از ظرفیت ماده 12 برای صرفه جویی انرژی در صنعت ساختمان استفاده گردد
به گزارش سیکانیوز، نشست هم اندیشی تشکل های صنعت ساختمان به مناسبت روز جهانی اسکان بشر برگزار گردید. در ابتدای نشست سادینا آبائی درباره فعالیت های کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران گفت: با توجه به شعار رئیس جمهوری در حوزه نهضت مسکن، کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران چندین جلسه نشست با موضوع صنعت مسکن برگزار نموده؛ در این نشست ها فعالان مسائل خود را عنوان نموده اند که باید مورد توجه قرار گیرد.
بعد از آن حسن نظرزاده دباغ، دبیر نشست هم اندیشی تشکل های صنعت ساختمان درباره اهمیت این نشست گفت که هدف اصلی آشتی همه حوزه ها در مهندسی صنعت ساختمان است. در سخت و ساز کشور بخش خصوصی کار خود را انجام می دهد، بخش دولتی هم کار می نماید؛ ابلاغیه های از طرف دولت به صورت دستوری دیکته شده است و خروجی نشست ها با دولتی همواره یکی است. هدف ما این است مدل های ساخت از طرف بخش خصوصی به دولت ارائه گردد و دولت نقش ناظر را بر عهده بگیرد.
او ادامه داد: بزرگداشت روز جهانی اسکان بشر هرسال موجب می گردد تا متخصصان و پژوهشگران حوزه مسکن و توسعه شهری، کوشش خود را برای ایجاد آینده ای بهتر و تأمین مسکن مناسب و درخور برای همگان افزایش دهند و درعین حال بهبود کیفیت زندگی و ایجاد شرایط یکسان زیست برای تمامی شهروندان در منطقه ها به سامان و نا به سامان شهری، موفقیت جوامع را در جهت حرکت به سوی جهانی با داشتن شهرهای بهتر و زندگی بهتر برای همگان را هموار می سازد.
او توضیح داد: این روز به مسئولان و متخصصان جوامع مختلف یادآوری می نماید که توانایی و مسئولیت الزام را برای برنامه ریزی شهری مطلوب درزمینهٔ توسعه آینده شهرها در اختیاردارند.
دباغ مهم ترین اهداف این نشست را کوشش برای زندگی شهری بهتر، ترویج و ارتقاء توسعه اجتماعی و زیست محیطی اسکان بشر، ترویج و تغییر سیاست، روش ها و نگرش برطرف نیازهای توسعه شهری، تبدیل رشد شهرها و منطقه ها روستایی به ایجاد فرصتی فراگیر برای شهروندان و دستیابی مسکن درخور برای مردم برشمرد.
بعد از آن آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: که بخش خصوصی با این نشست کوشش می نماید پیغامی را به مناسبت روز جهانی اسکان بشر که در مهرماه برگزار خواهد شد به دولت سیزدهم منتقل کند؛ دولتی که می خواهد در حوزه طرح مسکن ملی گام هایی را بردارد باید به این پیغام ها توجه کند.
او به ظرفیت ماده 12 قانون برطرف موانع فراوری اشاره نمود که بهره گیری از این ماده دستاوردهای زیادی در حوزه اقتصاد دارد. ماده 12 قانون برطرف موانع فراوری رقابت پذیر ناظر به کاهش مصرف انرژی است. در شش سال گذشته، علی رغم وجود ظرفیت ها مالی و قانونی، هیچ استفاده ای از این ماده 12 نشد. در برنامه هفتم توسعه باید مطالبه گر خواسته های بخش خصوصی باشیم تا ببینیم از این مشاوره ها که در قانون به آن تأکید شده، چقدر بهره گیری می گردد.
