7 غذای ایرانی که گردشگران خارجی را شیفته نموده است
به گزارش سیکانیوز، ایران آنقدر مکان های دیدنی و تاریخ و طبیعت زیبا دارد که می تواند یک ماه از وقت یک دنیاگرد را به خود اختصاص دهد. اما در بین این همه جاذبه دنیاگردی چه چیزی می تواند بیش از غذای ایرانی خستگی را از تن دنیاگردان خارج کند و آن ها را برای سفر دوباره به ایران تشویق کند؟ دنیاگردان زیادی در سایت ها و کتاب های مختلف از کشورهای مختلف دنیا اعتراف نموده اند که غذاهای ایرانی هوش از سرشان برده و حاضرند فقط برای تکرار لذت غذاخوردن دوباره به ایران بیایند. از کباب و انواع خورشت ها و آش و سوپ و غذاهای شهرهای مختلف گرفته تا انواع دسرهای ایرانی، همگی زبانزد دنیایان است. تا آنجا که نشریه تلگراف و بعلاوه foodrepublic فهرستی از چندین غذا ایرانی خوشمزه و محبوب را منتشر نموده است. در ادامه، این فهرست را آنالیز می کنیم.

خورشت فسنجان: مقام اول غذاهای ایرانی
شاید تا قبل از این فکر می کردید خورشت مجلسی محبوبتان، فقط در بین ایرانیان جا باز نموده اما باید بگوییم که در این فهرست، مقام اول محبوب ترین غذای ایرانی به سلطان خورشت های ایرانی می رسد: خورشت فسنجان. ترش و شیرین آن هم فرقی نمی نماید، هر دو آنقدر محبوب هستند که نمی گردد از بین شان انتخاب کرد. مردمان خلاق و با ذوق خطه سرسبز شمال کشورمان خورشتی می پزند که جان و دل را به سمت خود می کشد. شاید کسی که اولین بار گردو و رب انار و گوشت را در قابلمه می-ریخت تا به یک خلاقیت دست بزند، هیچوقت فکر نمی کرد در حال ثبت یک غذای بی نظیر جهانی باشد. باید بگوییم او بسیار هوشمندانه مواد غذایی را با هم ترکیب نموده تا به این غذای خوشمزه دست پیدا کند چرا که فسنجان تمام احتیاجهای غذایی بدن را تامین نموده و خواص بی شماری دارد تا آنجا که حتی برای سلامت روان نیز مفید بوده و استرس و اضطراب را از شما دور می نماید. به علاوه جالب است بدانید که خورشت فسنجان از زمان های بسیار دور وجود داشته و در بعضی از کتیبه ها از غذایی که با گردو و گوشت و انار طبخ می شده سخن به میان آمده است.خورشت بادمجان: غذای ایرانی که هوش از سر می برد
خورشت بادمجان: خورشت ایرانی که هوش از سر می برد
گویا سلیقه گردشگران خارجی با ایرانیان شباهت زیادی دارد چرا که غذای محبوب بعدی باز هم از خانواده خورشت ها و باز هم از جمله محبوب ترین ها در بین ایرانیان است. تصور نمی کنیم پای خورشت بادمجان در میان باشد و آب از دهان جاری نگردد. بادمجان به خودی خود محبوب و لذیذ است، مسلما وقتی با پیاز و گوشت و گوجه و… ترکیب گردد مزه آن تا مدت ها زیر زبان خواهد ماند. البته ایرانیان با خلاقیت خود این غذای خوشمزه ایرانی را به شکل های مختلف طبخ می نمایند، مثلا بسیاری از خانم ها از بادمجان سرخ نموده برای تهیه این خورشت استفاده می نمایند بعضی دیگر بادمجان کبابی یا گریل شده، یا بعضی از خانم ها از لپه هم برای این خورشت بهره می گیرند اما بعضی دیگر ترجیح می دهند طعم بادمجان بیش از هر چیز زیر زبان بیاید. در نهایت آنچه به عنوان خورشت بادمجان عرضه می گردد آنقدر لذیذ است که شاید نحوه طبخ آن تاثیر کمتری بر مزه داشته باشد و همینکه نام غذا خورشت بادمجان باشد برای یک دل سیر غذا خوردن کافیست.
