غار ایوب کرمان ؛ فرزند گدازه های آتشفشانی

به گزارش سیکانیوز، یکی از مجذوب کننده ترین دیدنی ها در سفر به مکان های تازه، کشف غارهاست. غارها مکان های اسرارآمیز و رازآلودی هستند که قدم زدن در آن ها حسی شبیه به فیلم های تخیلی هالیوودی را به آدم منتقل می نماید . قدم زدن در تاریکی غار، وجود قندیل های بزرگ، صدای زوزه باد و حرکت جانوران درون آن، تجربه ای جالب و تازه است که تا پیش این نداشته اید. ایران نیز، به علت جغرافیای خاص خود، غارهای زیادی را در دلش جای داده. یکی از این غارهای خاص و اعجاب انگیز، غار ایوب کرمان است که هر ساله مقصد منتخب گردشگران این شهر به شمار می رود. اگر دوست دارید غار زیبای ایوب را بشناسید و درباره ویژگی های منحصربه فرد آن بیشتر بدانید، با خبرنگاران همراه شوید:

غار ایوب کرمان ؛ فرزند گدازه های آتشفشانی

غار ایوب کرمان کجاست؟

یکی از زیباترین و عجیب ترین غارهای کرمان ، غار ایوب است که با دهانه بسیار بزرگ خود در این شهر خودنمایی می نماید. این غار زیبا بر روی کوه های ایوب در شهر بابک کرمان و جنوب شرقی شهر دهج از توابع شهر بابک قرار گرفته و از مهم ترین جاذبه های توریستی استان به شمار می رود.

غار بزرگ و رازآلود ایوب، با وسعت زیاد و دهانه بزرگ خود به عرض 60 متر و ارتفاع 80 متر، مورد توجه خاص مسافران و توریستان قرار گرفته است. هر روزه عده قابل توجهی از افراد برای تماشای غار ایوب به آنجا می فرایند و به تماشای عظمت و زیبایی آن می نشینند.

غار ایوب کرمان

غار ایوب چگونه به وجود آمد؟

پیدایش این غار داستان عجیبی دارد که به واسطه آن این پدیده زیبای طبیعی به وجود آمده است. غار ایوب کرمان به عنوان بزرگترین غار آذرین کشور شناخته می گردد که در منشاء آن، گدازه های آتشفشانی است. در واقع نکته قابل توجه در پیدایش این غار، این است که آب موجود در زیر گدازه های داسیتی، بعد از پیوند با هم و انفجار شدید، باعث شده تا غار ایوب متولد گردد. بعد از گذشت سالیان طولانی، عوامل طبیعی مانند سرما هوا و رطوبت، باعث ایجاد انقباض و انبساط های شدید در دیواره غار شد و بر وسعت آن افزوده شد.

اگر به دیواره های غار نگاه کنید حفره های ریز و درشتی همانند لانه زنبور به چشم تان می خورد که نتیجه برخورد باد و ماسه هایی است که در طول سال های متمادی با دیواره غار ایوب برخورد نموده و این تصویر زیبا را به وجود آورده اند. این بر اساس آنالیز های انجام شده باستان شناسی، این غار بزرگ و شگفت انگیز در گذشته محل زندگی انسان ها بوده. اگر به غار ایوب بروید می توانید آثار برجای مانده از دوران اشکانی را در آن ببینید.

تماشای غار طبیعی ایوب، اطلاعات زمین شناسی و تاریخی با ارزش و حیرت آوری را در اختیارتان می گذارد که دانستن آن ها بسیار مجذوب نماینده و جالب توجه است.

غار ایوب

امکانات غار ایوب کرمان

اگر به شهربابک کرمان و به سمت کوه های ایوب بروید، می بینید که در قسمت پایینی کوه، باراندازی وجود دارد که وسایل نقلیه نمی توانند از آنجا جلوتر بفرایند و تا غار حدود 1 ساعت پیاده روی دارید. در قسمت بارانداز این امکان وجود دارد که در آنجا اتراق کنید و اگر از همسفرهایتان به هر دلیلی نتوانستند شما را همراهی نمایند، در آنجا بمانند. در داخل غار و تقریبا در مرکز آن، استراحتگاه هایی به نام منزلگاه وجود دارد که در صورت خستگی می توانید در آنجا استراحت کنید و سپس به راستاتان ادامه دهید.

غار ایوب

تماشای های اطراف غار ایوب کرمان

از جمله تماشای های اطراف غار ایوب کرمان می توان به حوض مجذوب نماینده و تماشای آرزوها، سوراخ عجیب حلال و حرام و رد پای بزرگی که مردم محلی که معتقدند رد پای حضرت ایوب (ع) است، اشاره نمود. علاوه بر این ها در نزدیکی غار ایوب و در شهر بابک کرمان می توانید از روستای صخره ای میمند، منطقه جوزم، روستای ریسه و پاقلعه، دریاچه مخرگه و عمارت تماشایی موسی خان تماشا کنید.

