معرفی اقاقیا و خواص درمانی آن

به گزارش سیکانیوز، درختی است خاردار به ارتفاع حدود 15 متر گاهی موارد بیشتر، ساقه های آن دارای شکاف های عمیقی است و رنگ پوست ساقه ها خاکستری می باشد. برگ های آن متناوب و مرکب از برگچه های بیضویِ کوچک، متقابل و

معرفی اقاقیا و خواص درمانی آن

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی:

Robina Pseudo acacia، نام فرانسه Carouge و نام انگلیسی آن Locust tree می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، اقاقیا و شجرة الجراد نامیده شده است.

تیره گیاه:

پروانه واران Leguminosae

نوع گیاه:

درخت

مشخصات ظاهری:

درختی است خاردار به ارتفاع حدود 15 متر گاهی موارد بیشتر، ساقه های آن دارای شکاف های عمیقی است و رنگ پوست ساقه ها خاکستری می باشد. برگ های آن متناوب و مرکب از برگچه های بیضویِ کوچک، متقابل و شانه ای فرد و سطح فوقانی برگ ها سبز تیره و سطح تحتانی برگ ها خاکستری رنگ است. گلهایش مجتمع به صورت خوشه های پرگل و آویزان، خوشبو و به رنگ سفید می باشند. میوه آن نیام (غلافی شکل) و محتوی حدود 10 دانه کلیوی شکل و قهوه ای رنگ است.

طبیعت:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم است.

رویش جغرافیایی:

در تمام نواحی معتدله و معتدله سرد کشورهای اروپایی، آسیایی، آمریکای شمالی و در ایران در نواحی معتدله خصوصاً در نواحی جنگلی استان های شمالی، غربی، مرکزی و شمال شرقی روییده و کاشته نیز می گردد.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:

پروتئین، گلوکوزید، روبین، مواد روغنی، انواع صمغ ها، کاروتین، فسفات کلسیم، یک ماده رنگی و غیره در آن تشخیص داده شده است.

بخش مورد استفاده:

گل. ضمناً برگ، دانه، ریشه و پوست درخت نیز خواص دارویی دارند.

نحوه مصرف:

معمولاً گل را به صورت دم نموده استفاده می نمایند و در طب سنتی برای درمان بیماری ها نحوه و اندازه مصرف آن را پزشک تشخیص داده و تجویز می نماید. ضمناً گل درخت اقاقیا در صنایع مختلف دیگری نیز کاربرد دارد.

خواص درمانی گل:

آرام نماینده و مسکن سردردهای با منشأ مسمومیت، ضد اسپاسم و صفرابر، افزاینده قدرت بینایی و قابض، ضد اسکوربوت و نرم نماینده، خارج نماینده سموم از بدن و مفید برای بیماری های کبدی، خنک نماینده و تهوع آور، قاعده آور و ضد کرم، معالج زخم های مزمن و رفع نماینده پیدایش لکه های آبله می باشد. ضمناً برای دیابت، لک و پیس، دردهای گلو، آسم، جوش های داخل چشم و سستی مفاصل نیز مفید است.

تذکر:

زیاده روی در مصرف قسمت های مختلف درخت اقاقیا ایجاد مسمومیت نموده و مضر است.

منبع مقاله :

صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول. ایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: حافظ نوین، اول.

منبع: راسخون
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 918

به "معرفی اقاقیا و خواص درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی اقاقیا و خواص درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید