طرز تهیه آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان

به گزارش سیکانیوز، در این مطلب طرز تهیه آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان آموزش داده شده است.

طرز تهیه آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان

به گزارش ،از شهر های آذربایجان گرفته تا کردستان و حتی شمال ایران، دستور های متفاوتی را برای تهیه یکی از خوشمزه ترین آش ها به کار می گیرند. آش دوغ که در هر گوشه از ایران با ریزه کاری های متفاوتی آماده می گردد، در شهر های سرد غرب ایران هواداران بیشتری دارد و اگر خیال سفر به این منطقه را داشته باشید، می توانید در کنار پیچ ها و استراحت گاه های جاده ای یک کاسه آش داغ و خوشمزه دوغ را میل کنید. کردستانی ها آش دوغ را با دوغ محلی تهیه می نمایند و با فلفل سیاه آن را به غذایی تند و آتشین تبدیل می نمایند. ما در این مطلب طرز تهیه آش دوغ سنتی و ریزه کاری های پخت آن به روش ساکنان کردستان را به شما آموزش می دهیم.

پیشنهاد می کنیم اگر برگ سیر در دسترس دارید به سبزیجات این آش اضافه کنید تا طعم آن بهشتی گردد، در منطقه ها اردبیل و سرعین سیر خام را له نموده و همراه آش سرو می نمایند تا کسانی که دوست دارند با آش خود مخلوط نمایند.

دوغ هشت لیوان

سبزی آش نیم کیلو

نخودیک پیمانه

برنج نصف پیمانه

بلغور گندم نصف پیمانه

نمک و فلفل به میزان لازم

مرحله اول

ریزه کاری های پخت آش دوغ کردستانی با آش دوغ ترکی فرق دارد. برای تهیه آش دوغ به روش مردم کردستان، ابتدا نخود و بلغور گندم و برنج را از یک شب قبل بخیسانید و آن ها را آماده کنید. برای خیساندن هرکدام را جداگانه در یک ظرف قرار دهید و روی هرکدام یک لیوان آب بریزید و هر نیم ساعت یک بار آب آن را عوض کنید. سه بار این کار را تکرار کنید و آن را تا روز بعد و زمان پخت آش کنار بگذارید.

آب نخود، بلغور گندم و برنج را دور بریزید و هر کدام را در ظرف جداگانه قرار دهید، سپس سبزی ها را پاک کنید (برگ سبزی را از ساقه جدا کنید و ساقه های آن را دور بریزید)، سبزی ها را خوب بشویید و همه را یک دست خرد کنید و در یک ظرف تمیز کنار بگذارید.

مرحله دوم

بعد از آن بلغور گندم و نخود را باهم مخلوط کنید و در یک قابلمه عظیم قرار دهید و روی آن میزانی آب بریزید و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا نیم پز شوند. (آب باید به میزانی باشد که تا 3 بند انگشت روی بلغور و گندم را بپوشاند.)

بعد از اینکه نیم پز شد برنج و سبزی خرد شده را به آن اضافه کنید و به مدت نیم ساعت بگذارید تا خوب پخته گردد.

مرحله سوم

دوغ را در یک قابلمه عظیم بریزید و یک عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید و آن را خوب هم بزنید تا تخم مرغ کاملا در دوغ حل گردد و آن را مدام هم بزنید تا بجوشد. (گنجایش قابلمه باید به میزان ای باشد که هم دوغ و هم موادی که در مرحله بعدی به آن اضافه می کنید در آن جا گردد تا راحت بتوانید آن را هم بزنید و مواد به خوبی پخته شوند)

مرحله چهارم

وقتی دوغ به حالت جوش عایدی، مواد پخته شده (بلغور، نخود، برنج و سبزی) را به آن اضافه کنید. سپس فلفل و نمک را به آش دوغ اضافه کنید و به مدت 40 دقیقه مرتب هم بزنید، تا زمانی که آش بجوشد و قل بزند از هم زدن غافل نشوید، وقتی چند قل زد آن را از روی اجاق بردارید تا کمی سرد گردد، سپس در ظرف مورد نظرتان بریزید.

برای تزیین آش نیازی به پیاز داغ یا نعنا داغ نیست. آش دوغ به صورت ساده سرو می گردد. البته بعضی به سبزیجات این آش شوید و نعناع اضافه می نمایند، اما در کل نعناع بیشتر برای تزیین آش در زمان سرو به کار می رود.

منبع : کتاب کاله

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 6 شهریور 1400 بروزرسانی: 6 شهریور 1400 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 823

به "طرز تهیه آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید