کرونا آینده را نزدیک تر آورده است

به گزارش سیکانیوز، پژوهشگر مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: کرونا نشان داد که در کنار همه محدودیت ها و تهدیداتی که برای ما داشته، فوایدی هم داشته است. کرونا، آینده را نزدیک تر آورده است. اکنون افراد خیلی راحت با خریدهای اینترنتی و انجام کارهای خود به صورت اینترنتی کنار می آیند. به صورت دقیق تر ICT، هوشمند شدن، توسعه اقتصاد پلتفرمی و حتی ارزهای مجازی از زمانی که تخمین زده می شد زودتر در میان مردم نفوذ نموده است.

کرونا آینده را نزدیک تر آورده است

به گزارش خبرنگاران، دکتر رضا حافظی در یکی از نشست های آنلاین مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور که ظهر امروز -دوشنبه، 15 اردیبهشت- برگزار گردید گفت: چالش های اقتصادی که به دلیل شیوع کرونا در دنیا ایجاد شده است بر کشورهای در حال توسعه آسیب بیشتری خواهد گذاشت. رصدها نشان می دهد که تفاوت بحران اقتصادی 2020 با بحران اقتصادی سال 2008 در این است که بحران امسال از استارتاپ ها شروع می گردد و به نهادهای اقتصادی می رسد.

وی اضافه کرد: در پی این بحران، افزایش بیکاری به وقوع می پیوندد. بانک مرکزی ایرلند پیش بینی نموده است که در کوتاه مدت تا 25 درصد افزایش بیکاری رخ می دهد.

پژوهشگر مرکز تحقیقات سیاست علمی کشوری با بیان این که یکی دیگر از چالش هایی که به دنبال شیوع کرونا پیش می آید چالش زنجیره تامین است گفت: زنجیره تامین، شبکه ای از افراد، سازمان ها و فعالیت هاست که قرار است ارزش خلق نمایند. شاید بتوان نام بحران اقتصادی سال 2020 را بحران زنجیره تامین گذاشت. اختلال در زنجیره تامین کیفیت نظام سلامت را کاهش می دهد.

حافظی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کشورهایی در تلاطم دوام می آورند که سرمایه لازم را داشته باشند، بتوانند قرنطینه را مدیریت نمایند و فعالیت های اقتصادی را به تدریج شروع نمایند. باید قبول کنیم این بیماری بخشی از جامعه است و باید خودمان را با آن تطبیق دهیم.

وی در ادامه درباره قرنطینه شهرها در مقابله با کرونا گفت: آمار متوسط متکی بر شبیه سازی تا سرانجام فروردین نشان می دهد این ویروس به طور متوسط در شرایط غیر قرنطینه می تواند 2.6 نفر را آلوده کند. در بعضی دیگر از تحقیقات این میزان از 1.5 تا 2.6 متغیر است. در شرایط قرنطینه این میزان را به کمتر از یک رساندیم.

حافظی درباره یکی از معایب قرنطینه گفت: وقتی مردم در حالت قرنطینه باشند شاهد کاهش اعتماد عمومی به نظام سلامت خواهیم بود که البته این موضوع با دخالت رسانه ها قابل حل است.

پژوهشگر مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به قرنطینه 3 روزه سیرالئون در سال 2014 گفت: از سوی دیگر، اگر شرایط قرنطینه به مدت طولانی ادامه یابد به منزله نقض حقوق بشر خواهد بود.

حافظی در ادامه درباره نقش دولت ها در دوران پساکرونا گفت: دولت می تواند به عنوان سرمایه گذار، حامی و ناظر در بالادست زنجیره تامین حاضر گردد و پایین دست زنجیره تامین را که فضای رقابتی تری است به شرکت های خصوصی بسپارد. الان شرایطی پیش آمده که می توان این تغییر را داشته باشیم. دولت ها از استارتاپ ها و شرکت های خصوصی که هنوز به سودآوری نرسیده اند ولی توانسته اند از اشتغالزایی حمایت نمایند.

حافظی اضافه کرد: کووید-19 آخرین تجربه ما نخواهد بود. با توجه به آنالیز هایی که کردم، اپیدمیولوژیست ها در دو سه سال اخیر پیش بینی نموده بودند که با بیماری های فراگیر روبه رو شویم.

وی در سرانجام با مروری بر سناریوها و راهبردهای پیش رو خاطر نشان کرد: کووید-19 تنها بحران دنیای ما نیست. ما سال هاست با پدیده تغییر اقلیم روبرو هستیم اما چون تدریجی رخ می دهد حساسیت کمتری به آن داریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 11 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: cicanews.ir شناسه مطلب: 38

به "کرونا آینده را نزدیک تر آورده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا آینده را نزدیک تر آورده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید