20 خاصیت فوق العاده جو برای سلامتی، پوست و مو
به گزارش سیکانیوز، جو نوعی از غلات است که می توانید از آن در تهیه نان، نوشیدنی، سوپ و غذاهای مختلف بهره ببرید. جو فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی زیادی به بدن می دهد. همچنین فواید متعددی برای سلامتی دارد. اگر در رژیم غذاییتان غلات غنی شده زیادی مصرف کنید، ممکن است خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری قلبی، برخی از انواع سرطان ها و بیماری های مزمن دیگر در شما کاهش پیدا کند. در این مقاله از خبرنگاران مگ تصمیم داریم درباره خواص جو برای سلامتی بدن و پوست صحبت کنیم و ارزش غذایی آن را بگوییم. تا سرانجام مقاله در کنار ما باشید.
ارزش غذایی جو
جو منبع غنی ویتامین های ب از جمله نیاسین، ویتامین ب 6 و تیامین محسوب می گردد . همچنین بتاگلوکان دارد که نوعی فیبر است. محققان باور دارند بتاگلوکان برای سلامتی بدن مفید است. در ادامه اطلاعاتی را درباره برخی از مواد مغذی جو در اختیارتان قرار داده ایم .
ویتامین ها و مواد معدنی
جو حاوی پتاسیم، فولات، آهن و ویتامین ب 6 است و کلسترول ندارد؛ به همین دلیل سلامت قلبی و عروقی را تقویت می نماید. برای مثال تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین ب 6 و فولات ممکن است میزان ترکیبی به نام هوموسیستین را کاهش دهد . سطح بالای ترکیب ذکر شده در بدن ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. مطالعات دیگر نشان می دهند دنبال کردن رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی که در بالا نام بردیم، ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی مثل فشار خون بالا را کاهش دهد.
فولات و آهن به طور ویژه برای شکل گیری گلبول های قرمز اهمیت دارند که این موضوع برای سلامت عمومی قلب مهم است . نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، فولات، آهن، منیزیم و سلنیوم که در جو موجود هستند، همگی به فرآیندهایی مثل حمل اکسیژن در خون و عملکرد سیستم ایمنی بدن یاری می نمایند.
پتاسیم
انجمن قلب آمریکا توصیه می نماید که از مصرف غذاهای حاوی سدیم بالا مثل فست فود خودداری کنید. در عوض مصرف سبزیجات، میوه ها، غلات و سایر مواد غذایی غنی از پتاسیم ممکن است به حفظ سطح فشار خون در محدوده طبیعی یاری کند .
فیبر
فیبر بتاگلوکان موجود در جو سطح کلسترول بد را پایین می آورد. بر اساس نتایج یک مطالعه در سال 2008، دریافت روزانه 3 گرم بتاگلوکان به وسیله خوردن جو می تواند سطح کلی کلسترول خون را 5 تا 8 درصد کاهش دهد. محققان در یک مطالعه دیگر به این نتیجه رسیدند که دریافت مقدار زیادی بتاگلوکان به وسیله مصرف جو به طرز قابل توجهی سطح کلسترول سرم را پایین آورد و چربی احشایی را در مردان ژاپنی کاهش داد. سطح بالای کلسترول سرم و چربی احشایی هر دو عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی به شمار می فرایند.
خواص جو
حالا که با ارزش غذایی جو آشنا شدید، وقت آن است که اطلاعاتی را درباره خواص جو در اختیارتان قرار دهیم. خواص جو به توضیح زیر است.
1. فشار خون و سطح کلسترول را کاهش می دهد
مصرف منظم جو می تواند به تثبیت فشار خون و پایین آوردن سطح بالای کلسترول خون یاری کند. جو سرشار از فیبر محلول بوده که برای کاهش سطح کلسترول بد (LDL) مفید است. یک مطالعه در سال 2006 به این نتیجه رسید افزایش مصرف غلات غنی شده که مقدار زیادی فیبر محلول یا فیبر نامحلول دارند، به کاهش فشار خون و حفظ وزن در محدوده سالم یاری می نماید.
مطالعه صورت گرفته دیگر در سال 2009 روی زنان و مردان مبتلا به کلسترول بالا، اثر مصرف جو بر کاهش سطح لیپید سرم و کلسترول را آنالیز کرد. این مطالعه 4 تا 12 هفته طول کشید. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف جو به طرز چشمگیری سطح کلی کلسترول، کلسترول بد و تری گلیسیرید را کاهش داد، اما اثری روی سطح کلسترول خوب یا HDL نداشت.