باقالی پلو: پادشاه غذاهای برنجی
وقتی منوی غذای یک رستوران را نگاه می کنید امکان ندارد به سادگی از نام باقالی پلو با گوشت عبور کنید و حتما یکی از احتمالات اصلی سفارشتان است. این غذای فوق العاده توانسته گردشگران خارجی را هم عاشق و شیفته خود کند و همچنان پادشاه غذاهای برنجی باقی بماند. این غذای کامل که سرشار از مواد مغذی است ممکن است با انواع گوشت مثل ماهیچه، گوشت لخم یا گردن پخته گردد که همه آن ها به یک مقدار لذیذ است. اگر شوید و کره و زعفران موجود در این غذا را هم به یاد بیاوریم دیگر نمی توان انتخاب دیگری در منوی غذاهای ایرانی داشت. اگر به باقالی حساسیت دارید و نمی توانید از این غذای ایرانی بخورید، باید بگوییم متاسفانه یکی از عجیب ترین لذت ها را از دست داده اید.
قورمه سبزی: غذای ایرانی همه پسند
گردشگران خارجی هم خوش سلیقه هستند چرا که خورشت قورمه سبزی هم از غذاهای ایرانی محبوب آن ها به شمار می آید. امکان ندارد کسی ایرانی باشد و ترکیب سبزی های معطر قورمه سبزی و عطر و بوی این غذای ایرانی، او را برای یک دل سیر از عزا در آوردن آماده نکند. تا آنجا که اگرچه باورنکردنی است اما یکی از ملاک های بعضی از آقایان برای ازدواج این است که خانم بلد باشد در حد عالی خورشت قورمه سبزی بپزد. ترکیب شنبلیله و جعفری و گشنیز در کنار گوشت و لوبیا و لیمو عمانی علاوه بر طعم بی نظیر، خواص غذایی غنی با خود به همراه دارد.
زرشک پلو: معجزه زرشک و محبوبیت آن
به جز یک ایرانی چه کسی می تواند به طعم فوق العاده زرشک و زعفران روی برنج و ترکیب آن با مرغ پخته شده پی ببرد؟ جهانگرد های خارجی به شکلی از زرشک پلو با مرغ استقبال می نمایند که کسی که خبر ندارد، ممکن است تصور کند غذای بومی خودشان است نه یک غذای ایرانی محبوب. مرغ یکی از لذیذترین و سالم ترین انواع گوشت است که می توان به شکل آب پز همراه با سبزیجات، سرخ شده، گریل شده و… در کنار زرشک پلو قرار بگیرد. اما به نظر می رسد آنچه این غذا را متمایز می نماید معجزه زرشک و خواص ویژه آن است.
آش رشته: غذای سنتی ایرانی-جهانی
غذای سنتی بسیاری از جشن ها و آیین های باستانی ایرانی حالا یکی از غذاهای پرطرفدار جهانی است. آش رشته یکی از پرخاصیت ترین غذاهاست که فقط یک کاسه از آن احتیاج روزانه شما به موادغذایی را رفع می نماید. ترکیب انواع حبوبات با سبزی های معطر و رشته و سیر و پیاز، دیگر حرفی برای گفتن و جای خالی برای هیچکس حتی افراد بدغذا باقی نمی گذارد. چاشنی پرخاصیت کشک هم این ترکیب فوق العاده را کامل می نماید.
کباب: غذای تفریحات ایرانی ها
در نهایت به غذای ویژه ایرانیان که با جان و روان بازی می نماید می رسیم: کباب؛ یکی از غذاهای اصلی، پرطرفدار، محبوب و همیشگی. کباب و روش های پخت آن آنقدر متنوع است که در آموزش-های آشپزی مبحثی جداگانه برای انواع کباب ها در نظر گرفته می گردد و انصافا هم آماده سازی ترکیبات ویژه این غذا و کباب پختن کار هرکسی نیست. از انواع کباب کوبیده و برگ و جوجه کباب و کباب دنده و… دلرباتر، عطر و بوی این غذا است که هیچکس یارای مقاومت در برابر آن را ندارد. جالب است که گردشگران خارجی متوجه شده اند که کباب پختن یکی از تفریحات ایرانیان است و خستگی از تن به در می نماید.
منبع: دیجیکالا مگ