(تصاویر) رونمایی سامسونگ از اولین پچ پوستی OLED
به گزارش سیکانیوز، موسسه پیشرفته فناوری سامسونگ (SAIT)، نمونه اولیه ای از یک پچ پوستی OLED قابل کشش را که به نام ردیاب تناسب اندام کار می کند، رونمایی کرده که می تواند به مچ دست متصل شود و به نام یک جایگزین عالی باند تناسب اندام مورد استفاده قرار گیرد. این پچ پوستی انعطاف پذیر همچنین به صورت کاملاً پیشرفته، از ترکیب چندین سنسور مختلف تشکیل شده است تا بتواند عملکرد بسیار متفاوتی را در اختیار کاربران قرار دهد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از وبسایت فناوری GSMArena، ساخت پچ های پوستی کشی که برای کنترل سلامت بدن مورد استفاده قرار می گیرند، چند سالی است که مورد توجه بسیاری از شرکت های فناوری قرار گرفته است. این پچ ها به طور معمول بسیار نازک و به قسمتی از بدن می چسبند و، چون قابلیت کشش دارند، با حرکت اعضای بدن، از آن جدا نمی شوند و پایدار بر روی جای خود باقی می مانند. اما مهم ترین قابلیت این پچ ها، میزان گیری یک یا چند شرایط سلامتی بدن است که می تواند کاربران را از عملکرد درست بخش یا بخش هایی از بدن آگاه سازد. این نوع پوشیدنی برای افرادی که دارای شرایط پزشکی خاصی هستند بسیار مفید خواهد بود و این افراد می توانند به طور منظم سلامتی خود را کنترل کنند. این ابزار همچنین می تواند به نام ابزاری عالی برای نظارت بر بیمار از راه دور به خصوص در هنگام شیوع بیماری کووید 19 مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش خبرنگاران، اخیراً این نوع پچ ها شاهد پیشرفت های چشمگیری هم شده اند. برای مثال، مهندسان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو آمریکا، اخیراً نوعی پچ پوستی نرم و کشی تولید کرده اند که با بهره گیری از سنسور های متعدد می تواند روی گردن قرار گرفته و فشار خون، ضربان قلب و میزان گلوکز (لاکتات، الکل یا کافئین) بدن فرد را کنترل کند. هر حسگر این پچ یک تصویر جداگانه از یک تغییر فیزیکی یا شیمیایی را فراهم می کند. ادغام همه آن حسگر ها در یک پچ پوشیدنی به محققان امکان می دهد داده های مختلف به دست آمده را با هم بررسی کنند تا نمای کلی تری از آنچه در بدن افراد اتفاق می افتد، داشته باشند.
حالا غول فناوری کره ای، سامسونگ هم پا به عرصه تولید پچ های پوستی هوشمند گذاشته و اولین پچ پوستی کششی OLED را معرفی کرده است. به گفته شرکت سازنده، این پچ در قسمت داخلی مچ قرار می گیرد، بنابراین حرکت دادن مچ دست تاثیری در عملکرد نمایشگر ندارد. سامسونگ از یک ترکیب پلیمری با کشش بالا و الاستومر اصلاح شده در ساخت این پچ استفاده کرده است. این ماده می تواند تا 30 ٪ در برابر کشیده شدن پوست مقاومت کند و نمونه اولیه پس از 1000 بار کشش، کماکان بر روی جای خود ثابت ماند. این شرکت می گوید این اولین بار در صنعت است که محققان توانستند بیشتر سنسور های شناخته شده موجود را با استفاده از فرایند های تولید تراشه های نیمه هادی، در یک دیگر ادغام کنند.
با این همه، متأسفانه هنوز این پچ هنوز راه طولانی برای تبدیل شدن به یک محصول کاربردی نهایی دارد. محققان باید روی وضوح OLED، قابلیت کشش ترکیبی و دقت میزان گیری سنسور های این محصول، مطالعات بیشتری انجام دهند. گفته می شود در صورت رفع این موانع، می توان از این فناوری علاوه بر استفاده های ورزشی و سلامتی، در زمینه پزشکی هم برای نظارت بر بیماران مبتلا به بیماری های خاص و نوزادان هم استفاده کرد.
منبع: فرارو