2. به کاهش وزن یاری می نماید
اگر می خواهید وزنتان را کم کنید، از گنجاندن جو در رژیم غذایی خود غفلت نکنید. این نوع غلات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی لازم است . همچنین مقدار زیادی فیبر و پروتئین دارد و چربی و قند آن کم است. این خواص جو آن را به یک گزینه ایدئال برای کاهش وزن تبدیل می نمایند. مهم ترین خاصیت جو، وجود فیبر محلول در آن است که وارد روده می گردد و از جذب چربی ها و کلسترول در خون جلوگیری می نماید.
اگر به طور منظم جو مصرف کنید، احتمال ابتلا به چاقی به طرز قابل توجهی در شما کاهش پیدا می نماید. به تازگی بسیاری از افراد به عنوان روشی برای کالری سوزی آب زیر جو را می نوشند. آب جو را می توانید به آسانی با خیساندن جو در آب تهیه کنید. هر روز می توانید دو تا سه لیوان از این نوشیدنی بنوشید و از این طریق افزایش سرعت سوخت وساز بدن و سوزاندن کالری بیشتر را تجربه کنید. زمانی که آب زیر جو با لیموترش و عسل ترکیب گردد، تبدیل به یک جایگزین عالی برای نوشیدنی های حاوی کالری یا قند زیاد می گردد.
3 . احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
جو سرشار از فیبر است و می تواند به وسیله بهبود سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی بدن، از شما در برابر انواع مختلف سرطان ها محافظت کند. این غلات سرشار از ویتامین های ب و کلروفیل است که بدن را سم زدایی می نمایند و سلول های سرطانی و رادیکال های آزاد در بدن را از بین می برند. یک تحقیق دانشگاهی به این نتیجه رسید که خوردن غلات غنی شده مثل جو می تواند احتمال ابتلا به سرطان روده و سرطان رکتال را کاهش دهد.
فیبر جو به حرکت غذا در مجرای روده یاری می نماید. یک مطالعه در سال 2015 به این نتیجه رسید که جو مرگ ومیر ناشی از سرطان را کاهش داد. این مطالعه نشان داد که فعالیت ضدسرطانی در جو بیشتر از دانه های دیگر است. یک مطالعه دیگر در سال 2014 به آنالیز اثرات جو روی سلول های سرطانی سینه پرداخت. این مطالعه ثابت کرد که جو در متوقف کردن تقسیم سلول های سرطانی اثرگذار است.
4. علائم آرتریت را کاهش می دهد
مقاله منتشر شده در دانشگاه میشیگان به این نتیجه رسید که مصرف مواد غذایی حاوی فیبر زیاد التهاب را کاهش می دهد. برخی از غلات غنی شده مثل جو حاوی فیبر محلول هستند که به بدن در جذب بهتر مواد مغذی و کاهش درد مرتبط با تورم و التهاب مفاصل یا همان آرتریت یاری می نماید.
5. به حفظ سلامت دندان ها و استخوان ها یاری می نماید
جو حاوی چندین ویتامین و ماده معدنی لازم است که از جمله آن ها می توانیم فسفر، منگنز، کلسیم و مس را نام ببریم. تمام این مواد مغذی برای حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری هستند . آب جو به طرز استثنائی کلسیم زیادی دارد؛ به طوریکه میزان کلسیم آن 11 برابر بیشتر از شیر است. این موضوع به حفظ سلامت و استحکام استخوان ها و دندان ها یاری می نماید.
محققان عنوان می نمایند که نوشیدن آب جو در جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان مفید است. این نوشیدنی همچنین می تواند علائم مرتبط با پوکی استخوان را درمان و از گسترش آن جلوگیری کند.
تحقیقات زیادی برای آنالیز این ادعا انجام نشده است؛ با این حال پزشکان و متخصصان تغذیه در سراسر دنیا روی این موضوع که غلات غنی شده از جمله جو به حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها یاری می نمایند، توافق نظر دارند.
6. با دیابت مبارزه می نماید
یکی دیگر از خواص جو، مبارزه با دیابت و کاهش عوارض ناشی از آن است. مطالعه حیوانی صورت گرفته در سال 2014 به مدت 11 روز به آنالیز اثرات مصرف جو روی موش های صحرایی مبتلا به دیابت پرداخت. این موش ها تحت درمان با عصاره جو بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که غلات غنی شده سرشار از فیبر مثل جو جذب گلوکز در جریان خون را به تأخیر میاندازند.
یک مطالعه دیگر نان سفید و جو را با هم آنالیز کرد تا آنالیز کند کدامیک قدرت سیرنمایندگی بیشتری دارند. نتایج این مطالعه نشان داد که جو بیشتر از نان سفید باعث سیر شدن می گردد. یک مطالعه کوچک مقیاس روی زنان آفریقایی-آمریکایی در ایالت متحده آمریکا به این نتیجه رسید که بین خوردن مواد غذایی غنی از منیزیم و کلسیم و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط وجود دارد.
این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه مواد غذایی غنی از منیزیم، به ویژه غلات غنی شده با کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. جو یکی از غلات غنی شده بوده که سرشار از منیزیم و کلسیم است.
7. از سنگ صفرا جلوگیری می نماید
خواص جو در جلوگیری از شکل گیری سنگ صفرا در زنان شناخته شده است. از آنجایی که جو سرشار از فیبر است، حساسیت به انسولین را افزایش می دهد و سطح تری گلیسیرید را در بدن پایین می آورد. خانم هایی که رژیم غذایی سرشار از فیبر را دنبال می نمایند، در مقایسه با زنانی که فیبر مصرف نمی نمایند، کمتر در معرض ابتلا به سنگ صفرا قرار می گیرند.
جو همچنین به خواصی که در پیشگیری از سنگ کلیه و تقویت سلامت کلیه به وسیله پاکسازی و سم زدایی کلیه ها دارد شناخته می گردد، اما تحقیقات زیادی برای تأیید این ادعا وجود ندارد.
8. سلامت قلبی و عروقی را تقویت می نماید
همان طور که در بالا اشاره کردیم، جو فشار خون و سطح کلسترول را کاهش می دهد. تحقیقات ادعا می نمایند که مصرف غلات غنی شده مواد مغذی مختلفی را به بدن می دهد و از این طریق به حفظ سلامت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی یاری می نماید. توصیه می گردد به جای غلات تصفیه شده، غلات سبوس دار مصرف کنید.
9. احتمال ابتلا به آسم را در بچه ها کاهش می دهد
جو نه تنها برای بزرگسالان، بلکه برای نوزادان و بچه ها هم فوایدی دارد. یک مطالعه در سال 2013 روی بیش از 3 هزار نوزاد تازه متولد شده در فنلاند به آنالیز ارتباط بین گنجاندن غلات غنی شده در رژیم غذایی نوزادان و بیماری های آلرژیک پرداخت . این مطالعه به این نتیجه رسید که نوزدان پنج تا پنج و نیم ماهه که جو مصرف کردند، کاهش احتمال ابتلا به آسم در خردسالی را تجربه کردند.
10. سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید
جو بتاگلوکان دارد که نوعی فیبر بوده و غنی از آنتی اکسیدان است. همچنین مقدار زیادی ویتامین سی دارد که یک ماده مغذی است و به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. مصرف منظم جو همچنین به فرآیند بهبود زخم سرعت می بخشد و به بدن برای مقاومت در برابر آنفولانزا و سرماخوردگی یاری می نماید. جو زمانی که همراه با داروهای آنتی بیوتیک مصرف گردد، عملکرد و اثربخشی آن ها را بالا می برد.
11. فرآیند هضم و یبوست را بهبود می بخشد
گفته می گردد که جو بیشتر از تمام غلات دیگر فیبر دارد. یک فنجان جو حاوی 13 گرم فیبر است. فیبر نامحلول جو به عنوان یک پروبیوتیک عمل می نماید و برای باکتری های خوب روده مفید است. جو به حرکات روده و هضم یاری نموده و از ابتلا به یبوست جلوگیری می نماید.
محققان به شدت توصیه می نمایند جو را در رژیم غذایی اتان بگنجانید یا آب جو را بنوشید تا هضم بهتری در طول روز داشته باشید. فیبر موجود در جو به حرکت غذا در روده یاری می نماید و از این طریق در جلوگیری از یبوست اثرگذار است.
12. برای خانم های باردار مفید است
گفتیم که جو حاوی مواد مغذی حیاتی، فیبر و آنتی اکسیدان است. نوشیدن روزانه آب جو برای داشتن هضم بهتر معجزه می نماید و حالت تهوع صبحگاهی را تسکین می دهد. این نوع غلات سطح قند خون را تنظیم می نماید؛ بنابراین از ابتلا به دیابت بارداری جلوگیری می نماید.
طبیعیت ادرارآور جو در جلوگیری از احتباس آب در بدن طی دوران بارداری اثرگذار است. خوردن جو قبل از فارغ شدن می تواند روی سلامت مادر و جنین اثرات مثبتی داشته باشد . جای دادن غلات سبوس دار مثل جو در رژیم غذایی دوران بارداری باعث می گردد مواد مغذی مختلف و فیبر دریافت کنید.
13. به درمان کم خونی (آنمی) یاری می نماید
کم خونی یا همان آنمی یک عارضه رایج است که افراد زیادی در سراسر دنیا دچار آن هستند. این عارضه می تواند در اثر کمبود آهن یا ویتامین های ب (به طور ویژه ویتامین ب 12) رخ دهد. خبر خوب این است که کم خونی را می توان با مواد مغذی مختلف درمان کرد. جو همان چیزی است که برای درمان کم خونی به آن احتیاج دارید.
جو منبع خوبی از آهن و ویتامین ب 12 است. آهن جو به فراوری گلبول های قرمز و افزایش حجم خون یاری می نماید. ویتامین ب 12 هم در مبارزه با بیماری ها و جلوگیری از خستگی مفید است. هر روز صبح با شکم خالی یک لیوان آب جو مصرف کنید تا از خواص آن بهره مند شوید.
14 . از شما در برابر آرتریواسکلروز محافظت می نماید
آرتریواسکلروز عارضه ای است که در آن دیواره ی سرخرگ ها به دلیل تجمع پلاک ها (مواد غذایی چرب و کلسترول) باریک می گردد. این عارضه یکی از علل اصلی حمله قلبی است. جو می تواند به بدن ویتامین ب کمپلکس بدهد که سطح کلسترول و لیپید را کاهش می دهد. یک مطالعه در سال 2002 در تایوان اثرات جو روی موش های مبتلا به آرتریواسکلروز را آنالیز کرد. نتایج این مطالعه نشان داد که آنتی اکسیدان های جو در درمان و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی از جمله آرتریواسکلروز بسیار مفید هستند.
15. از عفونت های دستگاه ادراری جلوگیری می نماید
جو به حفظ سلامت دستگاه ادراری یاری نموده و از این طریق از عفونت های دستگاه ادراری جلوگیری می نماید. آب جو می تواند به عنوان یک ادرارآور قوی عمل نموده و به فراوری ادرار یاری کند. یک مطالعه در سال 2012، 151 شرکت نماینده را آنالیز کرد که یک یا چند مورد از علائم عفونت دستگاه ادراری را داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که آب جو را به عنوان درمان خانگی نوشیدند، بهبود علائم عفونت را تجربه کردند.
16 . خواص بهبوددهنده دارد
زینک (روی) موجود در جو به بهبود پوست و ترمیم زخم ها یاری می نماید. پودر جو را به صورت خوراکی بخورید یا آن را با مقداری آب مخلوط کنید تا یک خمیر شکل بگیرید . سپس برای چند ماه به طور مرتب از خمیر ایجاد شده روی پوست بهره ببرید. این کار در کاهش چشمگیر ضایعات پوستی یا زخم ها اثرگذار است .
17. خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد
بهبود خاصیت ارتجاعی پوست از خواص جو به شمار می رود. جو حاوی مقدار زیادی سلنیوم است که به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست یاری نموده و از آسیب دیدن پوست توسط رادیکال های آزاد جلوگیری می نماید. سلنیوم همچنین برای عملکرد صحیح پانکراس، قلب و سیستم ایمنی بدن اهمیت دارد که اثرات سالم یا سالم نبودنشان روی صورت منعکس می گردد.
18. پوست را روشن می نماید
جو خواص ضدالتهابی دارد. مالیدن آب جو روی صورت جوش را کاهش می دهد و با عفونت های پوستی مبارزه می نماید. جو می تواند به عنوان یک لایه بردار ملایم عمل نموده و ترشح چربی را کنترل کند و از این طریق در روشن کردن رنگ پوست اثربخش باشد . با آرد جو و آب لیموترش یک خمیر درست کنید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که خشک گردد، روی پوست بماند. سپس آن را با آب خنک بشویید.
19. پوست را هیدراته می نماید
مطالعه صورت گرفته در کشور کره به مدت هشت هفته اثرات آبرسان جو را به عنوان مکمل غذایی روی شرکت نمایندگان آنالیز کرد . نتایج این مطالعه نشان داد که جو به طرز چشمگیری پوست شرکت نمایندگان را هیدراته کرد .
20. منافذ مسدود شده را درمان می نماید
نوشیدن منظم آب جو به کاهش بروز جوش روی صورت یاری می نماید. همچنین می توانید از آب جو به صورت موضعی روی صورتتان بهره ببرید. جو حاوی آزلائیک اسید است که یک ترکیب ضدالتهابی محسوب می گردد و با آکنه مبارزه نموده و منافذ مسدود شده را درمان می نماید.
کلام آخر
جو یکی از غلات بسیار مفید است که ویتامین ها و مواد معدنی زیادی دارد. در این مقاله از خبرنگاران مگ شما را با خواص جو آشنا کردیم . از جمله خواص جو برای سلامتی بدن و پوست می توانیم به درمان منافذ مسدود شده، آبرسانی پوست، بهبود هضم و جلوگیری از یبوست، بهبود سلامت قلبی و عروقی و… اشاره کنیم. جو را می توانید به روش های مختلف در رژیم غذایی خود جای دهید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: style craze, medical news today
منبع: دیجیکالا مگ