نجفی تأکید کرد: باید بخش خصوصی از ظرفیت های قانونی استفاده کند؛ باید عملکرد و ادعای وزیر راه و شهرسازی را در حوزه سالانه یک میلیون مسکن را ارزیابی کنیم و ببینیم که در کجای این شعارها ایستاده ایم. باید بخش خصوصی در همه حوزه ها مطالبه گری کند و نقد به تنهایی کافی نیست. باید براساس قانون به مدل های صرفه جویی انرژی در مسکن توجه گردد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران درباره لزوم صرفه جویی انرژی در ساختمان های مسکونی گفت: طی دهه های اخیر احداث ساختمان های با کاربری مسکونی جهت یاری به حل مشکل مسکن در ایران موردتوجه نهاده شد از طرف دیگر ضرورت توجه به امر صرفه جویی به خصوص صرفه جویی در مصرف انرژی های فسیلی باعث شده که طراحی پایدار و معماری سبز به یکی از مباحث بسیار مهم تبدیل گردد. بر اساس آمار موجود بیش از نصف انرژی در ساختمان ها برای گرمایش و سرمایش و معادل 10 درصدان برای روشنایی و بقیه آن برای سایر مصارف انرژی به کار می رود؛ باید رد حوزه صرفه جویی سرمایه پذیر با دولت تعامل کند؛ چون ذی نفع نهایی صرفه جویی انرژی دولت است. با نگرش به صرفه جویی انرژی در ساختمان می توانیم پروژه های جدی تعریف کنیم.
در ادامه این نشست علی اصغر گلسرخی، رئیس شورای سیاست گذاری اجلاس گفت: باید بخش خصوصی باهم همراه و همدل باشد؛ باید تشکل ها باهم همراهی نمایند تا از موازی کاری جلوگیری گردد. مثلاً در کنار انجمن فعال در حوزه احداث، خدمات فنی و مهندسی، انجمن بهینه سازی انرژی، انجمن صنعت ساختمان در کنار دیگر تشکل های علمی باهم کار نمایند. صنعت ساختمان سازی در ایران بزرگ ترین صنعت است. باید از ظرفیت قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار استفاده کنیم؛ اما ممکن است بعضی از ما به کارایی و ظرفیت های این قانون توجه کافی ننموده باشیم. باید فدراسیون های همسو، کنفدراسیون تشکیل دهد، در این صورت مسائل از تشکل های پایین به کنفدراسیون می رسد و با یک رویه واحد به دولت ارائه می گردد و این رویه در بخش خصوصی اثرگذار خواهد بود.
گلسرخی تأکید کرد: ما باید به تجمیع تشکل ها و همکاری باهم دیگر توجه کافی داشته باشیم. تریبون واحد و صدای واحد باعث می گردد که دولت با بخش خصوصی به گفت وگو بنشیند.
در ادامه دیگر حاضران در این نشست بار دیگر به همراهی تشکل ها در حوزه صنعت ساختمان سازی در ایران تأکید کردند. باید از دانش روز و فناوری های نوین در حوزه ساختمان سازی استفاده گردد. باید برنامه ریزی علمی مورد توجه قرار گیرد. تأمین مالی از موضوع های دیگر در این ساختمان بود که مورد آنالیز حاضران نهاده شد.
بعد از آن آبائی، نایب رئیس کمیسیون احداث، خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران به مسئله بازآفرینی شهری اشاره نمود که باید به نکات و اصول علمی شهرسازی توجه گردد. شهرهای ایران با چالش های جمعیتی، زیست محیطی، مالی و اجتماعی روبرو هستند و باید به اصول علمی و اجتماعی در شهرسازی توجه گردد. ما با فقدان مسکن مناسب روبرو هستیم. خیلی از مسکن ها پلاک ندارند و افراد در آن ساکن هستند و ما باید این موارد را در اجلاس اسکن بشر مورد توجه قرار دهیم. بعلاوه باید به هوشمند سازی حوزه مسکن توجه کافی گردد.
بعد از آن نجفی تأکید کرد که هر نقدی باید همراه راه چاره باشد. ما در کمیسیون انرژی اتاق ایران کوشش نموده ایم که براساس ماده 12 قانون برطرف موانع فراوری، تمام طلب های بخش خصوصی از دولت را، با نفت تهاتر کنیم و شما هم می توانید در این شرایط از ظرفیت قانونی تهاتر بهره ببرید؛ کمیسیون انرژی اتاق ایران هم آماده همکاری است.
در ادامه حاضران در نشست مسائل و مسائل خود را در حوزه صنعت ساختمان، پیشنهاد بهبودی خود را در این حوزه ارائه کردند و پیشنهادهایی برای برگزاری نشست اسکان بشر و توسعه خدمات مهندسی، توانمندشدن تشکل ها و همکاری های چندجانبه تشکل ها باهمدیگر مطرح شد.
منبع: اتاق بازرگانی ایران