آزادی در انتظار جهانی شدن

به گزارش سیکانیوز، معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نامه ای به مشاور و مدیر کل حوزه ریاست وزارتخانه تاکید کرده که هر چند ثبت جهانی برج آزادی به دلیل محدودیت ها در سهمیه، نیازمند زمان بیشتری است، اما قطعا این برج تاریخی همراه با تعدادی از میراث معماری کشور در اولویت های ثبت جهانی قرار می گیرد.

آزادی در انتظار جهانی شدن

محمدحسن طالبیان، خطاب به ابراهیمی، مشاور مونسان گفته: در خصوص پیشنهاد ثبت برج آزادی تهران در فهرست میراث جهانی یونسکو، ثبت زنجیره ای میراث معماری معاصر کشور دراولویت برنامه های این معاونت قرار داشته و کمیته ای کارشناسی متشکل از صاحبنظران معماری معاصر در ستاد وزارت در حال بررسی آثار شاخص معماری معاصر به جهت تطبیق با معیارهای ثبت جهانی است.

در این راستا مجموعه ارزشمند برج آزادی از جمله آثاری است که به طور ویژه در این ثبت زنجیره ای مطمح نظر (مدنظر) واقع شده است. لازم به ذکر است نظر به محدودیت سهمیه کشورها برای معرفی آثار در جهت ثبت در فهرست میراث جهانی، نهایی این امر نیازمند زمان بیشتر خواهد بود.

برج آزادی که سال 1349 توسط حسین امانت، به عنوان نماد ایران مدرن و برای یادبود جشن های 2500 ساله پهلوی در غرب تهران ساخته شد، تا قبل از انقلاب اسلامی با نام برج شهیاد شناخته و بعد از انقلاب به برج آزادی تغییر نام داد. عملیات ساخت برج در 11 آبان سال 1348 آغاز شد و پس از 28 ماه کار در 24 دی ماه سال 1350 با نام برج شهیاد به بهره برداری رسید. معماری برج تلفیقی از معماری هخامنشی، ساسانی و نمادهایی از معماری پس از اسلام در ایران است. این برج آزادی در اسفند سال 1350 به پیشنهاد مدیرکل محافظت آثار باستانی و بناهای تاریخی، توسط وزیر فرهنگ و هنر وقت، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

ایسنا نوشت، بعد از تغییر نام برج به آزادی؛ وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، نظارت بر این مجموعه را بر عهده گرفت. این مجموعه در سال 1382 از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی جدا شد و به بنیاد رودکی واگذار شد.

منبع: گردشبان
انتشار: 1 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 67

به "آزادی در انتظار جهانی شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آزادی در انتظار جهانی شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید