کیم جونگ اون به نیت ترامپ پی برد ، کره شمالی برگزاری دور چهارم مذاکره با آمریکا را منتفی کرد
به گزارش سیکانیوز، تحلیلگر مسائل شرق آسیا گفت: روز گذشته وزارت خارجه کره شمالی برگزاری دور چهارم مذاکره با آمریکا را به صورت کامل منتفی دانست و حتی معتقد است که سئول در ایفای نقش خود به عنوان یک میانجی، کوتاهی نموده است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایلنا، داوود آقایی تحلیلگر مسائل شرق آسیا در تشریح دلایل و پیامدهای رد درخواست مذاکره با آمریکا از سوی کره شمالی اظهار کرد: در پی سه ملاقات دونالد ترامپ و کیم جونگ اون به رغم آنکه به ظاهر یک توافق برای خلع سلاح کره شمالی امضا شد اما عملاً کاری پیش نرفت و اتفاقی رخ نداد. نمونه این شرایط را در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون شاهد بودیم؛ به گونه ای در سال 1994 یک توافق میان آمریکا و شش کشور دیگر با کره شمالی منعقد شد و قرار بود بر اساس این قرارداد کره شمالی اقدامات خود را تعدیل کند و در مقابل آمریکا تامین انرژی نفت و گاز پیونگ یانگ را به عهده بگیرد.
در آن زمان هم ایالات متحده به تعهداتش عمل نکرد و در نهایت کره شمالی از توافق مذکور خارج شد. مشابه این اقدام در دوره بوش پسر رخ داد اما خروجی آن مطلوب نبود و اتفاق خاصی در حوزه تنش زدایی میان آمریکا و کره شمالی رخ نداد.
وی ادامه داد: تمام نشانه ها صراحتاً گویای این است که زمینه بدبینی دو طرف نسبت به یکدیگر از سال ها قبل وجود داشته و در این میان پیونگ یانگ به هیچ وجه آمریکا را قابل اعتماد نمی داند. واقعیت این است که سه ملاقات قبلی که میان رهبر کره شمالی و رییس جمهوری آمریکا رخ داده بود هم با بدبینی همراه بود؛ چرا که واشنگتن کره شمالی را همچنان یک تهدید جدی علیه منافع خود می داند و از سوی دیگر رهبر کره شمالی هم معتقد است که آمریکایی ها با او به صورت شفاف گفت وگو نمی نمایند.
این در حالی است که ایالات متحده همچنان مانورهای مشترک خود با ارتش کره جنوبی را برگزار می نماید و حتی حضور نظامیان خود در سئول را تثبیت نموده است. این دو موضوع باعث شده تا کره شمالی نسبت به آمریکا و نقش کره جنوبی در فرایند عادی سازی روابط با آمریکا با شک و تردید دست به ارتباط گیری بزند.
این کارشناس مسائل ساسی گفت: بسیاری از ناظران بین المللی و حتی تحلیلگران آمریکایی معتقدند که ترامپ در خصوص کره شمالی دست به لفاظی زده است و در این میان رهبر کره شمالی به صورت مستقیم این موضوع را درک نموده است. توجه داشته باشید که کیم اون جونگ بسیار ریزبین است و در این میان قصد ندارد تا بدون دریافت امتیاز با آمریکایی ها سازش کند. او به خوبی می داند که ترامپ در عرصه انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا فقط به دنبال آن است که از پفراینده کره شمالی به نفع خود استفاده کند و هیچ عایده ای برای پیونگ یانگ ندارد.
به همین دلیل روز گذشته شاهد بودیم که وزارت خارجه کره شمالی برگزاری دور چهارم مذاکره با آمریکا را به صورت کامل رد کرد و حتی معتقدند که سئول در ایفای نقش خود به عنوان یک میانجی، کوتاهی نموده است. این به خوبی نشان می دهد که کره شمالی نسبت به قول و قرارهایی که در سه دور مذاکره با آمریکا داشته، کاملاً بدبین است و از سوی دیگر هم معتقدند که ایالات متحده هیچ کدام از تحریم های کره شمالی را لغو نخواهند کرد. آمریکایی ها تنها قدمی که در این راستا برداشته اند مشتاق نشان دادن خود برای مذاکره با کره شمالی است.
آنها حتی اعلام نموده بودند که تحریم های پیونگ یانگ را کاهش خواهند داد اما این اتفاق تا به امروز عملیاتی نشده است.
وی در خاتمه اعلام کرد: با توجه به مولفه های متضاد در پفراینده کره شمالی و آمریکا حالا ما شاهد آن هستیم که پیونگ یانگ دست به مانور سیاسی و قدرت نمایی نظامی زده است. همین اخیراً شاهد آن بودیم که کره شمالی چندین موشک میان برد، بالستیک و حتی قاره پیما آزمایش نموده و داده های دیگر نشان می دهد پایگاه ماهواره ای ساها در کره شمالی مجددا فعال شده است.
به همین جهت باید به این جمع بندی برسیم که کره شمالی همچنان آمریکا را یک تهدید جدی برای خود قلمداد می نماید و طبیعتاً این اختلاف ها آرزوهای آمریکا برای مهار کردن پیونگ یانگ را به بن بست می کشاند. بدون تردید عدم پذیرش دور چهارم مذاکرات از سوی کره شمالی می تواند خطرناک باشد اما در این میان آمریکایی ها هم دست به تحریک این کشور زده اند. به همین دلیل امکان دارد تهدیدها تا حدی جدی گردد که به صورت کلی هیچ توافقی در آینده صورت نگیرد و حتی شاهد افزایش تنش میان دو کشور در شبه جزیره کره باشیم.
منبع: همشهری آنلاین