آموزش پخت ماکارونی به سبک ترکی؛ پاستایی با گوشت چرخ نموده و سس ماست
به گزارش سیکانیوز، ماکارونی به سبک ترکی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در ترکیه است که طعمی متفاوت و خاص دارد. این غذا با ترکیب ساده ای از پاستا، گوشت چرخ نموده، سس ماست و سس کره ای تهیه می گردد که در کنار هم طعم هایی شگفت انگیز به وجود می آورند. ماکارونی ترکی، علاوه بر طعم لذیذش، به علت استفاده از مواد تازه و طبیعی، یک انتخاب عالی برای وعده های غذایی روزمره است و می تواند به راحتی به یکی از غذاهای محبوب در هر خانه تبدیل گردد. اگر به سایر غذاهای ترکی علاقه مند هستید می توانید طرز تهیه مانتی را در خبرنگاران مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه پاستا
- پاستا 226 گرم
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- گوشت چرخ نموده 450 گرم
- پیاز خردشده 1 عدد کوچک
- پاپریکا 1 قاشق غذاخوری
- پودر پیاز 2 قاشق غذاخوری
- نمک 1/2 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1/2 قاشق چای خوری
- گوجه فرنگی خرد شده 1/2 پیمانه
- جعفری خردشده 1/4 پیمانه
مواد لازم برای تهیه سس ماست
- ماست یونانی 1 پیمانه
- سیر خرد شده 2 حبه
- نمک 1/4 قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه سس کره
- کره خبرنگاران 50 گرم
- پاپریکا 2 قاشق غذاخوری
مراحل پخت ماکارونی به سبک ترکی
مرحله اول: تفت دادن گوشت چرخ نموده
در یک قابلمه بزرگ، اندازه کافی آب را همراه با کمی نمک به جوش بیاورید و پاستا را به آب جوش اضافه کنید؛ پاستا را یک الی 2 دقیقه زودتر از اندازه توصیه شده روی بسته از آب جوش خارج کنید به صورتی که کمی سفت تر از حالت عادی باشد. بعلاوه ترجیحا از پاستای صدفی بهره ببرید زیرا لایه های سس در فضاهای کوچک داخل پاستا جمع شده و مزه بهتری پیدا کند.
به طور هم زمان، داخل یک تابه بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت میانه گرم کنید. سپس گوشت چرخ نموده، پیاز خردشده، پاپریکا، پودر پیاز، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. مواد را حدود هشت تا 10 دقیقه تفت دهید تا گوشت کاملا پخته و قهوه ای گردد.
مرحله دوم: تهیه سس ماست
در همین حین، برای تهیه سس ماست، ابتدا ماست یونانی را در یک کاسه نسبتا بزرگ بریزید. سپس، سیر را ریز خرد نموده یا له کنید و به ماست اضافه کنید.
حالا نمک را هم به مواد اضافه نموده و با استفاده از یک همزن دستی یا چنگال، همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا سیر و نمک کاملا در ماست حل شوند و ترکیب یکدستی به دست آید. این سس باید طعمی خوشمزه و ملایم از ماست و سیر داشته باشد. پس از آماده شدن، سس را کنار بگذارید تا برای استفاده در مراحل بعدی آماده باشد.
مرحله سوم: تهیه سس کره
داخل یک کاسه کوچک که مناسب استفاده در مایکروویو باشد، کره حیوانی پاستوریزه خبرنگاران و پاپریکا را با هم بریزید. مواد را خوب با قاشق مخلوط کنید تا پاپریکا در کره پخش گردد. سپس کاسه را داخل مایکروویو قرار دهید و ابتدا به مدت 30 ثانیه گرم کنید.
کاسه را بیرون بیاورید، یک بار هم بزنید و دوباره برای 30 ثانیه دیگر در مایکروویو بگذارید تا کره کاملا ذوب گردد و رنگ و عطر پاپریکا آزاد گردد.
وقتی سس آماده شد، آن را کنار بگذارید تا برای ریختن روی غذا آماده باشد. سس کره را به صورت فواصل زمانی گرم کنید. اگر کره را در مایکروویو بیش از حد داغ کنید، ممکن است بافت آن به کلی خراب گردد. بعلاوه می توانید کره را روی اجاق گاز هم ذوب کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن لایه های مختلف ماکارونی ترکی
ابتدا پاستای پخته شده را در یک دیس بزرگ یا در بشقاب های تک نفره بریزید. بعد، سس ماست را با قاشق روی پاستا پخش کنید تا سطح آن را بپوشاند. حالا مخلوط گوشت پخته شده را روی لایه سس ماست بریزید. در ادامه، سس کره ای داغ را با قاشق روی مواد بریزید تا عطر و رنگ آن به غذا جلوه بدهد. در آخر، با گوجه فرنگی خردشده و جعفری تازه، روی غذا را تزیین کنید و سرو کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه ماکارونی به سبک ترکی
ماکارونی در بیشتر فرهنگ های آشپزی بسیار محبوب است و شما می توانید انواع غذای ساده و سریع با ماکارونی تهیه کنید که در این مطلب از خبرنگاران طرز تهیه ماکارونی به سبک ترکی با جزئیات توضیح داده شد. با رعایت نکات زیر پاستی لذیذتر تهیه و از آن لذت بیشتری ببرید:
جدا نگه داشتن انواع لایه های سس تا از قبل سرو
برای سرو کردن، انواع سس ها را جداگانه نگه دارید. این کار باعث می گردد که هر کسی بتواند به دلخواه خودش اندازه دلخواه از سس گوشت، سس ماست، سس کره و سبزیجات تازه را اضافه کند و بعلاوه به جای مانده مواد تازه بماند.
روش صحیح نگهداری ماکارونی ترکی
برای نگهداری پاستای ترکیه ای، آن را در یک ظرف دربسته داخل یخچال قرار دهید؛ به جای مانده ماکارونی تا سه روز می تواند سالم بمانند. برای گرم کردن مجدد پاستا، آن را در مایکروویو قرار دهید. می توانید ابتدا یک دقیقه آن را گرم کنید و سپس در صورت احتیاج هر 30 ثانیه یک بار آن را چک کنید.
جلوگیری از بهم چسبیدن پاستاها
بعد از پخت، می توانید پاستا را سریع با آب سرد آبکشی کنید تا نشاسته اضافی از روی آن شسته گردد؛ چون همین نشاسته باعث چسبندگی می گردد. بعلاوه می توانید کمی روغن زیتون روی پاستای آبکش شده بریزید و با قاشق یا دست آرام هم بزنید تا رشته ها از هم جدا شوند و دیگر به هم نچسبند.
اگر تا به امروز ماکارونی را به روش ترکی پخته اید، تجربه خود را با بقیه در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
منبع: کتاب کاله