قندها کلید ورود ویروس ها به سلول هستند
به گزارش سیکانیوز، ایرنا/ قند فقط یک ماده خوردنی نیست؛ بلکه یکی از طبیعی ترین مولکول ها است و همه سلول های بدن با یک لایه ضخیم قند پوشیده شده اند که از آنها در برابر حملات باکتری ها و ویروس ها محافظت می نماید. در واقع، حدود 80 درصد ویروس ها و باکتری ها، به قندهای موجود در سطح سلول های انسان متصل می شوند.

قند آنقدر مهم است که محققان از آن به عنوان سومین ماده حیاتی پس از دی. ان. ای و پروتئین یاد می نمایند.
گروهی از محققان دانشگاه کپنهاگ (UCPH) در دانمارک در پاییز سال گذشته متوجه شدند که پروتئین خوشه ای ویروس کرونا به قند خاصی احتیاج دارد تا به صورت کارآمد به سلول های بدن ما متصل گردد.
این گروه از محققان مطالعه جدیدی انجام داده اند که بیشتر به گیرنده های سلولی می پردازد که قندها و در نتیجه باکتری ها و ویروس ها به آن متصل می شوند.
کریستین بول محقق ارشد این مطالعه گفت: ما نحوه اتصال این قندها به گیرنده های به اصطلاح Siglec که ایمنی را تنظیم می نمایند، مورد آنالیز قرار دادیم. این گیرنده ها نقش مهمی بر عهده دارند زیرا کاهش یا افزایش فعالیت ها را به سیستم ایمنی بدن اطلاع می دهند. این یک مکانیسم مهم در ارتباط با بیماری های خودایمنی است.
وی تاکید نمود: این دانش گام مهمی به جلو در درک نقایص ژنتیکی است که باعث می گردد فرد به این بیماری مبتلا گردد.
هنگامی که سیستم ایمنی بدن، سیگنال های اشتباهی را دریافت می نماید، می تواند به بروز بیماری های خود ایمن منجر گردد. در این هنگام، سیستم ایمنی بدن به خود حمله می نماید. هنگامی که گیرنده های Siglec به واسطه قند اسید سیالیک زنجیره های قندی درست را دیدار می نمایند به سیستم ایمنی بدن گفته می گردد که فعال شده یا فعالیت خود را کاهش دهد.
یوشیکی نریماتسو از محققان این تحقیق هم گفت: ما در بخشی از این مطالعه، یک کتابخانه سلولی ایجاد کردیم تا از آن برای آنالیز قندهای گوناگونی که به گیرنده ها متصل می شوند و با آنها تعامل دارند، استفاده کنیم. ما این کار را با ایجاد دهها هزار سلول انجام داده ایم که هر کدام، زبان قندی منحصر به فرد خود را دارند و به ما امکان می دهند که آنها را از یکدیگر تفکیک کنیم و به آنالیز تاثیر آنها بپردازیم.
وی ادامه داد: این دانش می تواند به ما یاری کند تا گزینه های درمانی بهتری را در آینده ارائه دهیم.
وی اضافه نمود: سطح سلول های کتابخانه، همان سطحی بود که در سلول های محیط طبیعی وجود داشت. این بدان معناست که می توانیم قندها را در محیط طبیعی آنالیز کنیم؛ بنابراین می توان سلول ها را در شکلی مورد آنالیز قرار دهیم که ویروس ها و باکتری ها آنها را پیدا می نمایند.
محققان همچنین در این مطالعه پیروز به شناسایی قندهایی شدند که به گیرنده خاصی متصل می شوند و نقش اصلی را در ایجاد بیماری آلزایمر دارند.
آنها می گویند: یافته اصلی ما مربوط به گیرنده Siglec-3 است. در حال حاضر تعیین شده است که جهش در گیرنده Siglec-3 با ابتلا به آلزایمر نقش دارد اما نمی دانستیم که این گیرنده به طور خاص به چه متصل می گردد. کتابخانه سلولی ما اکنون یک قند طبیعی بالقوه را شناسایی نموده است که به طور خاص به گیرنده Siglec-3 متصل می گردد.
منبع: همگردی