طرز تهیه آش لبو خوشمزه و مقوی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی

به گزارش سیکانیوز، آش لبو به خاطر خواص و فواید لبو یک غذای مقوی برای درمان خانگی سرماخوردگی است. بعلاوه آش لبو یکی از غذاهای سنتی شب یلدا در اراک هم هست. رنگ قرمز آش لبو حتما شما را سر ذوق می آورد و طعم های آشنا و ترکیب آن با شیرینی ملایم لبو و بافت لطیف آن، لذت خوردن یک سوپ زمستانی را چند برابر می نماید. طرز تهیه آش لبو یا آش چغندر قرمز را در مجله خبرنگاران بخوانید. با سرویس آشپزی همراه باشید.

طرز تهیه آش لبو خوشمزه و مقوی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی

طرز تهیه آش لبو یا چغندر قرمز

مدت زمان لازم برای پخت: حدود 180 دقیقه

مواد لازم تهیه آش لبو برای 4 نفر

  • لبو: 2 عدد میانه
  • رشته آش: 100 گرم
  • نخود: 3 قاشق غذاخوری
  • لوبیا قرمز: 3 قاشق غذاخوری
  • عدس: 3 قاشق غذاخوری
  • گشنیز ساطوری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  • جعفری ساطوری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 2 عدد میانه
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: به مقدار دلخواه
  • کشک یا قره قروت: به مقدار دلخواه
  • آرد سفید: 1 قاشق مرباخوری (اختیاری)

مراحل طرز تهیه آش لبو برای سرماخوردگی

از مواد این آش پیداست که چقدر آش لبو و آش رشته قرار است به هم شبیه باشند، پس اگر تا به حال آش رشته پخته اید، پختن آش لبو برایتان به سادگی آب خوردن خواهد بود. بد نیست بدانید آش لبو در شهرهای مختلف ایران نام های مختلفی دارد: آش سرکه چغندر، آش چغندر گیلانی، آش چغندر قزوین، آش لبو آشتیان، آش لبو یا آش چغندر و جو یا بلغور و آش چغندر اصفهان. در بعضی شهرها هم این آش را با چغندر سفید درست می نمایند.

مرحله اول: حبوبات را از قبل بخیسانید و بعد بپزید

برای طرز تهیه این آش لبو یا آش چغندر قرمز در ابتدای کار نخود، لوبیا قرمز و عدس را هر کدام به صورت جدا از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ شان گرفته گردد. سپس هر کدام را به صورت جدا با کمی آب بپزید و در ظرف جدایی قرار دهید.

البته می توانید همه حبوبات را با هم در قابلمه ریخته و با هم بپزید ولی اگر به صورت جدا بپزید مطمئن خواهید بود که همه حبوبات کاملا پخته شده اند و از طرف دیگر موقع آشپزی وقت تان کمتر گرفته می گردد.

مرحله دوم: لبوها را بپزید

در ظرفی دیگر، لبوها را پوست کنده و با کمی آب بپزید. بعد از اینکه لبوها کاملا پخته و خنک شدند، آن ها را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید. (از آنجایی که زمان نسبتا زیادی برای پخت لبو ضروری است، می توانید از زودپز هم بهره ببرید.)

مرحله سوم: همه مواد آش لبو را با هم مخلوط کنید و بپزید

در یک قابلمه میانه حبوبات و لبوی پخته را همراه با آبِ لبو بریزید. (اگر حبوبات هنوز خام است، به آنها مقدار بیشتری آب اضافه نموده و اجازه دهید تا پخته گردد) بگذارید مواد آش به همراه آبِ لبو چند قل بخورد تا خوب جا بیفتد.

جعفری و گشنیز خرد شده را اضافه کنید. در مرحله آخر هم رشته آش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند و آش لبو جا بیفتد و لعاب بیندازد. برای تزیین روی آش لبو یا آش چغندر قرمز از نعناع داغ بهره ببرید. در صورت تمایل روی آش را با پیاز داغ مجلسی چیپسی هم تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش دوغ اردبیل

فوت و فن های پخت آش لبو

*اگر آش لبو شما با رشته لعاب نداد یا مقدار لعاب آن کم بود بهتر است کمی آرد سفید به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا لعاب بیندازد.

*می توانید مقداری کشک مایع را به آش خود اضافه نموده و همه را با هم مخلوط کنید.

*آش لبو، هم به صورت ترش و هم به شکل ملس پخته می گردد و بسته به سلیقه خودتان می توانید به مقدار دلخواه قره قروت یا کشک بهره ببرید.

*در آش لبو، به جای رشته می توانید از بلغور هم بهره ببرید. در طرز تهیه آش لبو با بلغور، بلغور گندم را از 15 دقیقه قبل در آب بخیسانید و در 15 دقیقه پایانی پخت به آش اضافه کنید. زمان پخت بلغور کم است و احتمال چسبیدن آن به کف قابلمه و ته گرفتن آش وجود دارد. پس بعد از افزودن بلغور، آش چغندر قرمز را به طور مداوم به هم بزنید تا ته نگیرد.

*به جای گشنیز، جعفری و نعناع می توانید از اسفناج در طرز تهیه آش چغندر قرمز بهره ببرید. فقط باید بدانید که در طرز تهیه آش اسفناج و لبو، استفاده زیاد از اسفناج در آش، ممکن است باعث لزج شدن بافت آش گردد.

*طرز تهیه آش لبو مشابه طرز تهیه آش چغندر گیلانی است و به جای لبو از چغندر در آن استفاده می گردد. در این آش برای طعم دهی بیشتر، قیسی و آلو بخارا به کار می رود و به جای رشته آش، از جو پوست کنده استفاده می گردد.

*طرز تهیه انواع ترشی لبو، مربای لبو و و … بسیار مرسوم و محبوب است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش جو ساده و خوشمزه

سوالات متداول

از چه گوشتی در طرز تهیه آش لبو استفاده می گردد؟

به طور سنتی، آش لبو بدون گوشت پخته می گردد و مناسب گیاهخواران هم هست ولی در صورت دلخواه می توانید از مرغ پخته و ریش ریش شده، گوشت چرخ نموده یا کوفته قلقلی در طرز تهیه آش لبو بهره ببرید.

سبزی آش لبو چیست؟

ترکیب سبزی آش لبو همان گشنیز، جعفری و نعناع است ولی می توانید از اسفناج یا برگ چغندر هم در این آش بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 آبان 1401 بروزرسانی: 10 آبان 1401 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 1211

به "طرز تهیه آش لبو خوشمزه و مقوی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش لبو خوشمزه و مقوی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید