برترین طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی چهارنفره
به گزارش سیکانیوز، لودویگ فوئرباخ می گوید انسان نشان از چیزی ست که می خورد؛ به همین علت است که برای نمایش اصالت ایرانی خود، باید طرز تهیه غذایی سنتی و بااصالت ایرانی را در فکر خود داشته باشید. قلیه ماهی با تن ماهی یکی از برترین غذاهایی ست که ظاهری مشابه با قرمه سبزی دارد اما باطن آن به شمال و جنوب کشور گره خورده است.
قلیه ماهی با تن ماهی یکی از خورش های معروف و اصیل ایرانی و مخصوص هم وطنان خطه جنوب است. این خورش در استان های هرمزگان، خوزستان، جنوب بلوچستان و بعلاوه بوشهر تهیه می گردد.
تهیه قلیه ماهی با تن ماهی در هر منطقه، متفاوت و خاص بومی آن جاست. به عنوان مثال، در اهواز از ماهی هامور، میش و گاهی میگو در طرز تهیه قلیه ماهی استفاده می نمایند. در بندرعباس هم ماهی شیر یا زبیدی برای تهیه قلیه ماهی، معمول است. اما در شهرهایی که دسترسی به چنین ماهی هایی سخت است، می توان روش طبخ قلیه ماهی با تن ماهی را امتحان کرد. بعلاوه به علت محبوبیت بیش از حد این خورش، گاها شاهد استفاده از کنسرو قلیه ماهی هم بوده ایم.
قلیه ماهی در قسمت هایی از شمال ایران هم طبخ می گردد که روش پخت قلیه ماهی با تن ماهی آن ها تا حدودی با قلیه ماهی جنوب تفاوت دارد. به عنوان مثال، هموطنان شمالی به جای تمر هندی از رب انار استفاده می نمایند و شما شاهد طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی و رب انار خواهید بود. علاوه بر این، ماهی های دریای مازندران نظیر ماهی کفال یا ماهی سفید، به جای انواع ماهی های جنوب برای پخت این غذا استفاده می گردد.
قلیه ماهی را معمولا با برنج، نان یا للک (یک غذای محلی مخصوص جنوب کشور که با گندم درست می گردد) سرو می نمایند. در این مطلب قصد داریم دو روش ساده برای طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی را برایتان توضیح دهیم که می تواند به همان خوشمزگی قلیه ماهی های جنوب باشد.
قلیه ماهی با تن ماهی و تمر هندی
مواد لازم
- سبزی مخصوص قلیه ماهی 1 کیلوگرم (گشنیز و شنبلیله)
- تمر هندی نصف بسته
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- کنسرو تن ماهی 2 قوطی
- پیاز 1 عدد
- سیر 3 حبه
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
برای استفاده از این روش پخت قلیه ماهی با تن ماهی، ابتدا 20 دقیقه را به آماده سازی و ترکیب مواد اولیه اختصاص دهید و در نهایت 1 ساعت برای جاافتادن این خورش عالی به انتظار بنشینید. توجه داشته باشید این طرز تهیه از اصالت جنوبی برخوردار است و به جای طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی و رب انار، از تمر هندی برای طعم ترش غذا یاری خواهید گرفت. برای شروع این طرز تهیه، مراحل زیر را طی کنید:
- سیر و پیاز را با کمی روغن سرخ کنید. پس از این که رنگشان طلایی شد، سبزی خردشده، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
- هنگامی که آب سبزی تبخیر شد، رب گوجه فرنگی را اضافه و خوب سرخ کنید تا زمانی که سبزی روغن بیندازد.
- در مرحله بعد از این شیوه از طبخ قلیه ماهی با تن ماهی، تمر هندی را داخل یک لیوان آب، خیس کنید و خوب هم بزنید تا هسته های آن جدا گردد. سپس آب تمر هندی را به همراه تفاله ها به سبزی اضافه کنید و پس از آن آرد را داخل ترکیبتان بریزید.
- سپس تن ماهی را پس از 20 دقیقه جوشاندن، داخل مواد بریزید و کمی هم بزنید تا تکه های ماهی کمی حرارت ببینند.
- در خاتمه این روش پخت قلیه ماهی با تن ماهی، دو الی سه لیوان آب داخل خورش بریزید و اجازه دهید حدود یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در خاتمه، این غذای اصیل ایرانی را به همراه برنج سرو کنید.
طرز تهیه قلیه ماهی تن ماهی با رب انار
مواد لازم
- سبزی گشنیز 200 گرم
- سبزی شنبلیله 50 گرم
- تن ماهی 2 عدد
- آرد 2 قاشق غذاخوری
- پیاز 2 عدد
- سیر 5 حبه
- رب انار 3 قاشق غذاخوری
- تمر هندی نصف بسته
- زعفران دم شده 3 قاشق غذاخوری
- جوز هندی، نمک، زنجبیل، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
در این طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی و رب انار، ابتدا 30 دقیقه به طول می انجامد تا مواد اولیه را آماده و ترکیب کنید. سپس 30 دقیقه دیگر باید برای جاافتادن خورش صبر کنید. توجه داشته باشید که این روش پخت قلیه ماهی با تن ماهی، ریشه در شمال کشور دارد و برای 4 نفر آماده می گردد.
- در ابتدای این طرز تهیه، ابتدا تن ماهی را درون آب و روی شعله گاز بگذارید تا به جوش آید. سپس پیاز را خرد و به همراه ادویه های نمک، فلفل و زردچوبه، تفت دهید.
- در مرحله بعد، سیر را له و به ماهیتابه حاوی پیاز اضافه کنید.
- سبزی های معطر را خرد و کاملا ریز کنید و سپس در ماهیتابه ای دیگر تفت دهید تا عطر آن به مشام شما برسد. در قدم بعد باید آرد را اضافه کنید و با افزودن کمی آب جوشیده، اجازه دهید خامی مواد از بین برود.
- تن ماهی جوشیده را به سبزی ها اضافه کنید و سپس تمر هندی و جوز هندی را داخل آن بریزید. در این مرحله باید ترکیب سبزی، آرد، پیاز و سیر را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
- در مرحله بعد از این طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی و رب انار، رب انار ترش را اضافه کنید و با افزایش حرارت، در انتظار جوشیدن خورش بنشینید. در خاتمه، زعفران دم شده را داخل آن بریزید.
- 30 دقیقه زمان می برد تا قلیه ماهی با تن ماهی شما آماده سرو گردد.
فوت آخر طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی
برای آماده سازی قلیه ماهی با تن ماهی، دستورپخت های بسیاری موجود است که بسته به اصالت غذا، مواد اولیه آن متغیر خواهد بود. بااین حال در تمامی روش های طبخ قلیه ماهی با تن ماهی نکاتی وجود دارد که رعایت آن ها می تواند به خلق طعمی ماندگار منجر گردد. این نکات عبارتند از:
- میزان سبزی شنبلیله را نباید به هیچ عنوان افزایش دهید؛ چراکه عطر بیش از حد آن، طعم قلیه ماهی با تن ماهی را خراب می نماید.
- افزودن تنها 1 قاشق غذاخوری رب انار هم می تواند طعم منحصربه فردی را برای خورش شما خلق کند؛ بنابراین اگر به طعم ترش علاقه ندارید، کمی از رب انار خود را کاهش دهید.
- سبزی در طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی باید به میزان کافی ریز و خرد باشد تا ظاهری زیبا خلق کند.
- طعم اصلی قلیه ماهی با تن ماهی، ترش مزه است، بااین حال می توانید با سلیقه خود و افزودن یا کاهش مواد اولیه، طعم مورد علاقه خود را خلق کنید.