روستای ریسه و پاقلعه

حوض آرزوها در غار ایوب

از مجذوب نماینده ترین بخش های این غار شگفت انگیز، می توان به حوض آرزوها اشاره نمود. این حوضچه کوچک در اثر جوی باریکی که از سقف به سمت پایین حرکت می نماید به وجود آمده است. آب این حوضچه خنک، گوارا و قابل آشامیدن است. در بالا دست این حوضچه، سطحی صاف وجود دارد که بر روی آن چاله کوچک هاونگ شکلی قرار گرفته که در مرکز آن واقع شده. این حوضچه کوچک به نام هاونگ یا حوض آرزوها مشهور است. محلی ها معتقدند اگر در کنار آن آرزو و قطعه سنگی را درون چاله پرتاب کنید، به شکلی که سنگ بعد از برخورد با آن به سمت بیرون بیفتد، آرزویتان برآورده می گردد.

حوض آرزوها

سوراخ حلال و حرام در دیواره غار ایوب

یک جاذبه فوق العاده و جالب در دیواره غار ایوب، سوراخ حلال و حرام در دیواره غار ایوب است. اگر به سمت غربی دیواره غار حرکت کنید،می توانید این سوراخ دایره مانند با قطر کم را ببینید. بر اساس یک اعتقاد قدیمی و خرافاتی، بعضی می گویند که هر که حلال زاده باشد می تواند از این حلقه عبور کند، در غیر این صورت نمی تواند.

سوراخ حلال و حرام

برترین زمان بازدید از غار ایوب کرمان

آب و هوای کرمان، آب و هوای معتدلی است که در نزدیکی منطقه ها کویری رو به گرمی و در نزدیکی کوهستان ها به سمت سردی می رود. برترین زمان برای رفتن به غار ایوب فصل بهار و اوایل فصل تابستان است که هوا معتدل، خنک و دلپذیر می گردد. یادتان باشد شب هنگام، در کوه ایوب و در غار هوا بسیار سرد می گردد. بنابراین بهتر است که روز را برای رفتن به آنجا انتخاب کنید

اطلاعات بازدید از غار ایوب کرمان

ساعات بازدید: همه روزه، 24 ساعته

قیمت بلیت: رایگان

آدرس غار ایوب کرمان : کرمان، شهربابک، 7 کیلومتری روستای دهنج

راستا دسترسی به غار ایوب کرمان :

برای آنکه به غار ایوب برسید، باید به سمت استان کرمان و شهرستان زیبای شهربابک حرکت کنید. در هفت کیلومتری روستایی به نام دهنج می توانید به این غار تماشای برسید. بعلاوه برای تماشا غار ایوب کرمان می توانید جاده اصلی تهران-بندرعباس و دوراهی جوزم را انتخاب کنید.

توصیه های خبرنگاران ی برای رفتن به غار ایوب

  • اگر شهرتان را به مقصد کرمان و غار تاریخی ایوب ترک می کنید، باید بدانید که احتیاجمند تجهیزات محدود اما اساسی هستید.
  • از آنجایی که از محل پارک خودرو تا غار، باید حدود یک ساعت پیاده روی کرد، لازم است که کفش مناسب پیاده روی به پا کنید.
  • یادتان باشد برای تماشای غار حتما با یک لیدر آشنا به راستا همراه شوید و یا از مردم محلی که به راستا غار تسلط دارند، بخواهید که همراهیتان نمایند.
  • حتما همراه خود، آب، مقداری خوراکی و چراغ قوه بردارید تا در صورت احتیاج از آن بهره ببرید.
  • این غار تاریخی، یادگار ارزشمند تاریخ و طبیعت به ماست. بنابراین همانند یک توریست حرفه ای، برای حفظ پاکیزگی محیط غار کوشش کنید و مراقب آن باشید.

شما برای ما بنویسید

آیا شما نیز از وجود چنین غار تاریخی و عجیبی شگفت زده شدید؟ به نظر شما غار ایوب کرمان تا چه میزان توانسته توجه توریستان و طبیعت گردان را به خودش جلب کند؟ نظر شما درباره این غار و تماشای های مجذوب نمایندهش چیست؟ خبرنگاران مشتاقانه منتظر نظرها، نکته ها و تجربه های ارزشمند شما درباره غار ایوب در استان کرمان است.

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور
انتشار: 14 مرداد 1401 بروزرسانی: 14 مرداد 1401 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 1163

به "غار ایوب کرمان ؛ فرزند گدازه های آتشفشانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غار ایوب کرمان ؛ فرزند گدازه های آتشفشانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید