طرز تهیه حلیم با گوشت گوساله

به گزارش سیکانیوز، کلمه حلیم از زبان عربی به معنی گوشت خرد شده آمده است. حلیم غذایی بسیار محبوب در خاورمیانه، آسیای میانه و شبه قاره هند محسوب می گردد. انواع مختلف حلیم بر اساس منطقه ها مختلف جغرافیایی وجود دارد و در این میان، حلیم ایرانی با حلیم هایی که در کشورهای عربی سرو می شوند، فرق دارد. حدود هزار سال پیش، علویان حلیم را فقط در شب های مقدس می پختند و صبح روز بعد حلیمی را که تهیه نموده بودند، بین مردم به عنوان نذری تقسیم می کردند. آن ها اعتقاد داشتند با توجه به اینکه پخت حلیم سخت و زمانبر است، با پخش کردن حلیم به عنوان نذری، این اقدام خداپسندانه آن ها معنادارتر خواهد بود. حلیم با گوشت گوساله، گاو، مرغ و بوقلمون طبخ می گردد، عده ای هم ترجیح می دهند حلیم را بدون گوشت تهیه نمایند.

طرز تهیه حلیم با گوشت گوساله

با گذشت زمان، ایرانیان تقدس پخت حلیم را حفظ کردند و در عین حال معنای تازه ای نیز به آن افزودند. آن ها حلیم را به عنوان صبحانه تهیه و گرم سرو می کردند. حلیم در طول شب های طولانی و سرد زمستان پخته و صبح روز بعد به عنوان صبحانه گرم برای اعضای خانواده سرو می شد تا دمای بدن شان برای روزهای سرد پیش رو افزایش پیدا کند. علاوه بر این، حلیم از جمله غذاهایی است که به علت ارزش تغذیه ای بالای آن به عنوان یک غذای پر انرژی برای وعده افطار ماه رمضان پخته می گردد و بسیار هم پرطرفدار است. با توجه به نزدیک شدن ماه رمضان و احتیاج روزه داران به مصرف غذاهای پر انرژی، در ادامه این مقاله از بلاگ خبرنگاران قصد داریم طرز تهیه حلیم با گوشت گوساله را برایتان توضیح دهیم.

طرز تهیه حلیم با گوشت گوساله

حتما بخوانید: طرز تهیه حلیم خانگی خوشمزه مخصوص ماه رمضان
مواد لازم:
  • جوانه جو/جوانه گندم: 2 پیمانه
  • آب: 4 پیمانه
  • گوشت گوساله: 300 گرم (ریش شده)
  • پیاز: 1 عدد (میانه)
  • نمک: 1 و ½ قاشق چای خوری
  • فلفل: ½ قاشق چای خوری
  • شیر کامل: 2 پیمانه
  • دارچین: 2 قاشق چای خوری
  • کنجد: به مقدار لازم
  • شکر یا نمک: به دلخواه
  • معمولا حلیم را با شکر سرو می نمایند و بیشتر اوقات یک غذای شیرین است، اما بعضی ها ترجیح می دهند حلیم خود را با نمک میل نمایند.
برای خرید گوشت قرمز از خبرنگاران کلیک کنید!
طرز تهیه:
  1. برای تهیه حلیم با گوشت گوساله، ابتدا داخل یک قابلمه میانه ، دو پیمانه آب، گوشت گوساله خام (می توانید از گوشت گاو، مرغ یا بوقلمون بهره ببرید)، پیاز میانه (از وسط نصف شده) ، 1 قاشق چای خوری نمک و ½ قاشق چای خوری فلفل اضافه کنید.
  2. حرارت را کم کنید و بگذارید مواد یک شب بپزد.
  3. در قابلمه دیگر، دو پیمانه آب به جای مانده را بجوشانید و دو پیمانه جوانه گندم یا جو را به آن اضافه کنید.
  4. بگذارید مواد یک شب روی حرارت خیلی ملایم بپزد.
  5. آب گوشت را صاف نموده و گوشت را ریش ریش کنید.
  6. گوشت ریش شده را با جو پخته مخلوط کنید، 2 پیمانه شیر کامل را به آن اضافه نموده و مخلوط کنید و اجازه دهید سی تا چهل دقیقه بجوشد. نگران بیش از حد پختن مواد نباشید، زیرا حلیم باید کمی غلظت و قوام داشته باشد.
  7. هنگامی که همه مواد کاملا پخته شد، آن ها را داخل مخلوط کن ریخته و تا جایی که به طور کامل ترکیب شوند، با هم مخلوط کنید.
  8. در این مرحله حلیم شما آماده است و برای تزئین می توانید از دارچین، کنجد و کمی کره ذوب شده بهره ببرید.
حتما بخوانید: طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی
فواید جوانه گندم

کارشناسان می گویند جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذایی از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. جوانه گندم یک منبع عالی از پروتئین های گیاهی، همراه با فیبر و چربی های سالم است. بعلاوه، منبع خوبی از منیزیم، روی، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر به شمار می رود. جوانه گندم سرشار از ویتامین E، یک ماده مغذی ضروری با خاصیت آنتی اکسیدانی است. اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان ها باعث کاهش رادیکال های آزاد در بدن می شوند و تحقیقات نشان می دهد منابع طبیعی آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماری ها برترین گزینه هستند.

بعضی پیشنهاد می نمایند که جوانه گندم می تواند به تقویت ایمنی بدن یاری نموده و به سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی شما یاری کند. تحقیقات نشان می دهد که غلات کامل می توانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند و به شما در حفظ وزن سالم یاری نمایند. طبق گفته سازمان امنیت غذایی اروپا (EFSA)، شواهد کافی وجود دارد که نشان می دهد روغن جوانه گندم می تواند به کنترل سطح کلسترول یاری کند. علاوه بر این، گفته می گردد جوانه گندم قادر است از پوست در برابر پیری زودرس محافظت نموده، به کاهش فشار خون و به تقویت عملکرد مغز و دستگاه گوارش یاری کند.

خواص جوانه جو

جو یک دانه کامل بوده و مملو از مواد مغذی است. محتوای پتاسیم، فولات، آهن و ویتامین B جو در کنار کلسترول پایین، به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی یاری می نماید. فسفر، کلسیم، مس، منیزیم و روی موجود در جو همه به بهبود ساختار و مقاومت استخوان یاری می نمایند. جو حاوی سلنیوم است. بر اساس یک مطالعه، دریافت سلنیوم از رژیم غذایی می تواند به جلوگیری از التهاب یاری کند. سلنیوم بعلاوه به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل نموده و از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد محافظت می نماید. این نوع آسیب ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

محتوای فیبر جو به جلوگیری از یبوست یاری می نماید و باعث تنظیم عملکرد دستگاه گوارش می گردد. بعلاوه، خوردن غذاهای غنی از فیبر مانند جو می تواند در کاهش وزن موثر باشد، زیرا غذاهای پر فیبر باعث می شوند فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری کند. در چنین شرایطی، مصرف کالری کاهش پیدا نموده و در نتیجه وزن فرد کاهش پیدا می نماید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 18 خرداد 1401 بروزرسانی: 18 خرداد 1401 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 1110

به "طرز تهیه حلیم با گوشت گوساله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم با گوشت گوساله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید