طرز تهیه و خواص چای قاصدک

به گزارش سیکانیوز، قاصدک به نام های مختلفی مانند کاسنی بری، کاسنی زرد، خبرچین، هند بابری و ... مشهور است. از برگ و ریشه گل قاصدک دمنوش یا چای قاصدک تهیه میشود.

طرز تهیه و خواص چای قاصدک

معرفی گیاه قاصدک

گل قاصدک، خبررسانک یا خبرچین که در طب سنتی به نام طرخشقون معروف است گیاهی است علفی و دایمی که ساقه آن به ارتفاع 40 سانتی متر می رسد. این گیاه دارای ریشه ای است به رنگ قهوه ای مایل به زرد که پر از شیرابه سفید رنگی می باشد. برگ های قاصدک مثلثی شکل بوده و میوه آن شبیه به فندق است.

قاصدک (Dandelion)
طبع گیاه
  • سرد و خشک (سوادوی)
طریقه مصرف
  • دم نموده
  • چای قاصدک
  • استعمال موضعی
خواص درمانی
  • قابض و مقوی معده
  • درمان یبوست
  • برطرف احتباس آب در بدن
  • درمان روماتیسم و درد مفاصل
  • برطرف مسمومیت
  • التیام و درمان ورمهای درون اندام تناسلی بانوان
  • درمان کم خونی
مضرات
  • ناراحتی معده و اسهال
  • منع مصرف در باردای و شیردهی
تداخل دارویی
  • قاصدک بر توانایی کبد برای جذب برخی داروها اثر می گذارد و اگر تحت درمان دارویی خاصی هستید بهتر است پیش از مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنید.

گل قاصد که به نام های هند بابری، خبر آور، کاسنی بری، کاسنی زرد و دندان شیر نیز معروف است؛ از مواد سالم مانند کاروتن، فیبر، مواد معدنی، بتا کاروتن، ویتامین C و بسیاری از مواد دیگر تشکیل شده است.

مناطق رشد گیاه قاصدک

قاصدک در کنار جاده ها و شوره زارها و نیز اراضی بایر می روید. در ایران و هند بسیار می روید. هم چنین در نواحی غرب اروپا ، شمال و مغرب آسیا ، شمال آفریقا و آمریکای شمالی به وفور یافت می گردد.

ریشه گیاه قاصدک دارای ماده ای به نام تراکزاسین ، کولین ، یک ماده رزینی ، قندهای مختلف و اسیدهای چرب می باشد. برگ این گیاه دارای تراکزاسین ، اینوزیت ، موسیلاژ، ، قندهای مختلف و یک ماده رزینی می باشد.

از ریشه برگ و گل گیاه قاصدک در تهیه داروهای گیاهی استفاده می گردد. همچنین از برگ های جوان و حتی ریشه این گیاه دمنوش یا چای قاصدک تهیه می گردد که این چای ریشه در طب گیاهی چینی دارد. به طور کلی قاصدک دارای مزایای بسیاری برای سلامتی است.

طرز تهیه چای قاصدک

برای تهیه چای قاصدک یا دمنوش برگ قاصدک، 4-10 گرم از برگ های خشک قاصدک را به صورت خرد نموده و یا پودر درآورده و همرا با یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف نموده و میل کنید در صورت احتیاج تا سه نوبت در روز تکرار کنید.

برای تهیه چای یا دمنوش ریشه قاصدک، 50 گرم از ریشه قاصدک را همراه دو لیوان آب بجوشانید. سپس حرارت را کم کنید تا مدت زمان 7 دقیقه به آرامی بجوشد. قبل از مصرف، چای قاصدک را صاف نمایید.

خواص قاصدک:

  • چای قاصدک قابض و مقوی معده است.
  • قاعده آور است.
  • قاصدک به عدم ورم بدن و درد قاعدگی بسیاری از زنان در سندرم پیش از قاعدگی یاری می نماید.
  • برای ازدیاد شیر نافع است و خانم های شیرده باید مقداری از آن را با سالاد بخورند.
  • طبع آن سرد است و در نتیجه خنک نماینده و معرق است.
  • ترشح صفرا را زیاد می نماید.
  • خون را تصفیه می نماید.
  • خوردن آن خونریزی از سینه را متوقف می نماید.
  • از عصاره آن شیاف درست می نمایند که برای برطرف ورم های درون اندام تناسلی بانوان و زهدان مفید است.
  • خوردن آب این گیاه مخلوط با روغن زیتون برای برطرف مسمومیت مفید است.
  • ضماد ریشه آن را در محل نیش کژدم یا زنبور و یا مار می گذارند که بسیار مفید است.
  • اوره را برطرف می نماید.
  • کلسترول خون را کاهش می دهد.
  • درمان نماینده اگزما و بیماری های پوستی است.
  • درمان نماینده کم خونی است.
  • رماتیسم و نقرس را درمان می نماید.

عوارض دمنوش قاصدک

  • زیاده روی در مصرف چای قاصدک برای خانم های باردار و شیرده توصیه نمی گردد.
  • کسانی که دچار مسائل کبدی، انسداد یا سنگ مجاری صفرا، انسداد روده، نارسایی کلیه و قلب و افرادی که آلرژی نسبت به گیاهان بابونه و گل مینای چمنی دارند، باید از مصرف گیاه قاصدک خودداری نمایند.
  • ریشه قاصدک بر توانایی کبد برای جذب برخی داروها اثر می گذارد و اگر تحت درمان دارویی خاصی هستید بهتر است پیش از مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنید.

گروه سلامت خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 19 آبان 1399 بروزرسانی: 19 آبان 1399 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 296

به "طرز تهیه و خواص چای قاصدک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه و خواص چای قاصدک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید