متاسفانه هنوز هیچ توضیحی برای رفتار این صخره وجود ندارد!
به گزارش سیکانیوز، پدیده پدراس پاریدراس
پرتغال کشوری است که بیشتر ما به سواحل زیبایش آن را می شناسیم. با این حال می خواهیم شما را با یکی از عجیب ترین پدیده های طبیعی دنیا که در این کشور اتفاق می افتد، آشنا کنیم پدیده پدراس پاریدراس که در کوه های این کشور اتفاق می افتد. در کوه های Freita این کشور در شمال پرتغال و در نزدیکی روستایی به نام کاستانهیرا قرار گرفته است گرانیت های بسیار بزرگی وجود دارند که به صخره های حیات بخش معروفند! در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا ببینیم این پدیده عجیب دقیقا چیست و چرا اتفاق می افتد و به چه دلیلی به آن صخره های حیات بخش می گویند.

در شمال کشور پرتغال کوه های Freita، صخره ای در گرانیتی بسیار عظیمی وجود دارد که سنگ هایی به اندازه سنگ ریزه های کوچک را فراوری می نماید. پدیده بسیار عجیبی که به عنوان پدیده پدراس پاریدراس شناخته می گردد و اگر بخواهیم آن را به زبان انگلیسی برگردانیم می گردد صخره ای که زندگی بخش است.
صخره بزرگ که به آن صخره مادر هم گفته می گردد در واقع یک تخته سنگ بزرگ گرانیتی است که اندازه آن به 1000 در 600 می رسد. سطح این صخره با سنگ های برآمده کوچکی مثل کلوخ پوشانده است که هر کدام از آن ها بین 2 تا 12 سانتیمتر اندازه دارد. به خاطر تغییرات آب و هوایی و فرسایشی که در طول زمان رخ داده است، این کلوخ ها از سنگ مادر جدا شده اند و باعث شده اند تا یک لکه سیاه رنگ روی آن باقی بماند. این کلوخ ها که به آن ها سنگ های بچه هم گفته می گردد از همان مواد صخره مادر، تشکیل شده اند اما لایه بیرونی آن ها از بیوتیت که نوعی ماده نسوز است تشکیل شده است و مقاومت بسیار پایینی دارد.
وقتی که باران ببارد آب به راحتی بین شیارهای این صخره می رود و وقتی هم که زمستان باشد صخره یخ می زند. در واقع وقتی که اندازه آب آن زیاد باشد، این آب تا اندازه ای به اعماق سنگ می رود که باعث می گردد تا این کلوخ ها از صخره سنگ جدا شوند، البته صدها سال طول می کشد تا این اتفاق بیفتد.
برای محلی های این روستای پرتغالی و افرادی که در این حوالی زندگی می نمایند، پدیده پدراس پاریدراس به معنای باروری است و نمادی از آن محسوب می گردد. یک باور هم بین آن ها وجود دارد و آن هم این است که خانمی که باردار است اگر شانس بیاورد و بتواند یکی از این کلوخ ها که جدا می شوند را در زیر بالش خود بگذارد، شانس بیشتری برای به جهان آوردن بچه زیبا و سالم خواهد داشت.
جالب است بدانید که برداشتن کلوخ ها از این صخره که طی پدیده پدراس پاریدراس از صخره مادر جدا می گردد کاملا قدغن است و این صخره به خاطر اهمیت زمین شناسی و طبیعی ای که دارد حالا جزیی از میراث جهانی یونسکو است. ولی علیرغم اخطارهایی که در این زمینه داده شده است، باز هم گردشگرانی که از این مکان تماشا می نمایند کلوخ ها را برمی دارند و با خود می برند.
گفته می گردد که پدیده ای مشابه همین پدیده در پرتغال، در سنت پترزبورگ روسیه اتفاق می افتد اگر چه هنوز واقعا اطلاعات زیادی از آن در دست نیست و صحت آن خیلی معین نیست. مدتی قبل هم خبری پخش شد که خیلی هم سر صدا کرد و آن هم در خصوص صخره ای در کشور چین بود که گفته می شد تخم مرغ می گذارد! در مجله خبری خبرنگاران هم در این مورد مطلبی نوشته شد که می توانید به آن مراجعه کنید: (این کوه هر 30 سال تخم مرغ می گذارد!) این صخره از نظرهای زیادی شبیه به همین پدیده پدراس پاریدراس در پرتغال است با این تفاوت که ظاهرا این اتفاق در چین هر 30 سال یکبار می افتد. در مقایسه این دو باید گفت که کلوخ هایی که صخره چینی فراوری می نماید از کلوخ ها صخره پرتغالی بزرگ تر و سنگین تر است! آن ها قطری بین 30 تا 60 کیلوگرم دارند و وزنشان گاهی به 300 کیلو هم می رسد!
اگر چه دانشمندان تا حالا آزمایش های زیادی روی این صخره ها انجام داده اند و چند تئوری هم در حال حاضر در باره آن ها وجود دارد ولی منبع دقیق این صخره ها هنوز هم ناشناخته است.
بومی های منطقه بر این باورند که در هر صورت این سنگ ها خوش شانسی می آورند و به همین دلیل هم این نام روی آن ها گذاشته شده است. در حال حاضر حدود 70 کلوخ روی این صخره ها وجود دارد که انگار آماده جدا شدن هستند و به نظر می رسد تا چند دهه دیگر کاملا جدا شوند.
منبع: amusingplanet.com
منبع: الی گشت