آیا انسان ها باعث انقراض ماموت های پشمالو شدند؟
به گزارش سیکانیوز، ماموت های پشمالو به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی ناپدید شدند، اما انسان ها قطعا انقراض این حیوانات با شکوه را به میزان چندین هزار سال تسریع کردند

خبرنگاران| ماموت های پشمالو هزاران سال در اوراسیا پرسه می زدند و سپس به یک باره ناپدید شدند. این حیوانات بزرگ فیل مانند بیش از 4000 سال است که منقرض شده اند، اما واقعا چه چیزی آن ها را به سمت این انقراض سوق داد؟
به گزارش خبرنگاران؛ دانشمندان دانشگاه آدلاید و دانشگاه کپنهاگ فسیل ها و DNA های باستانی را تجزیه و تحلیل کردند و از مدل های کامپیوتری برای ردیابی راستا 20000 ساله انقراض ماموت های پشمالو استفاده کردند.
یک باور رایج وجود دارد که می گوید ماموت های پشمالو آنقدر از طریق انسان ها شکار شده اند تا منقرض شده اند. اما این فرضیه کاملاً دقیق نیست، زیرا این حیوانات بزرگ الجثه بسیار مقاوم و قدرتمندتر از آن بودند که به راحتی شکار شوند. دانشمندان مطمئن نیستند که انسان چه تأثیری بر انقراض ماموت پشمالو داشته است و به همین دلیل است که چنین تحقیقاتی بسیار مهم است.
در کاهش اولیه جمعیت ماموت های پشمالو عوامل زیادی نقش اساسی داشته اند. برخی از سوابق فسیلی و همچنین تجزیه و تحلیل دی ان ای های باستانی نشان داده است که در برخی موارد انسان ها حداقل انقراض ماموت پشمالو را تا 4000 سال سرعت بخشیده اند. ماموت های پشمالو 5000 سال پیش در اطراف سیبری پرسه می زدند و اینجاست که انسان ها بیشتر از همه آن ها را شکار می کردند.
دیوید نوگز-براوو از دانشگاه کپنهاگ، یکی از نویسندگان این مطالعه، می گوید: تحلیل های ما به عنوان عامل کاهش جمعیت و فروپاشی دامنه های جانوران بزرگ در اوراسیا در اواخر دوره پلیستوسن، نقش تأثیرات انسانی را تقویت کرده و این مسأله را بهتر حل می کند. همچنین نظریه رایجی را رد می کند که تغییرات آب و هوایی به تنهایی جمعیت ماموت های پشمالو را از بین برده است
اینکه انسان ها نقش مهمی در زوال و انقراض ماموت های پشمالو داشته اند، ممکن است خبر چندان شگفت انگیزی نباشد. انسان ها از گوشت، پوست، استخوان و عاج ماموت ها استفاده می کردند. ماموت های پشمالو منبع گرانبهایی برای بقای انسان ها در منطقه بوده اند. با این حال، دانشمندان اکنون فکر می کنند که انقراض ماموت های پشمالو در اوراسیا هزاران سال دیرتر از آنچه قبلا تصور می شد رخ داده است. به نظر می رسید آن ها در گروه های کوچکتر و در زیستگاه های کوچکتر که دارای شرایط محیطی مناسب و تراکم جمعیت کم بودند، زنده مانده بودند.
ماموت های پشمالو به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی ناپدید شدند، اما انسان ها قطعاً انقراض این حیوانات با شکوه را به مقدار چندین هزار سال تسریع کردند. دانشمندانی هستند که برای شبیه سازی ماموت پشمالو بحث می کنند تا آن را دوباره به حیات بازگردانند، اما باید منتظر ماند و دید که آیا این تلاش ها به ثمر می رسد یا خیر.
منبع: Technology
منبع: فرادید