کوله گردی یا بک پکینگ چیست ، راهی مقرون به صرفه برای سفر
به گزارش سیکانیوز، شکل گرفتن اوقات فراغت در زندگی بشر باعث شده تا دنبال راه چاره های بسیاری برای خوب گذراندن اون باشه. فعالیت های بسیاری تو این زمینه شکل گرفته و هرکدوم احتیاج هایی متفاوتی رو رفع مینمایند و هر دسته هواداران خاص خودشون رو دارند.افراد مختلفی کوشش کردند تا فعالیت های خودشون رو از چارچوب معمولی خارج نمایند و شکل تازه و منحصر به فردی به اون بدهند.یکی از این اشکال تازه، به عنوان کوله گردی BackPacking بک پگینگ شناخته می شوند که امروزه هواداران زیادی هم در سراسر جهان پیدا نموده. کوله گردی و بک پکر بودن یکسری ویژه های خاصی داره که شاید شما هم دلتون بخواد با این نوع سفر کردن بیشتر آشنا بشید. در ادامه قصد داریم تا بهتون بگوییم که کوله گردی یا بک پکینگ چیست وجزئیات اون رو براتون شرح بدیم ...
تجربه ای خاص با کوله گردی یا بَک پَکینگ
قبل از اینکه به اصول سفر کوله گردی یا بک پکینگ بپردازیم بهتر هست که در ابتدا تعرفی از این سفر داشته باشیم. کوله گردی نوعی گردش هست که سفر با پیاده روی های طولانی هست و در اون توریست از یک کوله پشتی برای حمل وسیله های خودش استفاده میکنه.یکی از مزیت های این نوع سفر کردن اینه که هزینه هایی احتمالی تا حد خیلی زیادی کاهش پیدا میکنه و فرد توریست هم تجربه های تازه ای رو به دست میاره.این نوع سفر کردن ممکن هست که چند ساعت در روزطول بکشه و در هر محیط هم میتونه صورت بگیره.اقامت در کوله گردی هم باید به شکلی مقرون به صرفه صورت بگیره و کوله گرها هم میتونن به جز کمپینگ از مهمانسراهای مقرون به صرفه قیمت و خانه های محلی استفاده نمایند و ممکن هست که در طول سفر هیچگونه اقدامی برای کمپینگ و شب موندن در طبیعت انجام ندهد. در کل این 4 اصل رو در کوله گردی به یاد داشته باشید :
غیر از رد پای خود چیزی باقی نگذارید
غیر از عکس چیزی را با خود نبرید
غیر از زمان چیزی را نکُشید
غیر از خاطرات چیزی را نگه ندارید.
مسیرو زمان مناسب برای سفر
هر سفری باید حتما به یک مقصد خاص ختم بگردد. در خصوص کوله گردی هم باید مقصدی برای سفرتون وجود داشته باشه که مسیر رسیدن معین گردد، برای این کار باید نکات زیر ررو مورد آنالیز قرار بدهید:
زمان :اولین نکته برای انتخاب مقصد سفرتون اندازه زمانی هست که می تونید در سفرتون بگذرونید. سعی کنید زیاد به خودتان سخت نگیرید،اگر یک آخر هفته را بتوانید در سفر باشید، این نکته قطعا برای قدم اول تجربه ارزشمندی خواهد بود.
مسیرهای کوهستانی : اگر تجربه کوهنوردی رو داشتید و یا با اصول اولیه بک پکینگ هم آشناین، میتونین مسیرهای کوهستانی رو برای هیجان بیشتر هم تجربه کنین. نکته ای که باید در نظر گرفته بشه این هست که وزن کوله پشتی شما باید تا حدی باشه که سرعتتون رو کاهش ندهد. اگر تجربه این کاررو ندارید، مسیرهای صاف برای شما برترین انتخاب هست.
فصل سفر : پیاده روی در شب به هیچ عنوان در کوله گردی به شما توصیه نمی گردد، بنابراین زمان خودتون رو طوری تنظیم کنید که قبل از تاریک شدن هوا ، محلی برای اقامت داشته باشید. در فصل های گرم سال که هواهم دیرتر تاریک می گردد زمان بیشتری برای پیاده روی دارید اما در فصول سرد باید به گونه ای برنامه ریزی کنید تابرایتان مسئله ای پیش نیاید.
آب و هوا: یکی از مهمترین نکاتی که در سفر بک پکینگ باید در نظر گرفته بشه استفاده از پیش بینی های آب و هواست .سورپرایز شدن با طوفان و بارندگی ، درصورتی که تجهیزات کافی برای رویارویی با این شرایط رو ندارید، ناخوشایندترین اتفاقب در کوله گردی هست که باید در ابتدا این نکته رو هم در نظر داشته باشید.
حمل و نقل: با در نظر داشتن مقصد سفرتون برای طی کردن مسیرهایی ممکن هست که در قسمتی از سفر بک پکینگ مجبور به استفاده از وسایل نقلیه باشید، بنابراین بهتر هست که در ابتدا آنالیز مورد نظر برای مقصدتون رو داشته باشیدو باتوجه به این نکته با وسایل حمل و نقل عمومی که در اولیت هستن مثل دوچرخه و غیره برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست بهره ببرید.
اقامت: نکته مهم برای اقامت این هست که باید مقرون به صرفه ترین نوع و دسترسی رو انتخاب کنید.مهمان سراها و خانه های محلی و یا مسافرخانه ها گزینه های خوبی برای کمپینگ در طبیعت و در نظر گرفتن هزینه های کم هستن.
وسایل مورد احتیاج
چادر ، اجاق، لوازم تصفیه آب، لوازم آشپزخانه (کتری برای جوشاندن آب، لیوان و کاسه، یک قاشق و یک چاقو ، قاشق دسته بلند و یک کفگیر کوچک نمک و فلفل و ادویه جات در کیسه های کوچک یک سینک پیش ساخته، یک اسفنج کوچک و مواد شوینده) لباس،جوراب و کفش مناسب، کیسه خواب، پد یا تشک خواب، لوازم بهداشتی و شخصی
چک فهرست کوله گردی
- نقشه، قطب نما، جی پی اس
- کرم ضد آفتاب، ضد آفتاب لب، کلاه آفتابگیرو عینک آفتابی
- لباسی ضد آب
- ژاکت و جلیقه، شلوار، دستکش، کلاه
- چراغ قوه ، باتری اضافه
- وسایلی برای روشن کردن آتش
- جعبه ابزار
- مواد غذایی وعده های اصلی
- دستگاهی برای تصفیه آب
- چادر، کیسه خواب، بالش هاو یا لباس خواب
- لباس مناسب
- کفش متناسب با نوع مسیر و صندل، 2 تا 3 جفت جوراب و ساق پا یا گتر
(سوت برای اطلاع رسانی، تبر، عصابرای کوهنوردی،کارت بانکی و پول نقد، پماد ضد نیش برای حشرات،تلفن همراه و وسایل ارتباطی، حوله و..)
منبع: همگردی