طرز تهیه آش عباسعلی؛ آش لذیذ، معروف و سنتی کرمانشاه
به گزارش سیکانیوز، آش عباسعلی یکی از انواع آش ها می باشد که با قدمتی 200 ساله دارد و چرا نام این آش عباسعلی است داستان جاالبی دارد. آشپز معروفی به نام عباسعلی بوده که در ماه رمضان با پخت این آش از مردم روزه دار در مسجد پذیرایی می نموده است.
خبرنگاران | آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه و ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت که که معمولا در فصل های پاییز و زمستان درست می گردد.
به گزارش خبرنگاران ؛ آش عباسعلی یکی از انواع آش ها می باشد که با قدمتی 200 ساله دارد و چرا نام این آش عباسعلی است داستان جاالبی دارد. آشپز معروفی به نام عباسعلی بوده که در ماه رمضان با پخت این آش از مردم روزه دار در مسجد پذیرایی می نموده است.
در گذر زمان این آش به نام آشپز آن یعنی آش عباسعلی معروف و یکی از غذا های مورد علاقه مردم می گردد. ویژگی اصلی این آش کِش آمدن آن است که کار هر کسی نیست و تهیه این آش مستلزم حوصله زیاد است.
در مطلب آشپزی امروز طرز تهیه این آش خوشمزه و مقوی را مرحله به مرحله آموزش داده ایم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید:
مواد لازم
نخود نصف پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
لوبیا سفید نصف پیمانه
گندم پوست کنده 1/5 پیمانه
برنج نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
گوشت دنده گوسفندی 300 گرم
پیاز درشت برای پیاز داغ 5 عدد
سیر برای سیر داغ 10 حبه
نمک و زردچوبه به میزان لازم
فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
روغن حیوانی به میزان لازم
نعناع خشک برای نعناع داغ به میزان لازم
*در صورت تمایل می توانید در تهیه این آش از سبزی مخصوص آش بهره ببرید.
طرز تهیه
حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آنرا عوض نموده و باهم بپزید. حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له گردد و سفت نباشد. برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه نموده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش نموده.
با تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه نموده و بگذارید تا آش جا بیفتد. طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا تعیین گردد و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است. میزان کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید.
چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش نموده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر میگردد، ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آنرا کمتر یا از روغن زیتون استفاده نمایند با کشیدن آش در ظرف و تزئین به وسیله پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید.
نکات تغذیه ای
حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارد که سرشار از پروتئین است، یکی دیگر از منابع تأمین پروتئین برای بدن گوشت است که بعضی از افراد قدرت خرید آن را ندارند، بدن نیز برای ادامه فعالیت و حفظ سلامتی به پروتئین احتیاج دارد، به همین علت مصرف حبوبات جایگزین خوبی برای گوشت و تأمین پروتئین است.
البته اگر میزان حبوبات مصرفی متنوع باشد، آمینو اسید کامل تری به بدن فرد می رسد. فرهنگ های مختلف در سراسر دنیا در مصرف حبوبات روش خود را دارند و هر کدام به نوعی حبوبات را در رژیم غذایی شان ذخیره می نمایند، مثلا بعضی از آن ها لوبیا، نخود، عدس، برنج و ... استفاده می نمایند.
خواص نخود
نخود یکی از حبوبات غنی از پروتئین و فیبر است. بسیاری از مطالعات علمی نشان داده اند که نخود می تواند به کاهش وزن، مبارزه با عوامل خطر بیماری قلبی و کاهش خطر ابتلا به سرطان یاری کند، به ویژه هنگامی که جایگزین گوشت قرمز در رژیم غذایی می گردد.
نخود در مقایسه با سایر غذا های پر کربوهیدرات به ویژه در کاهش قند خون و افزایش حساسیت به انسولین موثر است. یک فنجان نخود پخته شده حاوی 269 کالری، 14.5 گرم پروتئین، 12 گرم فیبر است. بعلاوه حدود 70 درصد از احتیاج روزانه ویتامین B9، 84 درصد از احتیاج روزانه منگنز، 29 درصد مس و 26 درصد از احتیاج روزانه آهن را تامین می نماید.
مصرف نخود به علت وجود فیبر به بهبود عملکرد روده ها و کاهش باکتری های مضر روده یاری می نماید. علاوه بر این نخود ها می توانند کلسترول تام و کلسترول LDL که از عوامل خطر بیماری قلبی محسوب می شوند را کاهش دهند.
لوبیا قرمز
لوبیا های قرمز نیز مانند سایر حبوبات سرشار از فیبر هستند که باعث شده به کند شدن جذب قند خون یاری نمایند و بنابراین میزان قند خون را کاهش دهند. مطالعات نشان می دهند که لوبیای قرمز باعث کاهش وزن بدن و توده چربی می گردد. یک فنجان لوبیا قرمز پخته شده حاوی 215 کالری، 13 گرم پروتئین، 13 گرم فیبر، 23 درصد از میزان احتیاج روزانه ویتامین B9، 22 درصد منگنز، 20 درصد ویتامین B1، 17 درصد مس و 17 درصد از احتیاج روزانه آهن را تامین می نماید.
عدس
عدس منبع عالی پروتئین گیاهی است، بعلاوه یک منبع غنی از آهن است که برای افرادی که در معرض کمبود آهن قرار دارند مناسب می باشد. افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می نمایند برای تایمن آهن بدن خود باید عدس را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
عدس هم مانند نخود به کاهش قند خون یاری می نماید. عدس به وسیله بهبود عملکرد روده و کم کردن میزان ضایعات معده باعث بهبود سلامتی روده می گردد و به هضم بهتر غذا یاری می نماید.
بعلاوه جوانه عدس می تواند با کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL به سلامت قلب یاری کند. یک فنجان عدس پخته شده حاوی 230 کالری، 18 گرم پروتئین و 15 گرم فیبر است. علاوه بر این میزان 90 درصد از احتیاج روزانه ویتامین B9، 29 درصد مس، 22 درصد ویتامین B1 و 49 درصد منگنز را تامین می نماید.
در طول هفته سه یا بیشتر از سه فنجان از حبوبات مصرف کنید تا تمام ویتامین ها، مواد معدنی و مغذی مورد احتیاج بدن شما تامین گردد. زمان ذخیره کنید. حبوبات پخته شده را می توان به مدت 6 ماه فریز کرد. پس میزانی از آن را بپذیرید و آن را در فریزر قرار دهید تا هر وقت که احتیاج داشتید، بیرون بگذارید تا آب گردد و به راحتی از آن بهره ببرید.
راهنمای خرید و نگهداری از حبوبات
اولین موردی که در هنگام خرید حبوبات بسته بندی یا حتی فله ای باید دقت کنید، یکدستی حبوبات است. از بیرون بسته بندی محصول به تک تک دانه ها نگاه کنید. نباید روی آن ها سوراخ و منفذی وجود داشته باشد که در این صورت خبر از وجود کرم و حشره در آن ها می دهد. نباید یکی کمرنگ، دیگری تیره یا از نظر میزان عده ای کوچک و عده ای بزرگتر باشند و بعلاوه نباید دانه های شکسته، از هم باز شده یا بدون پوستی در بین آن ها ببینید. این اتفاق به معنی مخلوط بودن حبوبات است که به شدت از کیفیت آن در هنگام پخت کم خواهد نمود.
روی بسته بندی محصول حتما باید علامت استاندارد و علامت سازمان غذا و دارو وجود داشته باشد. در غیر این صورت از خرید آن محصول اجتناب کنید.
ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻤﻮل ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺑﻪ ﻣﺪت ﻳکﺳﺎل ﻣﺎﻧﺪﮔﺎری دارﻧﺪ، ﻣﺤﻴﻂ ﻋﺎری از رﻃﻮﺑﺖ و ﻧﻮر و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻧﻮع ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪی ﻛﻪ ﻫﻮا داﺧﻞ ﺣﺒﻮﺑﺎت ﻧﺸﻮد در ﻧﮕﻬﺪاری اﻳﻦ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳی ﺑﺎﻳﺴﺘی ﻣﺪﻧﻈﺮ ﻗﺮار ﮔﻴﺮد. ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺷﻜﻞ و رﻧﮓ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺧﺎرج ﺷﺪن ﮔﺮده و ﺧﺎک از آﻧﻬﺎ از راهﻫﺎی ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺣﺒﻮﺑﺎت ﻓﺎﺳﺪ اﺳﺖ.
اﮔﺮ ﻣﺤﻞ ﻧﮕﻬﺪاری ﺣﺒﻮﺑﺎت ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻪ ﻣﺪت ﻃﻮﻻﻧی میﺗﻮان آﻧﻬﺎ را ﻣﺼﺮف ﻛﺮد، ﻟﻪ و ﺑﺎز ﺷﺪن ﺣﺒﻮﺑﺎت در آب از ﻧﺸﺎﻧﻪﻫﺎی ﻓﺎﺳﺪ ﺷﺪن ﺑﻮده و اﻳﻦ درﺣﺎلی اﺳﺖ ﻛﻪ ﻛﺮمزدﮔی و ﺳﻮراخ ﺷﺪن ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺧﺸک ﻧﻴﺰ از ﻋﻼﻳﻢ ﻏﻴﺮﻗﺎﺑﻞ ﻣﺼﺮف ﺑﻮدن آن اﺳﺖ.
پس از خرید محصول که باید یک مشت از محصول را در یک ظرف آب بریزید تا آن را از نظر کیفیت مورد سنجش دقیق تری قرار بدهید. در این مرحله دقت کنید که حبوبات نباید روی آب بایستند و بدیهی است که نباید حشرات یا کرمی از آن ها خارج گردد و روی آب بیاید. با استفاده از یک ظرف آب و قرار دادن بخشی از حبوبات در آن، برای مدتی کوتاه مثلا نیم ساعت، می توانید این تست را انجام بدهید.
چنانچه حبوبات بسته بندی شده خریداری می کنید، بسته را در دست چپ بگیرید و با انگشت وسطی دست راست به آن ضربه بزنید. چنانچه حشره داشته باشد، به سمت نایلون می آید و دیده می گردد.
از قلم نیاندازید که حبوبات را در ظروف در بسته و در محلی که به لحاظ دما گرم یا سرد نباشد و دور از رطوبت و نور مستقیم آفتاب نگه داری کنید.
منبع: فرادید