گنجینه ای ارزشمند در قلب مرکز
به گزارش سیکانیوز، موزه رضا عباسی یکی از موزه های مهم و معروف تهران و حتی ایران است و می توان آن را از جمله متفاوت ترین جاذبه های گردشگری تهران در نظر گرفت.
به سراغ یکی از موزه های مرکز می رویم و سری به موزه رضا عباسی تهران می زنیم که گنجینه ای ارزشمند را در خود دارد. در خصوص تاریخچه این موزه سخن می گوییم و نگاهی به آثار موزه رضا عباسی داریم. با خبرنگاران همراه باشید تا بدانید موزه رضا عباسی کجاست و در چه ساعاتی و با چه هزینه ای می توانید از آن بازدید کنید.
آشنایی با موزه رضا عباسی تهران
موزه رضا عباسی، گنجینه ای ارزشمند در قلب مرکز است که آثاری از هزاره دوم پیش از میلاد تا سرانجام دوره قاجار را در خود دارد و شما را به سفری مجذوب کننده در تاریخ می برد. نام این موزه را به یاد نقاش مشهور کاشانی در دوره صفوی، موزه رضا عباسی کاشانی یا به اختصار موزه رضا عباسی گذاشته اند.
ایران کوچک
به علت وجود اشیای متنوع تاریخی از دوره های پیش از اسلام و اسلامی، این موزه را ایران باستان کوچک می خوانند و برای آن اهمیت زیادی قائل اند. ایران باستان نام یکی از دو ساختمان موزه ملی ایران، مهم ترین موزه و موزه مادر ایران است که در تهران قرار گرفته است.
آثار موزه رضا عباسی تهران
آثار موجود در این موزه، دوره پیش از تاریخ (هزاره دوم پیش از میلاد) تا قرن سیزده هجری (اوایل قرن بیستم یعنی سرانجام دوره قاجار) را دربر می گیرند. چینش منحصربه فرد گنجینه ها در موزه رضا عباسی و دقت در ترتیب زمانی آثار باعث شده تا این موزه مجذوب کنندهیت بیشتری داشته باشد و بازدیدکنندگان سیر تکامل هنر، تمدن و فرهنگ را ببینند. آثار این موزه در 3 تالار در معرض دید قرار دارند:
نکته: شما باید بازدید را به ترتیب تاریخ آثار و از طبقه سوم شروع کنید.
تالار آثار پیش از اسلام
این تالار همانگونه که از نامش پیداست اشیایی از دوره های پیش از اسلام شامل هخامنشی، اشکانی و ساسانی را دارد که بیشتر طرح هایی از حیوانات و طبیعت بر روی آن ها دیده می گردد. یکی از تماشای ترین آثار این بخش را می توان تکوک ها دانست که با نام های مرغان صُراحی یا ریتون هم شناخته می شوند و ظرف هایی کهن به شکل جانوران هستند. مفرغ های لرستان هم از آثار تماشای و مهم این موزه به شمار می آیند.
تالارهای آثار اسلامی
در طبقه دوم موزه، 2 تالار به نمایش آثار اسلامی اختصاص یافته اند:
تالار اسلامی 1: آثاری از ابتدای دوره اسلامی تا سلجوقی
تالار اسلامی 2: آثاری از سلجوقی، تیموری، صفوی تا قاجار
ظرف سفالی، وسایل فلزی، جواهرت و لباس دوره های سلجوقی، صفوی و تیموری، انواع قلمدان ها و جعبه های روغنی دوره قاجار از آثار موجود در این تالارها هستند.
تالار نگارگری
در تالار نگارگری می توانید شاهد فرایند رشد هنر تا سده چهاردهم قمری باشید و تابلوهای متعلق به مکتب شیراز، نیشابور، اصفهان، قزوین، تبریز و هرات را ببینید.
تالار خوشنویسی
در طبقه اول آثار حرفه ای و قدیمی از خط های ثلث، نسخ، محقق و نستعلیق را می بینید که بر روی کاغذ، پوست حیوانات و … نقش بسته اند. اگر به جاذبه های تهران علاقه دارید برترین کافه های خیابان ولیعصر را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا مطالب بیشتر از گردشگری خنک ترین مقصدهای نزدیک تهران را بخوانید.
منبع: پیام دلتا