویتامین های موجود در زرده تخم مرغ تاثیر چشمگیری در لطافت و زیبایی پوست دارند.

کالری حلوا زرده همدان

میزان کالری حلوا زرده با مقدار مواد ارائه شده در این دستور در جدول ذیل ارائه شده است:

موادمیزان کالری واحدمیزان کالری حلوا زرده با مقدار مواد ارائه شده
زرده تخم مرغ1 عدد 50 کالری500
روغن حیوانی100 گرم 890 کالری534
شکر100 گرم 400 کالری400
میزان کالری کلی1434

آیا حلوا زرده در دسته حلواهای مورد علاقه شما واقع شده است؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید

منبع: setare.com
انتشار: 14 تیر 1400 بروزرسانی: 14 تیر 1400 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 739

به "طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید